Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Rock yıldızı Özlem Tekin, başrolü İsmail Hacıoğlu ve Ferhat Gündoğdu ile paylaştığı ‘Sonsuz Bir Aşk Filmi’ için aynı adla bir şarkı besteledi. Yapım şirketi Dama Medya’nın yolladığı klibi izledim, şarkıyı da klibi de çok beğendim... Tekin zaten kulvarında başarılı bir yorumcu. Onun film için yaptığı özel beste, o şarkının klibi için çekilen sahneler ve filmden etkileyici görüntüler de girince işin içine izlemesi keyifli bir iş çıktı ortaya.
Cem Kaya’nın yönettiği klipte Tekin, ‘Sonsuz Bir Aşk’ filminden sahnelere de yer verdi. Denizli Buldan, Pamukkale, Antalya Kurşunlu ile İstanbul Şile’de çekilen, galası 9 Şubat’ta TİM Maslak Show Center’da yapılacak ve 13 Şubat’ta vizyona girecek filmde, İsmail Hacıoğlu ve Ferhat Gündoğdu, kanser hastası iki arkadaş olarak geçti kamera karşısına. ‘Volkan’ın arkadaşı Serhan’ın aşkı ‘Aylin’e kavuşması için çıktıkları yolculukta Özlem Tekin de eşlik etti onlara.
Ozan Uzunoğlu’nun yönettiği, yapımcılığını Ferhat Eşsiz ve Ümit Gündoğdu’nun üstlendiği ‘Sonsuz Bir Aşk’ta, dostluk, aşk ve de ülkemizin kanayan yaralarından biri olan ‘çocuk gelin’ sorununa da göndermeler var.

Haberin Devamı

ATİPİK OTİSTİK/ASPERGER BİR ÇOCUĞUN HAYALİ

‘SONSUZ BİR AŞK’   İÇİN ŞAHANE KLİP

Bugün Ortadoğu İktisadı üzerine doktora yapmış bir okurumuzun mektubunu paylaşacağım... Zeytinburnu’ndan Dr. Arif Sami Uygun’un yazdıkları uzmanlık alanıyla ilgili değil, atipik otistik/asperger bir çocuğun otomobil tasarımcılığı hayalleri ve çabası üstüne bir mektup bu...
İki yıl Işık Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği okuduktan sonra, bu yıl okul ve branş değiştirip Okan Üniversitesi’nde Otomotiv Mühendisliği’ne geçiş yapan, okumaya başladığından bu yana oto dergileri ve TV programlarının sıkı takipçisi bir çocuk babası olduğumdan mıdır bilmiyorum acayip etkiledi beni Uygun’un yazdıkları... Birkaç dakikanızı ayırıp okuyun bakalım, size de aynı duyguları yaşatacak mı?
“11 yaşında, Zeytinburnu Ayhan Şahenk Ortaokulu 5. sınıfta tam kaynaştırma eğitimi alan, Mehmet Mesut adında Atipik Otistik/Asperger bir erkek çocuk babasıyım.
Bilindiği gibi bu tür çocuklar, kendi derin yalnızlıklarında yaşamakta ve belli bir konu üzerinde yoğunlaşarak çok başarılı neticeler almaktadırlar. Bunlara örnek olarak, Mozart, Einstein, Newton, Da Vinci, Van Gogh, Bill Gates, Isaac Newton, Ludwig van Beethoven gibi bilim ve sanat insanları gösterilebilir.
Mesut da arabalara hastalık derecesinde çok yoğun ilgi duymakta, büyüdüğünde ünlü bir Türk araba tasarımcısı olmayı hayal etmektedir. Mesut’un araba çizimlerini kimler mi gördü, takdir etti?
Ralph V. Gilles (Senior Vice President of Design at Chrysler - ABD)
Walter de Silva (Head of Volkswagen Group Design - Almanya)
Ian Callum (Director of Design for Jaguar, İngiltere)
Peter Schreyer (Chief Design Officer of both Hyundai and Kia, Kore)
Chris Bangle (Ex-Chief of Designer for BMW Group, Almanya)
Jason Castriota (American Automobile Designer, Ferrari, Meserati)
Tom Tjaarda (American automobile designer with Dutch origin, Fiat-124)
Luciano Bove (Ex-Design Manager at Renault in France)
Pratap Bose (Head of Design at Tata in India)
Jean-Pierre Ploue (Design Director at Peugeot Citroen in France)
Anne Beynat (Sales Coordinator at Bugatti in Germany)
Roberto Giolito (EMA Design Head at Fiat&Chrysler in Italy)
Vladimir Nikoliç (Sırp sanatçı)...
Yabancı araba tasarımcıları ve sanatçılarının yanı sıra Murat Günak, Hasip Girigin ve Uğur Şahin gibi ünlü Türk araba tasarımcılarından da teşvik edici mektuplar geldi Mesut’a...
Diğer taraftan, Ford Otosan design studio tarafından Mesut Gölcük’e davet edildi, kendisinin orada çizdiği araba resimleri çok takdir gördü. Ayrıca, Mercedes, Ford, Tofaş, Hyundai, Derindere ve Isuzu fabrikalarına geziler gerçekleştirdi.
Bunlara ilaveten TÜBİTAK, ODTÜ ve Haliç Endüstri Tasarımı Bölümü’nden de çalışmalarını takdir eden mektuplar aldı.
Mesut, sketchup programını kendi kendine öğrendi ve üç boyutlu araba çizimleri yapmaya başladı.”

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Arkadaşlık öyle sağlam bir bağdır ki para istemezseniz bir ömür boyu sürebilir.” (Mark Twain)