Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kanal D’deki iç dinamikleri, dengeleri bilmiyorum. Nihai kararı kimin verdiği, hangi dengelerin gözetildiğini bilmediğimden, Kanal D bu diziyi niye aldı, bu diziyi niye şu güne koydu diye eleştirip, hariçten gazel çalanlardan olmam.

Ancak kanalın ekrana getirdiği işler, içerikleri ve reytingleri hakkında yorum yapma hakkım baki!

Örneğin “Kara Yazı”nın kaderi... Seyirci diziyi sevmeyince kanal yönetimi “Kara Yazı”yı bitirdi.

“Kara Yazı” giderken yalnız gitmedi ama...

“Kara Yazı” dizisi, “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, “Survivor” ve “Anne” gibi reytingi yüksek işler karşısında 5 civarında reyting alan “Hayat Şarkısı”nı önce yerinden etti, sonra da sonunu getirdi!

Haberin Devamı

Kanal yönetimi, salı akşamı reyting almayınca “Kara Yazı”yı pazara, “Hayat Şarkısı”nı eski gününe aldı, ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Kanal D, günü değişince reytingi düşen “Hayat Şarkısı”nı bitirme kararı aldı.

Başrollerini Burcu Biricik, Birkan Sokullu, Ecem Özkaya, Tayanç Ayaydın, Seray Gözler ve Ahmet Mümtaz Taylan’ın paylaştığı dizinin 54’üncü bölümüne Serkan Keskin, Mine Teper ve Goncagül Sunar “konuk” olarak oynayacak. Dizi, 57’nci bölümde “Final” yapıp, ekrana veda edecek.

‘CESUR VE GÜZEL’ BİTECEK Mİ?

Son günlerde bazı okurlarımız ve sosyal medya takipçilerimin ısrarla yanıt aradığı soru şu:

“Star TV’deki ‘Cesur ve Güzel’ dizisinin bu sezon final yapacağı söyleniyor, doğru mu?”

“Cesur ve Güzel” fanlarının merakını gidermek için konuyu Star TV yöneticilerine sordum. Star TV Marka Pazarlama Direktörü Arzu Haksun Güvenilir, “Cesur ve Güzel’i bitirmek gibi bir şey yok planımızda” dedi.

Sezon sonuna daha var. O sürede derenin altından çok sular akar. Zayıf bir olasılık da olsa Star TV yönetimi, “Ay Yapım imzalı, Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün gibi iki starın oynadığı dizinin reytingi tatmin etmiyor bizi” deyip, sezon sonunda “Final” kararı alırsa, bilemem?

Soyadı “Güvenilir” olan bir yöneticinin sözüne itibar etmekten başka çaremiz yok. En azından şimdilik...

Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün fanları, varsa başka sorunuz, onu da sorar yanıtlarım. Zira işimiz bu!

Haberin Devamı

KARADENİZ MÜZİĞİNE ‘NAÇİZANE’ ŞARKILAR

Karadeniz’e özgü enstrümanlar eşliğinde şarkı söyleyen, albüm çıkaran çok. Ancak hayli zamandır Karadeniz müziğinde sivrilen yeni bir kadın solist yok. “Naçizane” adlı albümünü Sony Music’ten çıkaran Ezgi Eyüboğlu, bu boşluğu doldurabilecek bir şarkıcı.

Dokuz şarkının yer aldığı albümden en beğendiğim “Vay Bana” oldu... Can Yılmaz’ın sözlerini yazıp, bestelediği, düzenlemesini Erman Seven’in yaptığı “Vay Bana” müthiş slow bir şarkı. Müzikler az, sade... Şarkıya hayat veren ses yumuşak, sıcak... İlk dinleyişte kavrıyor sizi... Albümdeki “Kar Olsan”, “Ha Bu Ander Sevdaluk”, “Gaybana Sevdaluk”, “Sevdaluk Zor Zanaat”, “Gürgen Dali” ve “Kar Olsan”, Karadeniz şarkıları repertuvarına girecek türden.

GÜNÜN SÖZÜ

“İnsanlar mutlaka değişir. Genellikle de asla olmayacaklarını söyledikleri şeye dönüşür.”