Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Denize kadar inen cam ağaçlarıyla ünlü Çamburnu’nda yangın çıktı, hem de kış ortasında... 20 hektarı etkileyen yangın, çevreye duyarlı herkesin yüreğini dağladı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, yangın için, “Bugün 25 derecelere yaklaşan bir hava vardı. Hafta sonu olması nedeniyle de çok yoğun piknik olayı vardı. Yangın, söndürülmeyen bir ateş ya da izmaritten çıkmış olabilir” dedi.

İtfaiye raporunu açıklamadı, ama insanlar çoktan yangının sebebini buldu!

Yazar Ahmet Ümit bile, “Karda, kışta nedir bu yangın? Alçaklar, rant için Sürmene ormanını yaktılar” diye tweet attığına göre demek ki, “Bir yerde orman yanmışsa, mutlaka rant içindir bu” şeklinde bir önyargı söz konusu.

Haberin Devamı

Trabzon CHP Milletvekili Haluk Pekşen, “Sürmene Yeniay, dünyanın en güzel coğrafyası zengin bakır ve altın yatakları üzerinde cayır cayır yandı. Sizce neden?” diye sordu.

Sürmene’deki orman yangınını Katar Emiri’nin Trabzon’da yatırım yapmasına bağlayanlar bile oldu.

Bakar mısınız şu tweetlere:

“Göklerden gelen bir Katar Emiri vardır!”

“Şenol Güneş Stadına, Katar Emiri sponsor olmuşmuş. Sürmene ormanları katar katar yanıyor. Karadeniz insanı stad beleş sanıyor!”

“Katar Emiri, Trabzon’a hayran kaldı, oteller yapmaya hazır olduğunu belirtti. Sürmene’de yangın çıktı.”

“Katar Emiri’nin turizm yatırımı yapmak için Trabzon’u incelemesinin hemen ardırdan Sürmene yanıyor! Kışın orman yanmaz, yakılır.”

Sosyal medyada yazılanlar üzerine Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu,

“Hükümetimiz döneminde yanan bir metrekare dahi orman alanı başka bir maksatla tahsis edilmemiştir ve aynı yıl ağaçlandırılmıştır” açıklaması yaptı.

Toplumdaki önyargıyı açıklamalarla değiştirmek mümkün mü?

Bence zor...

Çünkü yılların birikimi bu...

Her şeye rağmen yine de aydınlatılmalı bu yangının çıkış sebebi!

BİR YANGIN ÜSTÜNE YAPILAN YORUMLAR

BAKANLI, BAŞKANLI AÇILIŞ MAÇI

Antalya nihayet “Turizmin başkenti” ünvanına yakışır bir stadyum ve tesislere kavuştu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “En büyük hayalim” dediği Atilla Vehbi Konuk (Antalyaspor kurucusu) Tesisleri ve stadyumu 50 milyon liraya mal oldu.

Haberin Devamı

Hafta sonu gerçekletirilen açılış, spor ve siyaset dünyasından birçok ismi biraraya getirdi. Açılışın ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, formalarını giyip, eski futbolcularla birlikte maç yaptı.

BÖYLE BİR TWEET’İ NASIL YAZAR İNSAN?

İki teröristin İzmir Adliyesi’ne yapacağı saldırıyı tek başına önlerken şehit düşen trafik polisi Fethi Sekin için bir saç ekim merkezinin attığı tweet, kan donduracak türdendi:

“Saç ekim tedavisini gerçekleştirdiğimiz kahraman şehidimiz Fethi Sekin için Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”

“Keleş”li iki “Kalleş”le, tabancayla çarpışarak adliyeye yapılacak kanlı baskını önleyen kahraman polis için böyle bir tweeti nasıl yazar ve paylaşır insan?

Kahraman bir polisin şehadet haberi üzerinden reklam yapmaya kalkarsanız olacağı bu.

İnsanların gösterdiği tepkiler üzerine attığınız o tweeti silmek kurtarmayınca sizi, kapatmak zorunda kaldınız Twitter hesabınızı.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Kadınlar; aşık olana dek en iyi psikiyatristirler. Aşık olduktan sonra en iyi hasta olurlar. (Öldüren Hatıralar’dan)