Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

2021’in 11’inci ayındayız, bir ay sonra 2021 bitecek ve 2022’ye “Merhaba” diyeceğiz... Ünlülerin çektikleri video’larla toplumsal bilinç oluşturmaya çalıştıkları
sosyal sorumluluk projesi ne?

Otomobil kullanırken emniyet kemeri takmanın önemi...

Sadece sürücüler değil, otomobildeki her yolcu için emniyet kemeri takma mecburiyeti geleli yıllar oldu. Hala bu kurala uymayanlar var ki İçişleri Bakanlığı insanları bilinçlendirmek için ünlülerden bu konuda destek istedi...

Tarih 21 Kasım 2021...

Türkiye’nin iki büyük futbol kulübü Galatasaray ile Fenerbahçe futbolcuları, “Korsan yayın suçtur, bu suça ortak olma!” yazan afişle çıktılar sahaya.

Haberin Devamı

Bu ülkede
Telif Yasası çıkalı yıllar oldu...

2001’den bu yana Süper Lig’in yayın haklarını elinde bulunduran Digiturk’ü 2017’de satın alan BeinSport, dört yıl sonunda hala ‘korsan yayın’dan dert yanıyorsa sorun kimde?

Aramızdaki emek hırsızlarında...

Korsan yayın izlemek sadece suç değil, insan onuruna yakışmayan ayıplardan biri. Bunları bile bile bu yola başvuranlar, bu tür kampanyalarla ‘korsan yayın’ izlemekten vazgeçer mi?

Sanmıyorum...

KORSAN YAYIN SUÇ  VE EMEK HIRSIZLIĞIDIR

‘CAMDAKİ KIZ’ DİZİSİ HABERDE DE BİRİNCİ

Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitabından dizi yapılan ‘Camdaki Kız’, sadece perşembe akşamlarının reytinglerine damga vurmuyor. Seda Altaylı Turgutlu’nun senaryosunu yazdığı, Nadim Güç’ün yönettiği Burcu Biricik, Devrim Yakut, Feyyaz Şerifoğlu, Hamza Yazıcı, Hande Ataizi, Merve Polat, Nihal Menzil, Nur Sürer, Selma Ergeç, Şerif Erol, Tamer Levent ve Tuğrul Tülek’in oynadığı Kanal D’nin dizisi, haberlerde de açık ara bir numara çıktı.

Ajans Press’in 1 Ekim- 17 Kasım tarihleri arasında gazete, dergi ve internet sitelerini tarayarak yaptığı analize göre ‘Camdaki Kız’, 3 bin 751 haberle birinci.

İkinci ve üçüncü sıralarda da yine Kanal D’nin dizileri yer aldı. Cansu Dere ve Caner Cindoruk’un oynadığı ‘Sadakatsiz’ 3 bin 200 haberle ikinci, Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun başrollerini paylaştığı ‘Yargı’, 3 bin haberle diziler arasında üçüncü sırada yer aldı.

OLİMPİYAT MADALYALI BOKSÖRLERİ BİLEMEDİ

Haberin Devamı

Pazar akşamı ATV’de yayınlanan ‘Kim Milyoner Olmak İster?’ programının yarışmacılarından biri Selvi Gezer’di... Sunucu Kenan İmirzalıoğlu’nun yarışmacıya yönelttiği soru şuydu:

“Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeli, 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları’nda hangi branşta gümüş ve altın madalya kazanmış sporculardır?

a. Okçuluk

b. Halter

c. Güreş

d. Boks”

Selvi Gezer, beşinci sorunun yanıtını bilemediği için ‘Telefonla joker’ hakkını kullandı.

Cem Öztürk’ün, “Güreş veya boks diye hatırlıyorum. Yüzde 80 ‘boks’ diyorum. Umarım doğrudur” demesine rağmen yarışmacı, kendi hislerine güvendi ve kaybetti.

Çünkü adı ‘2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları’ olmasına rağmen pandemi yüzünden 2021 yazında yapılan olimpiyatta ülkemize madalya kazandırıp, hepimizi gururlandıran Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli, yarışmacının sandığı gibi güreşçi değil, milli
boksörlerdi.

Varsayalım ki yarışmacı hiç haber izlemedi, okumadı, sosyal medyayı kullanmadı ya da duydukları ve okudukları aklında kalmadı.

Madem verdiği yanıta güvenmeyeceksin Cem Öztürk’ü niye ‘Telefon jokeri’ yaptın?

Haberin Devamı

Beşinci soruya kadar yanıtları bildiği için değil, kendi deyimiyle attıkları tuttuğu için gelen yarışmacı, jokerinin değil, kendi hislerine güvenip Olimpiyat madalyalı milli boksörlerimizi ‘güreşçi’ yaptı, kroşeyi yedi ve elendi!

GÜNÜN SÖZÜ

“Dost gerçekleri, düşman işine geleni, deli ağzına geleni, aşık içinden geçeni söylermiş.” (Özdemir Asaf)