Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gülben Ergen’in başkan olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin Harran’daki Arif Burak Balduk Anaokulu’nun açılışında tanıştım, peş peşe yaşadığı büyük acıları, kendini hayır işlerine vererek hafifletmeye çalışan Makbule Balduk’la...
Çocuklar Gülsün Diye Derneği’nin Halfeti’de yaptıracağı anaokulunun sponsoru olan Aqua Florya AVM’de, yılbaşı öncesi 50 TL ve üstü alışveriş yapan her müşteriye, bu anaokuluna istediği ismi verme şansı tanındı.
Yapılan çekiliş sonunda bu hakkı Makbule Balduk kazandı.
Balduk’un, eşinin adını anaokuluna verdirme şansını elde etmek için yaptığı alışveriş tutarı ne biliyor musunuz?
Tam 31 bin 252 TL...
Balduk, hem aileden, hem eşinden dolayı zengin...
Kahramanmaraş’ta aileden kalma iplik ve kumaş fabrikaları, Maraş ve Adıyaman’ın elektrik dağıtım şirketi Akedaş’ın ortağı olan Balduk’a bir o kadar da eşinden miras kaldı. İstese birkaç anaokulu yaptıracak imkanı olan Balduk, niye kendini alışverişe verdi de, bu şansı dolaylı yoldan elde etti? Balduk’a göre bunun sebebi şu:
“Kampanyayı gördüğümde içime bir his doğdu, kesin bana çıkacak diye. Bunu öylesine yürekten istedim ki, Allah da bana bu şansı verdi. Peş peşe yaşadığım acılar, hayırlı bir iş için bolca yaptığım alışveriş sonunda biraz olsun hafifledi.”

15’inde yetim, 30’unda dul
Şimdi işin en dramatik yanında sıra...

TALİHSİZ TALİHLİ

İşte 15’inde “yetim”, 30’unda “dul” kalan ve artık kendini hayır işlerine veren Balduk’un öyküsü:
“1982 Maraş doğumluyum. Bir abim ve bir kardeşim vardı. Kardeşimi bir süre önce 25’inde kaybettik. Babam, 40’ında toprağa girdi. O, trafik kazasında öldüğünde ben 15 yaşındaydım. 2005’te Bilgi Üniversitesi İşletme’den mezun oldum, 2007’de evlendim.
Murat (3), Burak (1.5) adlı iki oğlum var. Burak’ın doğumundan 9 gün sonra kaybettim eşimi. Ben İstanbul’daydım, eşim iş için Maraş’ta. Arife gününün ilk saatiydi, 1 gibi konuştuk, bayram planımızı yaptık. O sonra sahurda rahatsızlanmış. Arkadaşıyla Maraş Üniversitesi Hastanesi Acil’ine gitmiş. Mide şikayeti varmış. EKG çekilmiş, kan testleri yapılmış. Reflüsü de vardı, ona bağlayıp, ağrı kesiciyle eve yollamışlar. 12.00 uçağıyla İstanbul’a dönecekti, ama olmadı. O sabah kalpten öldü. Otopsi yapıldı, 4 damar tıkalı çıktı.
Hastane ve doktora dava açmak yerine, yeni bir üniversite hastanesi açıldı Maraş’ta. Benim acımı başkaları yaşamasın diye eşimin adına tam teşekküllü bir Kardiyoloji Bölümü yaptırdım o hastaneye. Babam Ali Kurtul, bir süre önce 25’inde kaybettiğimiz kardeşim Muhammet Kurtul ve eşim adına ayrıca birer oda yaptırdım.

“Böyle mutlu oluyorum”
İki tane de 112 Acil Servis yaptırıyorum Maraş’ta. Biri babamın, diğeri eşimin adına... Artık hayır işlerine verdim kendimi; bu tür şeyler mutlu ediyor beni... Bu dünyada ne kadar malın, paran da olsa boş çünkü... Allah, genç yaşta üç erkeği aldı hayatımdan, ama iki erkek çocuk verdi bana... Ben de hayatımı adadım onlara ve kaybettiğim üç insan için elimden geldiğince hayır yapmaya... ‘Çocuklar Gülsün Diye’ için Allah kısmet ederse Maraş’ta, olmazsa başka bir ilde bu kez kardeşim Muhammet Kurtul adına bir anaokulu yaptıracağım.”
Harran’daki açılış töreninde Balduk’a ayrılan koltukta ne yazıyordu biliyor musunuz?
Aqua Florya AVM’nin yaptığı çekilişte, Harran’daki anaokuluna istediği ismi verecek kişi seçildiği için; “Talihli”...
Onun “talihli” mi, doğuştan zengin, ama “talihsiz” mi olduğuna karar veremedim.
Galiba o, “Talihsiz talihli”!

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

“Yeni Robin Hood benim! Yoksullardan çalıp zenginlere vermeye devam edeceğiz!” (Kapital filminden)