Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Boşanmak üzere olduğu eşi Tuğba Erbil, mal varlığının yarısını istiyor. Ayrıldığı her eşine ev vermesiyle bilinen Mehmet Ali Erbil, bu kez o kadar kolay kurtulamayacak gibi

Mehmet Ali Erbil, sadece oyunculuk, sunuculuk ve şovmenlikle ünlü biri değil. Erbil, evlilikleri ve boşanmalarıyla da ünlü...
Erbil, büyük kızı Sezin’in annesi Muhsine ile iki kez evlenip ayrıldı. Küçük kızı Jasmin’in annesi Nergis Kumbasar’la evliliği gibi Sedef Altıntaş’la kıydığı nikah da boşanmayla sonuçlandı.
Erbil’in beşinci kez nikah masasına oturduğu Tuğba Coşkun’la beraberliği de bitmek üzere... Ayrıldığı her eşine ev verip ayrılmasıyla da bilinen sanatçı, görünen o ki bu kez bir evle kurtulamayacak. Çünkü Erbil’in son eşi, öncekilerden ‘dişli’ çıktı. Tuğba Erbil, erkek çocuk babası yaptığı Erbil’in servetinin yarısını almaya niyetli. Hatırlarsanız geçenlerde Erbil, kendisinden 15 milyon dolar istediği söylenen eşi için, “Ben de o kadar para var mı ki?” demişti. Erbil, böyle bir açıklama yapmakta haklı, zira hiç nakit parası kalmadı.
Öğrendiğim kadarıyla Erbil’in birkaç 100 bin doları vardı, ona da, “Gelir verginizin ilk taksitini ödememiz lazım” diyerek mali müşaviri el koydu. Yakınlarının ‘Mali’ diye hitap ettiği Mehmet Ali Erbil, nakit konusunda deyim yerindeyse ‘sıfırı tüketti’... Erbil’in nakti yok da, serveti yok mu?
Olmaz olur mu?

‘Mali’ zorda
Parası yok, ama ev çok
İşte Mehmet Ali Erbil’in gayrimenkulleri ve tahmini değerleri:
Yeniköy’de tripleks villa: 3 milyon dolar.
Astoria’da daire: 1.5 milyon dolar.
Seba’da iki daire: 3 milyon dolar.
Fulya’da bir dükkan: 1 milyon dolar.
Diğer daireler: 2 milyon dolar.
Bodrum’da villa: 1 milyon euro.
Tuğba Erbil, eşinden boşanma tazminatı olarak Erbil’in kendisine ‘doğum günü hediyesi’ aldığı Bodrum’daki villayı, Seba Konutları’ndaki iki daireyi ve Mustafa Sandal’ın kiracı olarak oturduğu Astoria’daki daireyi istiyor. Tuğba Erbil’in ayrıca kendisi için ayda 30 bin, oğlu Ali Sadi için de 5 bin lira aylık nafaka talebi var. Erbil, Bodrum’daki villayı ve Seba’daki daireleri vermeye razı, ama Astoria’yı vermeye yanaşmıyor. O nedenle taraflar kendilerine ‘güçlü avukatlar’ tuttu. Erbil’in avukatlığını Çetin Yıldırımakın, eşininkini ise Altın Mimir üstlendi. Erbil, nikah masasına oturmadan önce, yakınlarının uyarılarına rağmen, “Tuğba öyle bir kız değil” deyip ‘evlilik sözleşmesi’ yapmadığı için bu kez işi zor. ‘Avukatların savaşı’ şeklinde geçecek bu boşanma davasından bakalım kim galip çıkacak?


Hande Yener’e neler oluyor?
‘Mali’ zorda
Başlığa bakıp Hande Yener’i sorguladığımı falan sanmayın. Hande Yener’in, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olan 18 Mart’ta çıkaracağı albümünün adı bu. Hande Yener’in albümüyle Çanakkale Zaferi’nin bir alakası var mı? diye merak ediyor olabilirsiniz. Çünkü aynı şeyi ben de merak etim ve sordum. Hande Yener “Yok, ama hoş bir tesadüf oldu” dedi.
Kendisiyle Sinan Akçıl’ın Astoria’daki stüdyosunda buluştuk. Yener ve Akçıl ilk kez birlikte çalışıyor. İkilinin nasıl bir çalışma ortaya çıkardığını, albüm müzik marketlerde yerini alınca herkes görecek. Ancak şimdiden şunu iddia edebilirim, “Hande Yener’e Neler Oluyor?” popçu Hande Yener’i özleyenleri bir hayli memnun edecek.
Akçıl’la Yener’in bir araya gelmesi de ilginç. Akçıl’a bir söyleşisinde, “Kiminle çalışmak istersin?” diye sorulmuş, o da, “Bir gün pop müzik yapmak isterse Hande Yener’le” demiş. Söyleşiyi okuyan Yener, Akçıl’a telefon açınca ikilinin işbirliği başlamış.
Aslında Yener’in amacı baharda bir single çıkarmakmış. O yüzden Akçıl’dan bir şarkı istemiş. Bir şarkı için stüdyoya giren Akçıl, yeni ve birbirinden güzel şarkılar yapınca iş büyümüş, single birden albüme dönmüş. Yener’in yeni albümünde söz, müzik ve düzenlemeleri Sinan Akçıl’a ait dokuz şarkı var. ‘Yasak Aşk’, ‘Bodrum’, ‘Neden Ayrıldık?’, ‘Sopa’, ‘Bi Gideni mi Var?’, ‘Boşa Ağlayan Kız’, ‘Kal Kal’, ‘Ben Kimim?’ ve ‘Kalpsiz’ bu şarkılar...
Sinan Akçıl’ın ‘yazlık dans soundu’ diye tabir ettiği şarkılardan en çok ‘Bi Gideni mi Var’ı beğendim. Bana göre albümün diğer iyi şarkıları da şunlar: ‘Neden Ayrıldık?’, ‘Ben Kimim?’, ‘Kal Kal’, ‘Yasak Aşk’ ve ‘Bodrum’...Sevdiğim şarkılardan ikisinin slow, diğerlerinin de yaza damgasını vuracak tarzda hareketli parçalar olduğunu belirtmeliyim.