Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

TRT Haber, 18 Aralık 2016 Pazar (bugün) çok özel bir yayına imza atacak. TRT Haber’in ‘Halep Yalnız Değil’ adıyla saat 10.00’da başlayacağı canlı yayın, gece 01.00’e kadar sürecek.

TRT İstanbul ve Ankara Stüdyoları’ndan 15 saat sürecek canlı yayının amacı Suriye’deki insanlık dramını dünyaya duyurmak.

Çünkü Türkiye’nin fazlası var, eksiği yok bu konuda…

İlk günden beri Suriye’ye yardım elini uzatan bir ülkeyiz.

Peki dünyanın sözüm ona ‘çağdaş’, ‘gelişmiş’, ‘modern’, ‘zengin’ ve de ‘insan haklarına duyarlı’ ülkeleri ne yaptı şimdiye kadar?

Haberin Devamı

Yıllarca Müslüman katliamının yaşandığı, adeta soykırımın yapıldığı yanı başlarındaki Saraybosna’da olduğu gibi Suriye’deki insanlık katliamı ve dramına da duyarsız kaldı.

‘Çağdaş dünya’, Türkiye’nin önderliğinde Halep’te başlayan insan tahliyesini engelleyenlere bile mani olamadı. Başbakan Binali Yıldırım, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Göksel Gümüşdağ ve Fatih Terim’in Trabzon’dan katılacakları canlı yayına, Oğuz Çetin, Rıdvan Dilmen, Giray Bulak, Ali Gültiken, Ersin Düzen ile Tanju Çolak ise İstanbul’dan bağlanacak.

HALEP’TEKİ DRAM  İCİN 15 SAAT YAYIN

Özel TV’lerin yüzleri bu kez TRT Haber’de

İşte TRT Haber’in özel kanalların ekran yüzleriyle birlikte yapacağı özel yayınının saat saat sunucuları ve konukları:

10.00: Fulin Arıkan, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden’le Halep’i konuşacak. Orhan Gencebay ve Hülya Avşar’la telefon bağlantısı yapacak.

11.00: A Haber’den Erkan Tan, Star’dan Nuh Albayrak’ı ağırlayacak.

12.00: Kanal 7 ve Ülke TV’den Mehmet Acet’in konuğu Sabah’tan Okan Müderisoğlu, Diyanet

Vakfı’ndan Mustafa Tutkun, İhlas’tan Nuri Elibol ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz olacak.

13.00: Sinan Burhan, stüdyoda sanatçı ve gazetecileri ağırlayıp, Konya, Bursa ve Şanlıurfa’yla canlı bağlantı yapacak.

14.00: Zafer Kiraz’ın konukları, Ak Parti’den Ahmet Sorgun, TGRT Haber’den Batuhan Yaşar ve MHP’den Oktay Öztürk.

15.00: Pelin Çift, gazeteci Avni Özgürel, ÖNDER Başkanı Halit Bekaroğlu ve Jülide Ayık’la sohbet edecek.

16.00: 24 TV’den Melik Yiğitel, Yeni Şafak’tan Hüseyin Likoğlu, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve Ak Parti’den Abdülhamit Gül’ü konuk edecek.

Haberin Devamı

17.00: NTV spikeri Buket Aydın, gazetemiz yazarlarından Nagihan Alçı, TUGVA Başkanı İsmail Emanet’le Halep’teki dramı masaya yatıracak.

18.00: A Haber’den Can Okanar’ın konukları, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Ayhan Ogan ve Tuna Şanlı olacak.

19.00: Habertürk TV’den Veyis Ateş, TÜMSİAT Başkanı Yaşar Doğan’la konuşacak.

20.00: TRT Haber Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dünya Güreş Şampiyonu Rıza Kayaalp, Diyanet İleri Başkanı Mehmet Görmez, CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehti Eker ve Cevdet Yılmaz’ı ağırlayacak.

22.00 Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın konukları Dünya Güreş Şampiyonu Taha Akgül, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ile MHP Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaya ile Ruhsar Demirel.

24.00: Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’ün Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel ile yapacağı söyleşiyle canlı yayın sona erecek.

Haberin Devamı

EĞİTİME ADANMIŞ BİR HAYAT

Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nın kurucusu Dr. Rüstem Eyüboğlu’nun Alfa Yayınları’ndan çıkan ‘Akıllısın Neden Okumuyorsun?’ kitabını yeni bitirebildim.

Çünkü 450 sayfalık hacimli bir kitaptı Mehmet Gündem’in kaleme aldığı Rüstem Eyüboğlu’nun ‘eğitime adanmış hayat’ kitabı…

22 yıl gemilerde miçoluktan aşçılığa birçok iş yapan Eyüboğlu’nun eğitim serüveni bir üniversite öğrencisinin, “Sen akıllısın, neden okumadın?” sözünden sonra başladı.

Dışarıdan ortaokul ve liseyi bitiren Eyüboğlu, üniversite okumakla yetinmedi; bitirdiği üniversitede doktorasını tamamlayıp, yıllarca hocalık yaptı. Ardından özel sektöre geçti, önce dershane açtı, ardından Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nı kurdu. Rüstem Eyüboğlu, bugün 76 yaşında ve hâlâ işinin başında…

HALEP’TEKİ DRAM  İCİN 15 SAAT YAYIN

FATİH PORTAKAL’IN ÇOCUKSUZ AİLESİ!

FOX Ana Haber’in anchormani Fatih Portakal, ‘Aklımla Dalga Geçme’ adlı yeni bir kitap yazdı. Can Yayınları’ndan çıkan kitapta Portakal, habercilik mesleğini sürdürürken ülke gündemine dair tuttuğu notları, unutulmamak için kayda geçirdi.

Portakal’ın 11 Şubat 2016’dan 24 Ekim 2016’ya kadar tuttuğu notlar var kitapta…

382 sayfalık kitaptan Portakal’ın özgeçmişindeki son cümlesi ise aklımda yer etti:

“Armağan Portakal ile evli. Çocuksuz bir aileye sahip.”

Geleneksel ana haberi, sosyal medya ile kaynaştırıp dinamik, konuşan ve konuşturan bir bülten haline getirerek elde ettiği başarıyla bazı üniversitelerde tez konusu olan Portakal’ın bu vurgusu da, akademik açıdan incelenmeli.

AŞKIN KİTABINI YAZDI

Hayatta yapamayacağım işlerden biridir ‘Aşk kitabı’… Bir, bilemedin birkaç makaleyle sınırlı kalır, bu konudaki yazı yeteneğim…

Kalust Şalcıoğlu, ‘Aşk Her Yerde’ adlı bir kitap yazdı.

THY’nin hat açılışı için gittiğim Zanzibar dönüşünde okudum ‘Aşk Her Yerde’yi…

Sol sayfalarda her biri ‘özlü söz’ olabilecek şeyler yazmış Şalcıoğlu…

Kitabın sağ sayfalarında ise yazarın aşka dair fikirleri var…

İnkilap’ın 50 bin baskıyla piyasaya sürdüğü kitabı, aşka dair yeni bir şeyler öğrenmek isteyenlere tavsiye ederim.