Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şarkıcı Rojin’in epeydir sesi - soluğu çıkmıyordu. Gülay’ın konserinde karşılaştığım

ROJİN, İSKOÇYA’DA  MASTER YAPIYOR
menajeri Yüksel Kuseyri’ye sordum; “Rojin nerelerde, ne yapıyor” diye.
Kuseyri, Rojin’in aylardır İskoçya’da olduğunu söyledi. Sebebini sorunca da, “Master yapıyor Edinburg’da” dedi.
Atletico Madrid - Real Madrid arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi final maçını izlemek için PepsiCo’nun davetlisi olarak geldiğim Milano’dan Whatsapp’tan yazıştığım Rojin’den İskoçya macerasına dair bilgiler aldım.
Biz Milano’da yazın tadını çıkarırken Edinburgh’ta donduğunu vurgulayan Rojin, şunları söyledi:
“Acayip soğuk bir yer Edinburgh. O yüzden sıcağa ve dilimi konuşmaya hasret kalmanın dışında her şey yolunda. Türkiye, aylardır burnumda tütüyor. Etnomüzikoloji master’ı için geldim Edinburgh’a. Bağımlılık derecesinde öğrenme isteği var bende. Yeni bir şeyler öğrenince kendimden geçiyorum. Öğrenmenin bana yaşattığı hazzı anlatamam. İlk bölüm bitti. Birkaç güne geleceğim İstanbul’a.”

KAMYON ŞOFÖRÜ GİBİ YİYEN TUBA!
ROJİN, İSKOÇYA’DA  MASTER YAPIYOR


Yönetmen Ferzan Özpetek’in ‘İstanbul Kırmızısı’ filminde oynattığı Tuba Büyüküstün için yaptığı açıklamaları şaşkınlıkla okudum. Çünkü Özpetek’in Büyüküstün’ü övdüğü mü yoksa gömdüğü mü konusunda kararsız kaldım. Şayet yazılanlar doğruysa Özpetek, “Tuba’nın star olduğunu bilmiyordum” demiş. Bunun anlaşılır bir yanı var. Çünkü Özpetek, İtalya’da yaşıyor.
Türk dizi yıldızlarının İtalya’da esamesi okunmuyor.
Özpetek’in “İtalyan ve Türk oyuncular arasındaki fark ne?” sorusuna verdiği yanıt şu:
“Son filmimde oynayan Kasia Smutniak da Tuba da kamyon şoförü gibi yemek yiyorlar. İkisi de yemek ısmarladıkları zaman, ‘Yağsız et mi istersiniz?’ diye sorulduğunda, ‘Yok, yağlı et isterim’ diyor. Öyle yanları var. Bazen ikisini de yakalıyorum, ‘Buramda sivilce çıktı, neden olduğunu bilmiyorum?’ diyorlar. Sonra bir bakıyorsunuz orada kremalı bir şey yiyor.” Özpetek, bu sözlerle Tuba Büyüküstün’ü övdü mü, yerdi mi anlamadım!
Kamyoncuların yemek yedikleri yerlerin salaş, ama mide bozmayacak ve cep yakmayacak türden olduğunu çoğu insan bilir, ama eti yağlı mı yağsız mı yediklerini bilmek ayrı bir yetenek.
Özpetek’te hem bu var, hem de diyetisyen, beslenme uzmanı, dermatolog ve cildiyeci kadar tıbbi bilgi!
Vay anasını…

Haberin Devamı

TÜRKiYE’NiN ‘KARAVANACI’LARI!

Haberin Devamı

Bir insan düşünün; köşe yazarı, televizyon yorumcusu, akademisyen ya da siyasetçi fark etmez:
Yaptığı hiçbir seçim tahmini tutmasın, siyasi analizlerinin hepsi karavana çıksın ve utanmadan sıkılmadan yazmaya, yorum yapmaya devam etsin! Onurlu bir insan, “Bilmiyorum ben bu işi” deyip kenara çekilir, ama bu erdem de yok onlarda!
Utanmadan, sıkılmadan, “Karnını kaşıyan adam”, “Bidon kafa”, “Parayla oyunu satanlar” diye de halkı aşağılıyorlar.
Aynı kişiler şimdi de yeni hükümetin başbakanından bakanlarına, “Şöyle yapın, böyle yapın” diye akıl veriyor.
Karşı taraf, “Bugüne kadar hangi siyasi analizi doğru yaptınız da bize akıl vermeye kalkıyorsunuz? Olmayan aklınızı kendinize saklayın” dese, verecek makul ve mantıklı yanıtları yok, ama devam ediyorlar baş koydukları yolda.
Gazete köşelerinde veya ekranlarda derbi maçları için söylediklerinin tam tersi çıkanlar da aynı şekilde utanmadan, sıkılmadan devam ediyorlar sallamaya!

FRANKFURT’TA YAYLA ŞENLİĞİ!

Kalan Müzik yapımı ‘Felamur’ adlı albümüyle müzikteki çıkışını sürdüren Selçuk Balcı, sosyal medya hesaplarından “28 Mayıs Cumartesi günü Frankfurt Yayla Şenliği’ndeyiz. Resul Dindar ile aynı sahneden haykıracağız şarkılarımızı, türkülerimizi” diye yazınca, gazeteci İsmail Saymaz sordu:

Haberin Devamı

ROJİN, İSKOÇYA’DA  MASTER YAPIYOR


“Frankfurt’ta ne yaylası balım?”
Siyasi olayların kronolojisi ve kriminolojisinde uzman Saymaz, işin aslını öğrenmek için Selçuk Balcı’ya sormakta haklı.
‘Bizim uşaklar’ın Paris’te yayla şenliği düzenlediğini öğrendiğimde ben de aynı şaşkınlığı yaşamış ve sormuştum:
Paris’te Karadeniz yayla şenliği mi?
Hayatları dik yamaçlarda geçen Doğu Karadenizliler, - Frankfurt, Paris, Londra fark etmez - yeter ki yeşil ve düz bir alan görsün; kemençenin üç teliyle anında horona dizer herkesi.
‘Yayla şenliği’nin patenti de bizim uşaklarda!
“Bize her yer Trabzon” değil sadece, bize her yer yayla, her yer şenlik adeta!