Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hafta sonu Kartepe’deydim. 15 Temmuz’un birinci yılında önce Kocaeli’ne gittim, ardından Sakarya’ya… Çünkü FETÖ’cülerin hain darbe girişiminden sonra meydanlarda başlayan “Demokrasi nöbetleri”nde sıkça uğradığım iki yerdi Adapazarı ve İzmit… İki şehrin meydanlarında bir yılda neler değiştiğini görmek istedim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da yaptığı konuşmayı TV’den izledikten sonra dışarı çıktım ve ilk olarak Kocaeli’ne gittim.

Kocaeli Milli İrade Meydanı’ndaki etkinlik alanının etrafının güvenlik bariyerleriyle çevrili olması, polisin alana girenlerin üstünü tek tek aramasını beğendim.

Haberin Devamı

Sakarya’daki etkinlik alanının bir kısmı güvenlik bariyerleriyle çevriliydi, ama içeri girerken polis araması yoktu.

İki şehirde de “Demokrasi nöbetleri”nde olduğu gibi her yaş grubundan ve kesimden insan vardı. İzmit’teki kalabalık daha coşkulu ve gençler ağırlıktaydı. İzmit’teki gösteri alanının zemini beton, Sakarya’dakinin ağırlıklı olarak çimdi. O yüzden Sakarya’da, İzmit’ten farklı olarak parkta çadır kuranlar, piknik yapanlar, alanın etrafında tezgah açıp takı, kolye, bayrak, tişört satanlar vardı.

Cumartesi akşamı ekranlardan yansıyan, Kocaeli ve Sakarya’da gördüklerimden sonra diyeceğim şudur:

27 Mayıs’tan 12 Eylül’e askeri darbelere karşı koymayan Türkler, 15 Temmuz’da diriliş destanı yazdı ve bundan böyle Türkiye üzerinde oyun planlayanlar da FETÖ’cülerle aynı akıbeti yaşayacaktır.

HEPSİNİN ADRIANA’SI VE METİN HARA’SI VAR

Alaçatı’da “Acı Tatlı Ekşi” filminin oyuncularıyla akşam yemeğindeyiz… İlerleyen saatlerde, filmde oynamayan, ama oynayanlarla arkadaş olan genç kuşağın iki oyuncusu da katıldı aramıza

Masamızdaki oyuncuların ortak özelliği şuydu:

Hepsi genç…

Hepsi rol aldıkları dizilerde girdiler hayatımıza…

Hepsi doğal, hepsi olduğu gibi…

Hayatlarında biri mi var?

Gizli, saklı yaşamıyorlar bu ilişkiyi?

“Fanlarımız küser, reytingimiz düşer” gibi bir endişe duymuyorlar çünkü…

O yüzdendir ki insanlar da onları bu halleriyle sevdi.

Akşam yemeğinde gündem Adriana Lima Metin Hara aşkıydı.

Haberin Devamı

“Acı Tatlı Ekşi”nin başrol oyuncusu Buğra Gülsoy, “Benim Adriana’m burada” dedi birkaç yıldır aşk yaşadığı sevgilisi Nilüfer Gürbüz için…

Özge Özpirinçci ise “Ben Adriana olmadığım için Burak’ı (Yamantürk) da Metin Hara değil, bambaşka bir yere koyuyorum” dedi.

Genç oyuncular; Selin Şekerci ile sevgilisi Kaan Taşaner, gecenin misafirleriydi. “Çoban Yıldızı” dizisi “final” yapınca yorgunluğunu atmak için tatile çıkan Şekerci, “Bir süre dinleneceğim. Ocak’tan önce başlayacak dizilerde oynamayı düşünmüyorum” diye konuştu.

GÜNÜN SÖZÜ

Biri seni sevmiyorsa mutlaka kıskandığı bir özelliğin vardır. (Bella Thorne)