Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şu tweetle başladı her şey:

“Benim türbanlı bacımın ‘Organik hoşafını’ birinci yapmışlar. Alzheimer hastalarına çip bence de çok gereksiz... TRT’de projelerin yarıştığı programda ‘organik hoşaf’ projesi, ‘Alzheimer hastaları için çip’ projesini geride bıraktı. Tebrik ederiz. Hoşaf şart tabii.”

Ulusal medyadan bazılarının sosyal medyadaki bu paylaşımı haber yapmasının ardından binlerce Twitter kullanıcısı, TRT Haber’in proje yarışmasında finale kalan ‘organik hoşaf’ı diline doladı.

TRT’nin ilime ve bilime değer vermeyen zihniyet yüzünden geri kaldığı üstüne binlerce tweet atıldı.

Haberin Devamı

Girişimcileri yarıştırıp, ödüllendiren ve maddi olarak destekleyen bir yarışmanın gündemde kalması sevindirici. Ancak, bir sosyal medya yalanının gerçek gibi sunulması, bu gerekçeyle adeta algı operasyonu yapılması da üzücü.

‘Bir Fikrim Var’ın yapımcısı Fuat Sami’ye sordum, yarışmayı ‘Hız Ayarlı Yol Kasisi Projesi’yle Adnan ve Uğur Kal kardeşlerin kazanmasına rağmen ‘organik hoşaf’ yalanının gündeme oturma sebebini. Yapımcının anlattıkları ilginç:

“10 yıldır ekranlarda olan bilim değil, girişimcilik yarışması ‘Bir Fikrin mi Var?’ yarışmamızda gündeme gelen birçok proje, verdiğimiz destekle hayata geçti. ‘Bir Fikrin mi Var?’ onlarca şirketi ekonomiye kazandırmış, Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk ve Suudi Arabistan’da da yayında olan bir yarışma. Sosyal medyada ‘organik hoşaf’ diye alay konusu projenin de aslı şu:

Gıda mühendisi Kübra Ağca, hoşafı bulduğunu iddia ettiği için değil, hoşafı pastörize etmeden ayran gibi raf ömrünü uzatan projesiyle finale yükseldi, ama finalde elendi. Jüri, Adnan ve Uğur Kal’ın ‘Hız Ayarlı Yol Kasisi Projesi’ni birinci seçti.”

Sizi bilemem, ama ben ‘organik hoşaf’ın ilk versiyonunu okuduğumda yok artık demiştim; yapımcıyı dinledikten sonra da aynı şeyi söyledim.

‘ORGANİK HOŞAF’ OLAYININ İÇ YÜZÜ

ADINI AFİŞLERDEN SONRA KALPLERE DE YAZDIRMAK

‘ORGANİK HOŞAF’ OLAYININ İÇ YÜZÜ

Üç hafta önce geçirdiği başarılı operasyonun ardından evinde istirahat eden Türkan Şoray’a en büyük moral motivasyonu hayranlarından...

Sanatçının geçirdiği operasyonun ardından ilk moral dopingi hayranı Bülent Atlı’dan gelmişti. Atlı, onun için yaptığı şarkı ve klibi, Sultan’a doğum günü hediyesi olarak yayınlamıştı.

Haberin Devamı

Instagram hesabından, kendisi için yapılan şarkıyı çok beğendiğini, dinleyince çok mutlu olduğunu yazan Sultan’a bir mutlu haber de Balat’tan geldi. Ressam Meriç Akdiş, Balat’ta bir duvara ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin yıldızları Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ı çizdi. Şoray, genç kızların çekip sosyal medyada paylaştığı selfie’leri görünce bu kez duygularını şöyle dile getirdi:

“Sanatçı bir arkadaş duvara çok hoş bir çalışma yapmış. Emeğine, yüreğine sağlık. Çok mutlu oldum. Selfie çeken kızlarımız da çok tatlılar.”

Çok az oyuncuya nasip olan bir şeydir, adını afişlerden sonra kalplere yazdırmak ve de meslek hayatının 57’nci yılında her kuşaktan insanın sevgilisi olmak... Yeşilçam starlarının günümüzdekilerden farkı da bu...

GÜNÜN SÖZÜ

Baktın hayatın tadını çıkaramıyorsun; tadını kaçıranı hayatından çıkar. (Bob Marley)