Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’nin ünlü senarist ve yapımcılarından biri, dokuz bölümü Trabzon’da çekilecek bir senaryo yazdı. Yine Türkiye’nin önemli televizyon kanallarından birinin yöneticileri projeyi tuttu ve “Bunu istiyoruz” dedi.

İş dizinin oyuncu kadrosunu oluşturmaya gelince, şimdiye kadar karşılaşılmayan bir sorun ortaya çıktı. Yapımcının teklif götürdüğü oyuncular, projeyi sevmelerine rağmen oynamayı kabul etmedi.

Üstelik gerekçeleri de aynıydı. Yapımcının başrol için görüştüğü oyuncular, artık İstanbul dışında çekilecek dizilerde yer almak istemediğini söyledi. Bu bilgiyi aldığım kanal yöneticisi, durumun bu hale gelmesini şöyle özetledi:

Haberin Devamı

“Bugün birçok oyuncu İstanbul dışında dizi çekmek istemiyorsa bunun müsebbibi kanal yöneticileri ve yapımcılardır. Türk televizyon sektöründe reklam pastası hep aynı, ama oyuncu ücretleri
10 yılda katlandı da katlandı. Bölüm başına
10 bin, 20 bin TL alanlar haftada 80-100 bin TL kazanmaya başlayınca hayat standartları yükseldi. İstanbul dışına çıktıklarında o lüksü bulamayacakları için kabul etmiyorlar gelen teklifleri. Nasıl olsa İstanbul’da çekilecek bir dizi için teklif geleceğini biliyor çünkü.”

HANDE YENER: POPTA KADINLAR STAR KALIR

Kral Pop’un listesinde iki hafta üst üste kendisi birinci, Tarkan ikinci olunca, haliyle Hande Yener’e gün doğdu. Tarkan ‘Megastar’, diğerleri ‘Star’ diye yazdığım ve söylediğim için rakibine gider yaparken beni de araya katmış ‘Kraliçe’...

OYUNCULAR TRABZON’A NİYE GİTMEK İSTEMİYOR

İşte Hande Yener’in bana attığı iğneli mesajlar:

“Bu hafta da böyle!

Tarkan paylaşır mı?

Paylaşmaz.

Ben de ikinci olsam ki olmuyorum yine de paylaşmamı beklemeyin.

O bir yana, biz bir yana değiliz, artık bunu herkes bilecek Ali Abi. Erkek pop starlık avantaj tabii, ama bak yıllar geçince, kadınlar star kalıyor! Sezen, Ajda, Nilüfer gibi...”

YENİLİKLERİN BİTMEDİĞİ ANTALYA FİLM FESTİVALİ!

OYUNCULAR TRABZON’A NİYE GİTMEK İSTEMİYOR

Bu yıl 21-27 Ekim tarihlerinde yapılacak 54. Uluslararası Antalya Film Festivali’ndeki radikal değişiklik, tepkileri de beraberinde getirdi.

Festival Başkanı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, İstanbul’daki basın toplantısındaki şu sözleri, tartışmaların fitilini ateşledi:

Haberin Devamı

“Bu yıl festivalin yarışma bölümünü tamamen uluslararası hale dönüştürüyoruz. Ulusal ve uluslararası yarışmayı birleştirerek daha güçlü bir yarışma programı gerçekleştireceğiz. Türk sinemasının dünyaya açılımına katkı sağlayacağız.”

Uluslararası Antalya Film Festivali’ni yurtdışına açmak için yapımcı Mike Downey yarışmanın artistik direktörü, sinemacı Mirsad Purivatra da danışman yapıldı.

Yeşilçam’ın çektiği filmleri taçlandırmak için başlatılan Türkiye’nin en köklü film festivalindeki bu radikal değişiklikler günün sonunda işe yarar mı?

Antalya’yı Cannes ve Berlin gibi film festivali konusunda uluslararası bir marka yapalım derken, Türk Sineması için vitrin olmaktan çıkacak mı?

Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da olacağız gibi geliyor bana, ama hadi hayırlısı...

Her değişim sancılıdır çünkü...

GÜNÜN SÖZÜ

Sabah ne giyeceğini kara kara düşünüp cinnet geçirirken, önündeki 15 senenin planını kafasında hazır tutan kişiye ‘kadın’ denir. (Pucca)