Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Salı akşamı 100’üncü sayısını basan ‘Quality’ dergisinin galası vardı Günay’da... Derginin sahibi ve yöneticisi Salih Keçeci, galaya günler öncesinden davet etmişti beni...

Yaz boyunca Beyaz TV’deki ‘BeYaz Magazin’den mesai arkadaşım Ebru Sulukahya, radyoculuk defterini kapatıp, Günay’ın halkla ilişkilerine başladı. İkisine hayırlı olsun demek için gittim mekana...

Kapıdaki ışıklı panoda, yakında Günay’da sahneye çıkacak şarkıcıların fotoğraf ve afişleri vardı. 30 Eylül’de program yapan Ebru Gündeş’in 6-13 ve 14 Ekim’de; Selami Şahin ile Aslı Hünel’in ise 7 Ekim’de sahne alacağı yazıyordu afişte.

Haberin Devamı

Gazinonun sahiplerinden Vahit Yıldız’a sordum, “Nedir bu Günay’daki Ebru Gündeş

EBRU GÜNDEŞ’İN GÜNAY REKORU
fenomeni” diye... Geçtiğimiz yıl en çok sahne alan şarkıcının Gündeş olduğunu söyleyen Yıldız, “2016’da 25 konser verdi, hepsi de full geçti” dedi. İstanbul’da birinci sınıf gazinolardan ayakta kalan tek mekan olan Günay’ın müşteri kapasitesi 380 kişi... Yıldız’dan aldığım bir ilginç bilgi de şu:

Gündeş’in 25 konserini dinlemeye gelenlerin neredeyse yüzde 40’ı aynı müşteri... Üstelik kişi başı fiks menünün bin 250 TL olduğu ön masaların müdavimi hepsi... Yabancı içki açtırınca, daha da yükseliyor şarkıcıyı dinlemenin bedeli... O yüzden “Paraya kıyıp, Ebru Gündeş’i en önden dinleyeyim” diyenlerin kısa vadede bu şansı yakalamaları zor... Onlara kalan masalarda ise kişi başı fiks menü 500 TL.

Günay; Ajda Pekkan, Sezen Aksu ve Tarkan dışında bütün şarkıcıların sahne aldığı bir gazino. Ancak hiçbir solist Ebru Gündeş kadar konser vermiyor. Üstelik hiçbirinin programı için rezervasyon günler öncesinden dolmuyor... Günay’daki konserlerine 23.30’da başlayan şarkıcı, sahnede en az 2 saat kalıyor, duruma göre bu süre 2.5-3 saate bile çıkıyor.

MÜZİK DERSİNDEN GEÇEMEYEN ŞARKICI

EBRU GÜNDEŞ’İN GÜNAY REKORU


Müzikle, doğduğu Hollanda’da tanıştı. Ailesi o 15 yaşındayken Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. İstanbul’da tanıştığı Eypio’yla müzikte kendine yeni bir sayfa açtı. Asıl adı Burak Canatan olan Burak King’in söylediği iki şarkı büyük ilgi gördü.

King’in ilk şarkısı ‘Günah Benim’, 208 milyon kez tıklandı ve YouTube’un dünya listesinde 37’nci oldu. King’in ağustos ayında yayınlanan yeni şarkısı ‘Koştum Hekime’ ise bir ayda 26 milyon kişiye ulaştı. “Rap’le büyüdük, Neşet Ertaş’la olgunlaşıyoruz” diyen King, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi öğrencisi. İki yıldır müzik sınavlarından geçemediği için üniversiteden mezun olamadığını açıklaması bana ilginç geldi.

Haberin Devamı

SES GETİRENLER PROJESİ

Sağlık Bakanlığı’nın her doğan çocuğa yaptığı işitme taraması ve gelişen cihazlar sayesinde sağır ve dilsiz kavramı tarih oldu. Bakanlık, yapılan testte işitme kaybı saptananlara cihaz da veriyor.

Cihazların layıkıyla işe yaraması, ailenin ve çocuğun bu konuda alacağı eğitime bağlı. Türkiye’de bu alandaki eksiği gidermek ve farkındalık yaratmak için Samsung Electronics Türkiye ile Çocuk Eğitim Derneği (ÇED), ‘Ses Getirenler Projesi’ni başlattı.

Haberin Devamı

EBRU GÜNDEŞ’İN GÜNAY REKORU

Türkiye’de 0-5 yaş grubunda, 60-100 bin arasında ağır veya hiç işitmeyen çocuk olduğunu belirten ÇED Başkanı Ömer Cenker Ilıcalı, şunları söyledi:

“Eğitim, her çocuk için önemli, ama bu onlar için yaşamsal. Bu yaşta eğitim verilmezse, daha sonra yaşıtlarıyla aynı seviyeye gelmeleri imkansız.

Dernek olarak İstanbul’da 104 çocuğa eğitim veriyoruz. Samsung’un desteğiyle uzmanların aileleri bu konuda eğitecek videolarını sesgetirenler.com sitesine koyduk ve ‘Ses Getirenler Projesi’ni başlattık.”

GÜNÜN SÖZÜ

Sevmeyene karınca yük, sevene filler karınca; dağı bile taşır insan aşık olup, inanınca. (Şems-i Tebrizi)