Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cem Yılmaz’ın “Ben, komedyenler arasında son sırada geliyorum. Bunun nedeni de onlara tur bindirmem...” sözüne rakiplerinin ne yanıt vereceğini merak ediyordum.

KOMEDYENLERLE  POPÇULARIN FARKI

Çünkü Yılmaz Erdoğan, Şahan Gökbakar ve Ata Demirer gibi komedyenlerin verecekleri yanıt, onların mizah zekasını ortaya sermesi açısından önemli bir gösterge olacaktı.

Başkaları üzerinden mizah yaparak yıldızlaşan isimler, söz konusu kendileri olduğunda nasıl davranacaklardı?

Zekice bir espriye zekice yanıtlar mı gelecekti, yoksa espriyle hakaret arasındaki kalın çizgi aşılacak mıydı?

Haberin Devamı

İlk yanıt Yılmaz Erdoğan’dan geldi.

Cem Yılmaz’ın tur bindirdikten sonra önüne kattığı komedyenlerden Yılmaz Erdoğan, ‘Münaşaka’ adlı gösterisiyle Uniq Hall’deydi. Basın mensupları burada Erdoğan’a Cem Yılmaz’ın sözlerini hatırlatınca yanıtı şu oldu: “Ne zaman yapmış? Göremedim.”

Yılmaz Erdoğan, polemiklerden hoşlanmadığını söyleyip, soruyu geçiştirebilirdi ya da vereceği yanıtla tartışmayı alevlendirebilirdi. Ama öyle yapmadı. Bir mizahçıya yakışan zekice bir üslupla karşılık verdi. Bakalım Şahan Gökbakar ve Ata Demirer girecekler mi bu topa?

Hayli zamandır şov dünyasının yıldızları arasındaki ‘söz düellosu’ tüm medya araçlarının en gözde malzemesi.

Bir arşiv taraması yapınca bakın neler çıkar karşınıza.

“Rakiplerim arasında en sonuncuyum. Çünkü hepsine tur bindirip, önüme kattım” sözünü bir popçu söyleseydi mesela. Eminim her gün bir pop yıldızı, espriyle hakaret karışımı bir ton laf ederdi rakiplerine.

KOMEDYENLERLE  POPÇULARIN FARKI

LEYLA ALATON’A TEBRİK YAĞIYOR

İş kadını Leyla Alaton, Deniz Bayramoğlu’nun CNN Türk’teki ‘Gündem Özel’ programında “Esas t... kadınlarda” deyince sosyal medyada fenomen oldu.
Alaton’un sosyal medyada paylaştığı videonun altına yapılan yorumlara baktım, ezici bir çoğunluğu kadın... Hepsi de tebriklerini iletince Alaton da, “Asıl cesur olan kadınlardır” diye karşılık verdi onlara.

BULUNAN KALBİN YAŞATTIĞI SEVİNÇ

Sosyal medyada başlatılan kampanyayla tedavisi için gerekli olan 1 milyon 99 bin euro, 19 saatte bulunan Kartal bebekten gelen mutlu haber, sadece ailesini değil, milyonları da sevindirdi.

Haberin Devamı

Aylardır Almanya Giessen’deki hastanede yatan oğlunun başından ayrılmayan anne Ahu Yıldırım, eşi ve kızının yanlarına geldiği gün, minik Kartal için temmuzdan bu yana bekledikleri nakil kalbin bulunmasının sevincini şu sözlerle paylaştı:

“Şükürler olsun aylar sonra dört kişilik ailemiz aynı çatı altında. O çatı hastane bile olsa ne fark eder ki, gülen yüzlerimiz, sevgi dolu kalbimiz var bizim. Nasıl hasrettim, ne çok bekledim bu anı. Lütfen bize çok dua edin.” Dualarımız kalp nakli yapılan Kartal bebek için...

ALGI VE GERÇEKLER

‘Şehir hikayesi’ değil bu veriler... Amerika’ya dair resmi rakamlar hepsi. Bunları alt alta yazınca açığa çıkıyor ‘gerçekler’le yaratılan ‘algı’nın farkı. İşte ABD’ye dair o çarpıcı veriler: Amerika’da bir insanın cinayet kurbanı olma ihtimali 1/6000.

Las Vegas’ta kumar oyununu kazanma ihtimali 1/250000.

Amerika’da bilet alan bir insanın piyango kazanma ihtimali 1/7000000.

Bu verilere rağmen Amerika Birleşik Devletleri hem ‘en güvenli’, hem de ‘fırsatlar ülkesi’!

Haberin Devamı

Tablo bu. İsteyen bu verilere inanır, isteyen yaratılan algıya...

GÜNÜN SÖZÜ

Kadın unutmaz, sadece sineye çeker. Zamanı geldiğinde ise iade eder. (Douglas Noel Adams)