Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Show TV’de yakında başlayacak “Şarkı Söylemek Lazım” yarışmasının ikincisinde hangi yarışmacıya kimin koçluk yapacağı kesinleşti.
Yarışmanın koçları ve yarışmacıları şu isimlerden oluşacak:
Müslüm Gürses - Melike Öcalan, Yıldız Tilbe-Faik Ergin, Zafer Erdaş-Güler Kazmacı, Tan-Meral Kaplan, Ege-Leyla Bilginel, Ümit Besen-Esra ve Ceyda Ersoy, Asuman Krause-Özgür Özberk, Niran Ünsal-Yalçın Menteş, Aslı Zen-Okan Karacan, Müşerref

Bu kızlar Ümit Besen’e saç-baş yoldurtacak
Akay -Vahe Kılıçarslan, Safiye Soyman-Faik Öztürk...
Son anda bir değişiklik olmaz ise yarışmayı Kıvanç Tatlıtuğ ile Aysun Kayacı ikilisi sunacak.
Yarışmada iki şeye dikkatinizi çekmek isterim.
Birincisi; şimdiye kadar bir single bir de daha yeni bir albüm yapmış ama şarkıcılıkta daha rüştünü ispat edememiş Asuman Krause’nin şarkıcı koçluğuna soyunması...
İkincisi de Ümit Besen’in başına aldığı çifte bela! Esra ve Ceyda Ersoy kardeşlerin ismini daha önce duymayanlardansanız hatırlatayım.
Onları TV  izleyicileri ilk olarak “Güzel ve Dahi” ile tanıdı... Esra ve Ceyda Ersoy kardeşler daha sonra Mehmet Ali Erbil’in sunduğu “Çarkıfelek”te yarıştı... O programı izlemeyenler için şu kadarını söyleyeyim.
Mehmet Ali Erbil, iki kız kardeşe yönelttiği sorulara aldığı “zekâ ürünü yanıtlar” nedeniyle zaman zaman gülme krizine girdiği için “Çarkıfelek”i sunamamıştı.
İlkokuldan terk bir insanın dahi rahatlıkla yanıtlayabileceği sorulara verdikleri akla ziyan yanıtlarla dikkatleri üzerlerine çeken Esra ve Ceyda Ersoy’u MGD’nin gecesinde görmüştüm.
Esra ve Ceyda Ersoy, o gece bana “saf”ı oynayan uyanık iki kız kardeş gibi geldi.
Buraya yazıyorum. 
Temmuz ayında yarışma başlayınca Esra ve Ceyda Ersoy, koçları Ümit Besen’e  saç - baş yoldurtacak ve bu yaz Türkiye yine bu kız kardeşleri konuşacak.
Besen durumu şimdiden fark edip, Özülkü’ye “Ne olur?” diye sormuş, o da, “Abi iyi olur” demiş ama hiç sanmıyorum.

Trafiğe kapalı Harbiye Açıkhava’ya açılan yeni yollar

Pazartesi akşamı Yazlık Cahide’de, Milliyet Reklam Servisi’nin daveti vardı.
Cahide’nin yazlığına ilk kez gittim. Gökyüzünü ve o güzelim ağaçları perdeleyen tüllerin dışında dekoru, ortamı ve servisi beğendim.
Bu arada gece boyunca mekâna ilk kez gittim diye “Yan masadan gönderilen piliç” ve “Cüzdanınız düşmüş, vah vah içi de boşmuş” numaralarını o gece bende deneyen İzzet Çapa ve “Ben Cahide’den Burak Kılıç”, sizi de bir kenara not ettim.
Latife bir yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın, Harbiye’de inşaatına başladığı Kongre Vadisi yüzünden hayli zamandır Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’na giden bütün yolları kapatmış olması nedeniyle yaşanan sorunlar bir yana...
Harbiye Açıkhava Tiyatrosu, kısa bir süre öncesine kadar sadece araç değil, yaya trafiğine de kapalıydı.
Yakında konserler başlayacağı için konser alanına ulaşım için iki yol yapıldı.
Yazlık Cahide’ye giderken o yollardan en uzun olanını kullandım.
Önce İTÜ Taşkışla’yı, sonra da Teleferik İstasyonu’nu geçtiğinizde ahşap ve uzun bir yol çıkıyor karşınıza...
Birkaç yüz metrelik ahşap yol Al Jamal’in altından sizi Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’na çıkarıyor.
Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’na gitmek için bir diğer alternatif yol da Yazlık Cahide’nin yanından yapılan beton merdiven...
Bu yaz Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’na konser dinlemeye gidecekleri yeni ama inşaat manzaralı iki yol bekliyor.
“Gülü seven dikenine katlanır” derler ya, Harbiye Açıkhava bu yaz öyle...

Türkiye’de olsa, yer yerinden oynar

Bu kızlar Ümit Besen’e saç-baş yoldurtacak
Danimarka’da başbakan eşi TV2’nin dans yarışmasında!

Geride bıraktığımız hafta sonu Milliyet’te Kopenhag muhabirimiz İrfan Kurtulmuş’un ilginç bir haberi vardı. İrfan Kurtulmuş’un haberine göre, Danimarka Başbakanı Rasmussen’in eşi Anne-Mette Rasmussen’in TV2 kanalında sonbaharda yayınlanacak “Vild Med Dans” (Dans Etmeyi Seviyor) adlı yarışmada dansçı olarak yarışacak.
Dans etmeyi çok seven ve iyi bir dansçı olan Anne-Mette Rasmussen’in, ailesinin de tam desteğini alarak katılacağı bu yarışmadaki amacı dansı insanlara biraz daha sevdirmek. Türkiye’de bırakın cumhurbaşkanı ya da başbakanın eşini, bir bakanın eşi böyle bir yarışmaya katılsa herhalde yer yerinden oynar...