Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cem Yılmaz’ın filmine sponsor olan Pepsi, sanal alemde bir yarışma başlattı. Pepsi Türkiyenin #GörelimSeni etiketiyle başlattığı yarışmada şu dört seçenek sunuluyor insanlara:
#CücelerinSessizliği
#AliBabave7Cüceler
#AliBabaİstanbulda
#CücelerinYükselişi
Bu dört şıktan doğru olanı seçip, kampanyaya katılanlardan 100 talihlinin kazanacağı ne derseniz; sinema bileti.
Koskoca Pepsi’nin Cem Yılmaz gibi sosyal medya takipçisi ve gişesi yüksek bir starın yeni filmi üzerinden yaptığı promosyon; değil devede kulak, devede tüy bile olamaz. Pepsi gibi evrensel bir marka için 100 sinema biletinin maliyeti ne ki? Madem en düşük maliyetle marjinal fayda yakalamak istiyorsunuz, o zaman şöyle bir kampanya yapın:
Cem Yılmaz’ın filminin adını doğru tahmin edenlerden şu kadar insan, sete gidip çekimleri yerinde izleme şansı elde edecek.

Haberin Devamı

Annesi gibi kızı da davulcuyu seçti

Hafta içinde Zeliha Sunal’ın yeni çıkardığı ‘Nankör’ adlı single’ın tanıtımı vardı. Etiler’in girişindeki My Cabaret adlı mekanda 19.00’da başlayacak kokteyle o saatte gazetenin bulunduğu Çağlayan’dan otomobille gitmek ölüm. Mecidiyeköy’den metroya binip, Levent’te ineyim desen, gazeteden metro istasyonuna gidene kadar yolu yarılıyorsun zaten. Bir o kadar yol da metronun Levent istasyonundan My Cabaret’e var. En iyisi dedim Çağlayan’dan Etiler’e yürüyeyim. Öyle de yaptım.
Birçok tanıdıkla sohbet imkanı bulduğum tanıtımda sahneye çıkıp şarkılarını canlı orkestra eşliğinde söyleyen Zeliha Sunal, bir ara orkestrasının davulcusu olan eşi Nazmi Sunal’ı yerinden kaldırıp, oraya damadını oturttu. Sunal, ünlü müzisyen Murat Yeter’i sahneye davet ederken, “Kızım da (Arsevi Sunal Yeter) benim gibi bir davulcu buldu” dedi.
“Kızına sahip çıkmazsan ya davulcuya varır, ya zurnacıya” sözünü dilimize pelesenk edenin kim olduğunu bilmiyorum. Ama gönül rahatlığıyla, keşke her davulcu Nazmi Sunal ve Murat Yeter gibi olsa diyorum. Çünkü ikisi de müzik dünyasının aranan müzisyenlerinden. Özellikle de Murat Yeter… Son yıllarda hit olan birçok şarkıda ‘aranjör’ olarak imzası var.

Haberin Devamı

Kıbrıs’ta ilk AVM açıldı

Hafta sonu Kuzey Kıbrıs’taydım. KKTC’ye bu kez gidişimin nedeni ‘Yavru Vatan’da yapılan ilk AVM’nin açılış davetiydi.
Kuzey Kıbrıs’taki 1001 adlı süpermarketin sahibi Özel ailesinin Lefkoşa ile Ercan Havalimanı arasında yaptığı 1001 Airport Mall’un ilk etabı hizmete girdi.
Amerika New Jersey’deki tek katlı dev alışveriş merkesi Woodbury’den esinlenerek yapılan 1001 Airport Mall’un açılan ilk etabının kapalı alanı, 35 bin metrekare. AVM’nin 2016 yılında hizmete girecek ikinci etabının kapalı alanıysa 52 bin metrekare olacak.
2 Mayıs’ta kapılarını açan AVM’nin ilk etabında ulusal ve uluslararası markaların yer aldığı 40 mağaza var.
Bunlar arasında Kıbrıs’a ilk kez giren Tekzen ve Bimeks elektronik market gibi markalar mevcut.
İkinci etabıyla 50 milyon TL’ye mal olacak ve 500 kişiye iş istihdamı sağlayacak 1001 Airport Mall’da sadece mağazalar yok. AVM’de alışverişe gelen ailelerin çocuklarını eğlendirebilecekleri ‘Playpark’ adında çeşitli oyun alanları ve içinde piton yılanının olduğu hayvanat bahçesi de bulunuyor.

Haberin Devamı

Herkesin ‘milat’ı farklı

TRT 1’de yayınlanan ‘Milat’ dizisinin bölüm maliyetiyle ilgili rivayetler muhtelif. Tartışmayı ilk başlatan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran oldu. Oran’ın, 21 Nisan’da Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’dan ‘Milat’la ilgili yazılı olarak yanıtlamasını istediği sorulardan biri şuydu:
‘Milat’ dizisinin her bölümü için 5 milyon dolar ödendiği bilgisi doğru mudur?”
TRT’nin, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) gençlere sevdirip, onlar arasından kuruma yeni ajanlar kazanmak misyonuyla çektirdiği ‘Milat’ dizisinin bölüm maliyetiyle ilgili son haber ise Sözcü’den.
Ali Ekber Ertürk’ün, Sözcü’deki haberinde, ‘Milat’ın yapımcısı Eyüp Öztekin’in TRT’den bölüm başına 750 bin TL aldığı bilgisi vardı. Bölüm başına 750 bin TL, dizi piyasası koşullarına göre ortalama bir rakam. Umut Oran’ın dillendirdiği bölüm başına 5 milyon dolar (13 milyon 300 bin TL) ise akıllara zarar! Demek ki herkesin bir ‘Milat’ı var!

Hatice Şendil’in düğün davetiyesi

‘Kaderimin Yazıldığı Gün’ dizisinin yıldızı Hatice Şendil, 29 Mayıs Cuma akşamı meslektaşı Burak Sağyaşar’la dünyaevine girecek.
Şendil ve Sağyaşar’ın Beşiktaş’taki Four Seasons Bosphorus Hotel’de gerçekleşecek nikah ve düğün töreni için gönderdikleri davetiyedeki küçük bir ayrıntı hoşuma gitti.
Üç sayfalık nikah - düğün davetiyesinin ikinci sayfasında kokteylin, nikahın ve yemeğin kaçta başladığına dair bilgilerin altında şöyle bir yazı var:
‘Çocuklara iyi uykular.’