Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Saray-bosna’dan kara yolu ile bir saatte gittik Tarcin’e... TRT 1 için Sancak Medya tarafından çekilen “Alija”nın ilk bölüm seti, 1940’lı yıllarda hapishane olan iki katlı eski binadaydı. Aşırı nemin betonlarını döküp, demirlerini krozyona uğratması nedeniyle hapishane taşınınca, “Burada iyi mantar yetiştirilir” denilerek üretim yeri yapılan bina, fabrika kapanınca plato oldu.

CUMHURBAŞKANI SETE GELDİ, ÇEKİMLERİ İZLEDİ
Alija İzetbegoviç’in hayatını TRT 1 ekranına taşıyacak dizinin ilk bölümleri için bina, “Alija”nın işkence merkezi ve hapishanesi oldu.

Haberin Devamı

1940’lı yılların sonuna doğru Alija İzetbegoviç, Mladi Muslumani (Genç Müslümanlar) liderliğine başlayıp cezaeviyle ilk tanıştığı dönem sahnelerinin çekimini, Bosna Hersek’in şu anki üç Cumhur-başkanı’ndan biri olan oğlu Bakir İzetbegoviç de izledi.

Sete doktor eşi Sebiya ile gelen Cumhurbaşkanı’nı, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ile dizinin yapımcıları karşıladı. Ekibe platoyu yönetmen Ahmed İmamoviç gezdirdi. Sebiya - Bakir İzetbegoviç ile İbrahim Eren, daha sonra monitörlerin başına oturup, “ Mladi Muslumani”nin kurucusu ve lideri Alija İzetbegoviç’in ismini vermediği için idam edilen arkadaşı Hasan Biber’in sorgu sahnesini izledi.

ARAPLARIN YENİ GÖZDESİ NERESİ?

Cuma sabahı 07.15’te İstanbul - Saraybosna seferini yapacak THY uçağına bindiğimde bir an kendimi Trabzon’a gidiyor zannettim. Çünkü son yıllarda ne zaman Trabzon’a gitsem, yolcuların çoğu Arap turistlerdi. Saraybosna uçağında da Araplar ağırlıktaydı. Bosna Hersek’te geçirdiğimiz üç günde şunu gördüm:

Bosna Hersek Cumhuriyeti, tıpkı Türkiye gibi Arapların yeni gözdesi.

Türkiye’de nerede yeşillik varsa, Araplar orada... Bosna Hersek de yeşilin bol olduğu bir ülke. Vize de sorun değil. Bosna Hersek, Türkiye’nin 90’lı yılları gibi, ama Avrupa’ya oranla daha ucuz ayrıca.

Bosna Hersek’in birçok turistik bölgesini dolaştık üç günde; Arap turistler çoğunluktaydı gittiğimiz her yerde...

FOX’UN HABER YÜZLERİ TELEVİZYON STARI GİBİ

TV8 dışındaki eğlence kanallarının habercilikteki tek iddialı yayını ne?

Ana haber bülteni...

Haberin Devamı

Uğur Dündar ve Ali Kırca’dan miras, okullar kapanınca anchormanler, anchorwomanlar da yaz tatili”ne çıkıyor yıllardır.

Bu yıl da öyle oldu.

Star TV’den Nazlı Çelik, Show TV’den Julide Ateş, ATV’den Cem Öğretir, Kanal D’den Ahmet Hakan, FOX’tan Fatih Portakal ile İsmail Küçükkaya, doya doya tatil yaptı.

FOX’un haber yüzleri Portakal ve Küçükkaya, okullar açılmasını beklemedi.

FOX, hayli zamandır “Geliyorlar... 14 Ağustos’ta ekrandalar” diye tanıtım yapıyor onlar için.

FOX’un haber yüzlerine “TV starı” muamelesi yapması, diğerlerine örnek olmalı.

Çünkü devir, pazarlama devri.

Siz yayıncı olarak elinizdeki değeri ne kadar önemser ve vitrinlerseniz, o ölçüde karşılık görürsünüz seyirciden.

GÜNÜN SÖZÜ

Kadınlar erkekte iyi bir gelecek, erkekler kadında iyi bir geçmiş arar. (Oscar Wilde)