Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

20’nci yüzyılın en ünlü sinema yıldızı ve seks sembolü sayılan Amerika Film Enstitüsü’nce tüm zamanların en büyük kadın film yıldızları sıralamasında altıncı sıraya yerleştirilen Marilyn Monroe, ölümünden 60 yıl sonra efsane kostümüyle Met Gala 2022’deydi.
Tüm zamanların popüler kültür ikonu Marilyn Monroe’nun Madison Square Garden’da ABD Başkanı John F. Kennedy’ye serenat yaptığı kristal süslemeli kıyafet, Met Gala’da son yılların popüler kültür yıldızı Kim Kardashian’ın üzerindeydi.
Kardashian’ın 60 yıldır müzede muhafaza edilen kıyafeti giymesi kolay olmadı. Marilyn Monroe’nun kıyafetine sığabilmek için bir aydan kısa bir sürede yedi kilo veren Kim Kardashian, “Bu benim için büyük bir meydan okumaydı. Üstesinden gelmem gereken rol gibiydi ve bunu başarmaya kararlıydım. Günde iki kez sauna kıyafeti giydim, koşu bandına çıktım, tüm şeker ve karbonhidratları kesip sebze ve proteinle beslendim” dedi.
Kardashian, Marilyn Monroe’nun kıyafetine sığdı, ama onu taşıdı mı ya da kıyafet kimin üstünde daha şık durdu?
Bunun yanıtını bir yana bırakıp ‘Marilyn Monroe: Kasetlerdeki Sırlar’ belgeselini izlerken 1956-1961 yılları arasında evli kaldığı Arthur Miller’le kameralar karşısına geçip aşkını ilan ettiği 1955’te basın mensuplarıyla aralarındaki diyalog bana çok tanıdık geldi.
Basın mensubu soruyor: “Ne zaman çocuk planlıyorsunuz?”
Marilyn Monroe gülerek yanıt veriyor: “Daha evlemedim ki canım.”
Demek ki neymiş?
Magazincilerin, aşkını ilan eden ünlülere “Ne zaman evleneceksiniz?”, evlendikten sonra da “Çocuk düşünüyor musunuz?” diye sorması bize özgü bir durum değil, 1955’in Hollywood’una kadar uzanan bir gelenek!

Haberin Devamı

Marilyn Monroenun kıyafeti Kimin üstünde

OYUNCU MELDA BEKCAN UZMAN OLARAK EKRANDA

‘Deli Yürek’, ‘Deli Yürek: Boomerang Cehennemi’, ‘Zor Hedef’, ‘Mavi Rüya’, ‘Yusuf Yüzlü’, ‘Yeşeren Düşler’, ‘Hicret’ ve ‘Helal Süt’ gibi yapımlarda oyunculuk yapan Melda Bekcan, bu kez bambaşka bir kimlikle ekranda olacak.
Oyunculuğun yanı sıra üniversite eğitimini de sürdürüp diş hekimi olan, sonrasında İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü Tıp Bilimleri Branşı’nda doktora, Yeditepe Üniversitesi İmplantoloji Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisans yapan, Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’nda adli tıp uzmanı olarak çalışan Bekcan, TRT Belgesel’de başlayacak belgeselde, uzmanlığını konuşturacak. İlk bölümü 8 Mayıs Pazar saat 22.00’de yayınlanacak TRT Belgesel’deki ‘Türklerin Silahları’ adlı yapımda, Melda Bekcan, Adli Tıp Doktoru olarak yorum yapacak. Geleneksel silah yapım ustaları, adli tıp doktoru, balistik koruma sistemleri uzmanlarının geleneksel silahlar ve onların savaştaki etkilerini anlatacağı belgeselde, birçok farklı nitelikteki silah testlerden geçirilip rakipleriyle mukayese edilecek. ‘Türklerin Silahları’ ilk bölümünde Türklerin efsane kılıcı ‘Karabela’ ve karşısında Avrupalıların kullandığı ‘Longsword’ (Uzun kılıç) ele alınacak.

Haberin Devamı

Marilyn Monroenun kıyafeti Kimin üstünde

ELON MUSK’IN TWITTER PLANLARI

44 milyar dolar verip Twitter’ı satın alan iş insanı Elon Musk, sosyal medyanın geleceğine dair sürekli yeni açıklamalar yapıyor. Elon Musk, Twitter’ın bot hesaplardan kurtulacağını, platformun sadece gerçek hesap sahiplerince kullanılması gerektiğini açıkladı.
Musk henüz bu planını uygulamaya koymadan iki ilginç açıklama daha yaptı.
Musk, “Twitter, sıradan kullanıcılar biz oluyoruz bu- için ücretsiz olacak, ancak ticari/resmi kullanıcılar için küçük bir maliyet olabilir” dedi.
Elon Musk, bilahare de Twitter’ı daha sonra tekrar halka açmayı planladığını söyledi.
Elon Musk, hisse başına 54.2 dolar ödediği Twitter’ı bakalım halka kaç dolardan arz edecek?

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Biliyorum ki düşmek değildir insanı üzen. Elinden tutar gibi yapıp, aslında itenlerdir hayata küstüren.” (Paul Auster)