Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Oyunculuğun yanı sıra turizm sektöründe de çalışan bir arkadaşım, Engin Altan Düzyatan’ın telefonunu isteyince merak edip, sebebini sordum.

CİHANGİR İZLEMİYOR  ÇEÇENİSTAN İSTİYOR

“Çeçenistan’da futbol sezonunda açılış vuruşunu ona yaptırmak istiyorlar” dedi. Düzyatan’ın telefonunu verdikten sonra bir fikri takip yapayım dedim. Telefonla aradığım arkadaşım şunları söyledi:

“Engin Altan Düzyatan’ı isteyen bizzat Çeçenistan Devlet Başkanı olduğu için herkesi seferber etmişler. Benden önce dört koldan gitmiş teklif.” Bu konuyu yazmamın sebebi şu:

Haberin Devamı

TRT 1’de yayınlanan ‘Diriliş’ dizisi çift haneli reyting aldıkça, “Etrafımda bu diziyi izleyene rastlamadım. Kim izliyor, nasıl alıyor 13-15 reytingi?” diyenler var...

Cihangir ve Nişantaşı ahalisi ‘Diriliş’ izlemiyor olabilir, onca yıldız arasından Çeçenler, Düzyatan’ı ısrarla istediğine göre, bu da başka bir türlü bir reyting.

AdrIana, aşkından bunu niye esirgedi?

“Metin Hara adlı bir kişinin varlığını ve ‘ünlü Türk yazar’ olduğunu şu an öğrendim.”

Bu tweet’i atan gazeteci İsmail Saymaz’ın yalnız olmadığı kesin. Türkiye’de geniş bir kesimin Hara’dan Adriana Lima sayesinde haberdar olduğuna eminim...

Adriana aşkının Hara’nın kitap satışlarını patlattığına dair bir haber okudum. 3-5 bin basılan kitabın kapağına “50 bin adet basılmıştır” yazdıran yayınların olduğu bir ülkede, “Çok satanlar” listesine itibar edilir mi?

Tartışılır, ama varsayalım ki haber doğru... Türkiye, kitap okuma oranının düşük olduğu ülkelerden biri. TÜİK verilerine göre, Türk insanının ihtiyaç listesinde kitap okumak 235’inci sırada. Hal böyleyken Adriana, kitap okuyan Türklerin sayısını artırdıysa ne ala! Amma velakin, benim asıl merak ettiğim şu:

Bu kitap kurtları acaba, ‘Dem’ veya ‘Yol’u okuyup, Metin Hara’dan Adriana Lima gibi top modelleri tavlamanın yollarını öğreneceklerini mi sandı?

‘Yengemiz’ Adriana’ya da bir çift lafım olacak. Instagram’da 11.1 milyon takipçisi olan modelin hayranları Metin Hara adlı bir Türk sevgilisi olduğunu bilmiyor. Çünkü bugüne kadar aşkıyla tek kare fotoğraf paylaşmadı. Türkiye’deyken üç fotoğraf kullandı. Biri çay kupası, diğeri arkadaşı Nikki’yle selfie, diğeri de kolyesi ve kendi. O yüzden hâlâ şüphem var bu aşktan yana!

Haberin Devamı

Metin Hara’nın Twitter geçmişi

Adriana Lima sayesinde günlerdir Türkiye’nin konuştuğu yazar Metin Hara, Gezi sırasında Recep Tayyip Erdoğan aleyhine attığı tweetler ortaya çıkınca hesabını kapattı. Instagram’dan yayınladığı videoyla 15 Temmuz şehitlerine rahmet dileyen, gazilerine saygılarını sunan Hara’nın bir hayli tepki çeken o tweetler için yapması gereken şuydu:

Ya; o tweetleri kendi atmadığını, komplo kurulduğunu söylemek ya, “Ben attım, ama pişmanım” diyerek özür dilemek ya da “Evet, o tweetler benim ve sözlerimin arkasındayım. Bedelini de ödemeye hazırım” demek. Twitter hesabını kapatarak, kapatılacak bir konu değil bu...

GÜNÜN SÖZÜ

Öfkeni aklınla yenemiyorsan, kendini insandan sayma. (Voltaire)