Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İki yıl sonra yeniden yolumuz düştü Singapur’a… 2015’te arkadaşım Barbaros Yüksel’in rehberliğinde dolaştığımız Singapur’a bu sefer ünlü cruise şirketi Royal Caribbean’ın davetlisi olarak gittik

Türkiye’de kış geldi, ama imkanı olan için yaz bitmez. Çünkü turizm şirketleri, “İlle de deniz, kum, güneş” diyenlerin hizmetinde.

İMKANI OLAN İÇİN HER MEVSİM YAZ

Royal Caribbean, geçen yıl THY ile işbirliğiyle 6 bin kişiyi götürdüğü Miami – Karayipler’den sonra bu kez Singapur - Malezya - Phukete - Hong Kong ve Vietnam turu başlattı.

Royal Caribbean’nın Türkiye Pazarlama Direktörü Cihangir Canıyılmaz, Türklerin büyük ilgi gösterdiği Uzakdoğu için 8 gece 9 günlük tur fiyatlarının uçak dahil 1.680 eurodan başladığını söyledi.

Haberin Devamı

Uçak İstanbul’dan kalktığında Türkiye’de gece 02.30’du. 10 saatlik yolculuktan sonra Singapur’a indiğimizde yerel saat 17.30’du. Cumartesi günümüz havada bitti.

İMKANI OLAN İÇİN HER MEVSİM YAZ

Singapur’a indiğimizde yağmur vardı, buna rağmen çok sıcaktı. Sıcak ve nemden terlik, şort ve tişörtün fazla geldiği Singapur’u köşe - bucak dolaştık.

İMKANI OLAN İÇİN HER MEVSİM YAZ

Hint, Çin ve Müslüman mahallelerini gezdik. Restore edilen Sultan Camisi’ne hayran kaldım. Singapur’un simgelerinden Marina Bay Sands Otel’in rıhtımından tekneye binip, nehir turu yaptık. Universal Studio’nun bulunduğu eğlence adası Sentosa’yı teleferikle havadan, tren ve tabanvayla karadan dolaştık.

Singapur’dan şimdilik bu kadar. Pazartesi (bugün) dünyanın en büyük 10 gemisinden biri olan Mariner of the Seas ile denize açılacağız. O macerayı da bilahare yazacağım.

3D ESTETİĞİN HİZMETİNDE

İlerleyen yaşına rağmen yüzünde tek kırışık olmayan bir ünlünün estetik operasyonunu kime yaptırdığını araştırıyordum internette. New York’un ünlü estetik merkezlerinden birinin sitesinde tanıdık biri çıktı karşıma.

Buluşları yabancı meslektaşlarınca izinsiz kullanılan estetikçi Yakup Avşar’dan bahseden bir makaleydi gördüğüm.
Avşar’ın 3D teknolojisinden yararlanarak yaptığı estetik operasyonlarını öven ABD’li estetikçilerin özetle dediği şu:
“Estetik yaptırmadan önce yüzünüzün nasıl şekil alacağını görüp, sonra bu operasyonu yaptırmak için Türkiye’ye gitmenize gerek yok. Yakup Avşar’ın başarılı operasyonlarını biz de yapıyoruz.”

Haberin Devamı

Yakup Avşar’a sordum konuyu. Amerikalı meslektaşlarının kendisini örnek almasından mutlu olduğunu vurgulayan Avşar, patenti kendisine ait yöntemi şöyle anlattı:

“Bulduğum yöntem sayesinde önce 3D ile yüzün birebir maskını çıkartıyoruz. Sonra onun üstünde müşterinin isteği şekli yaratıp, bir maske daha çıkartıyoruz. Müşteri ‘İşte bu’ dediği noktaya gelince operasyonu yapıyoruz. Böylece kusursuz bir estetik operasyonu çıkıyor ortaya.”

GÜNÜN SÖZÜ

“Dostun üzüntüsüne acı duyabilirsin. Bu kolaydır.. Ama dostun başarısına sempati duyabilmek; sağlam bir karakter gerektirir.”