Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ayla: Lise 2’de okurken ailesi onu okuldan alıp gelin yaptı. 17 yaşında yaptığı evlilik 6 yıl sürdü, eşinden, kayınvalidesinden ve kayınpederinden şiddet gördü, bu yüzden dört düşük yaptı. Hamileyken aldatılınca eşinden ayrılıp, çocuğunu tek başına büyüttü.
Gülhan: 17’sinde yaptığı ilk evlilik 5 yıl, ikinci evliliği ise 2 yıl sürdü. İki evliliğinden de birer çocuk sahibi.
Hatice: 16 yaşında yaptığı evlilik şiddet ve alkol yüzünden bitti. İkinci evliliğini ise kendisinden 25 yaş büyük biriyle yaptı.
İpek: 18’ine girerken severek evlendi. Evliliği üç yıl sürdü. Eşinin ve ailesinin sebep olduğu şiddet yüzünden hafıza kaybı yaşadı, ağır bir travma geçirdi. 3 yaşında oğlu var, ama onu parası olduğunda icraya yatırdığında polis nezaretinde görebiliyor.
M.: 13 yaşında patronunun oğlu tarafından tecavüze uğradıktan sonra zorla evlendirildi. 17 yaşında resmi nikahı bile yapılmadan evden atıldı. Eşinden sürekli dayak yedi...
Neşe: 18 yaşındayken imam nikahıyla evlendi. İlk çocuğu, 9 aylık hamileyken kocasından dayak yediği için erken doğum yaptı ve bebek doğum sonrası öldü. Kocasından sürekli şiddet gördü. 6 aylık hamileyken kocası bir adam öldürdü ve hapse girdi, şimdi kızına kendi bakıyor.
Semra: 14 yaşında tecavüze uğradıktan sonra evlendi. Eşinin bir erkek çocuğa tecavüz ettiği için hapis yattığını öğrenince ayrıldı. Şu an 19 yaşında ve iki çocuk annesi...

Haberin Devamı

Psikolog da yorumladı
Kimler mi bunlar?
Türkiye’nin “çocuk gelinleri”nden sadece birkaçı...
Atv’de ekrana gelen “Esra Erol’da Evlen Benimle”nin sunucusu “Kara Duvak” adlı bir kitap çıkardı...
Esra Erol; Türkiye’nin her bölgesinden ad ve soyadları farklı, ama yaşadıkları kader benzer olan 15 çocuk gelinle konuşup, onların yaşadıkları dramı yazdı...
Erol, “genç kadın”ların yaşadıkları dramları yazmakla yetinmedi, o insanların yaşadıklarını psikolog Uğur Dalan’a yorumlatıp, kitabında yer verdi.
Ünlü sunucu, kitabın satışından elde edilecek geliri cebine atmayıp, hayatın sillesini yemiş kadınlar için harcayacak.

Haberin Devamı

“Umut Evleri” yapacak
Esra Erol, ilkini İstanbul’da açacağı “Umut Evleri”nde hazır bulunacak uzmanlarla ihtiyaç duyan kadınlara psikolojik destek sağlayacak.
Erol, ekonomik gücü yettiği oranda bu “Umut Evleri”ni Türkiye’nin çeşitli şehirlerine yayacak.
Esra Erol’un Postiga’dan çıkan “Kara Duvak” adlı kitabı bir haftada 35 bin sattı.
Erol, kitabı için iki imza günü yaptı.
İkisine de kadınlar büyük ilgi gösterdi.
Kitabını alıp, imzalatmak için Esra Erol’un yanına gelen kadınlardan, mektup yazıp hikayelerini anlatanlar da oldu, telefon numarasını verip, “Benim hikayemi de yaz” diyenler de...
Erol, gelen bu talep üzerine bir, iki yıl içinde başka “küçük gelinler”in dramlarını anlatacağı “Kara Duvak 2”yi yazmayı düşündügünü söyledi.
Türkiye’nin kanayan bir sosyal yarasına parmak bastığı ve kendi çapında derman olmaya çalıştığı için kutluyorum Esra Erol’u...

Melek Baykal’la gündüz kuşağı!
Star TV’nin “Doğuş”u ne zaman başlayacak?
2012’nin ilk günü başlayacak “doğuş” hamlesi, tam bir yıl sonra tamamlanmış olacak...
Nereden mi çıkarıyorum bunu?
Doğuş Yayın Grubu Genel Müdürü Cem Aydın’ın bana söylediklerinden...
DYG, Star TV’deki değişimi birden değil, yavaş yavaş yapacak.
Örneğin bundan böyle, içeriğini “Cem Yılmaz nerede yakalandı? Az sonra” veya “Şok... Şok... Şok! Hangi şarkıcı ex aşkına döndü?” gibi haberlerin oluşturduğu magazin programları Star TV ekranında olmayacak.
İlk iş olarak “Duymayan Kalmasın”ı kaldıran Star TV yönetimi, aynı kararı hafta sonları yayınladığı magazin programları için de verdi.
DYG Genel Müdürü Cem Aydın’ın Star TV’nin gündüz kuşağında program yaptırmak istediklerinden biri de Melek Baykal...
Cem Aydın’ın kadın kuşağına farklı bir soluk getireceğini düşündüğü bu programın yapımcılığını, daha önce Nükhet Duru ve Nilgün Belgün’ün tv8’de yaptığı programlara imza atan Hülya Sepken üstlenecek.

Haberin Devamı

‘Kurt Kanunu’, ‘Sır Kanunu’ ve TRT Kanunu!
İzmit’teki eski Seka Fabrikası’nın arazisinin üstüne kurulan dekorun çalışmaları aylarca sürdü...
Yönetmenliğini Ezel Akay’ın üstlendiği “Burası Osmanlı 1711/Sır Kanunu” adlı dönem dizisinin kıyafet ve aksesuarlarının çalışmaları da aylar aldı...
Başrollerini Türkan Şoray, Tolga Karel, Öykü Çelik gibi ünlülerin oynadığı dönem dizisinin dört bölümü çekildi...
Yapılan planlamaya göre dizinin ilk bölümü 20 Ekim’de yayınlanacaktı.
Aradan bir aydan fazla geçti, dizi henüz TRT ekranında seyirciyle buluşamadı.
Çünkü TRT Yayın Denetleme Kurulu, Ezel Akay’ın çektiği dizi için “Yayınlanamaz” raporu verdi.
Yazılanlara göre TRT, üç bölüm için 2 milyon 400 bin lira peşin ödeme yaptığı dizinin yeniden çekilmesini istedi.
TRT Genel Müdür Yardımcısı Zeynel Koç’a sordum bunu...
Zeynel Koç’un yanıtı şu oldu:
“TRT’nin yayınlanmadan bir diziye ödeme yapması mümkün mü? Yıllardır televizyon sektörünü yakından takip eden biri olarak aklın alıyor mu?”

“Kurt Kanunu” da olmadı
Peki nedir bu işin aslı diye sorduğumda ise Zeynel Koç, şunları söyledi:
“Çekilen dört bölüm istediğimiz gibi olmadığı için yeniden çekilmesini istedik. Yeniden çekip getirecekler, beğenirsek yayınlayacağız. Pana Film de bize Kemal Tahir’in ölümsüz eseri ‘Kurt Kanunu’nu dizi olarak çekti. Onun da ilk bölümünü izledik. İstediğimiz gibi olmadığını gördük, onun da yeniden çekilmesini istedik.”
Vadisi Pusu”daki “Ersoy Ulubey” tiplemesiyle yıldızı parlayan Ümit Acar’ın yanı sıra Ali Başar, Pelin Akıl, Bahar Kerimoğlu ve İlker Kızmaz gibi oyuncuların rol aldığı “Kurt Kanunu”nun senaristleri Selma Çergel, Ayşegül Hacıosmanoğlu ve Mediha Polat, yönetmeni ise Yasin Uslu.
Şimdiye kadar nedense “Kurtlar Vadisi” dışında çektiği diziler uzun soluklu olmayan Pana Film, bakalım bu kez şeytanın bacağını kırabilecek mi?