Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Atletico Madrid - PSV Eindhoven maçı öncesinde yaşanan ve birkaç yüz Hollandalının insanlık ayıbı olarak tarihe geçen görüntülerini izlemişsinizdir.
Madrid’in bir meydanında kafaları çeken PSV Eindhoven taraftarlarının, attıkları bozuk paraları mülteci kadınlar yerden aldıkça “oley” demesini, gruptan bazılarının dilenci kadınlara şınav çektirip para verdiği sahneleri unutmak mümkün mü?
Bu görüntülere bakıp, “İşte her fırsatta bize insanlık dersi vermeye çalışan Batı’nın gerçek yüzü” diyenler olabilir.
İnsanlıktan nasibini almamış bu canlıların, koskoca Avrupa’yı ya da Batı’yı temsil ettiğini varsaymak doğru değil.
Çünkü aynı günlerde dünyanın en önemli dizilerinden “Game of Thrones” dizisi oyuncularının dünyayı mültecilere yardıma çağıran kampanyasını nereye yerleştirmek lazım?
“İyi”ler ve “kötü”ler!
Veya Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie’nin mültecilere verdiği desteği...
Daha önce Türkiye’den Lübnan’a birçok mülteci kampını ziyaret eden Jolie, birkaç gün önce bu kez Yunanistan’daki mültecilerle birlikteydi.
Avrupa’da ve Amerika’daki gibi bizde de “iyi insanlar”ın yanı sıra “kötüler” var.
PKK üyesi iki terörist pazar akşamı Ankara Kızılay’ı kana, Türkiye’yi mateme boğdu.
35 masum insanın hayatını kaybettiği, 100’den fazlasının yaralandığı bu terör saldırısını sosyal medya hesaplarından anında kınayan ünlülerimiz kadar Türkiye’nin acısını paylaşmaktan kaçınan yıldızlarımız da var.
Sosyal medya hesaplarından Kızılay’daki katliamı kınayıp, terörü lanetleyen ünlülerin yazdıkları gazetelerde de çıktı. Topu topu bir avuç ünlü... Türkiye’deki oyuncu, şarkıcı, sunucu sayısı bu kadar mı?
Hayır...
Oysa yıldızı bol bir ülke Türkiye.
Alkışı hak edenler
Artık oy verdikleri veya sempatiyle baktıkları HDP’lileri küstürmemek, PKK’lıları kızdırmamak için mi bilmiyorum, ülkemin birçok yıldızı, Kızılay’daki katliamı yapanları kınayamadıkları gibi, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dilemedi ve Türkiye’nin acısını paylaşmadı.
Madrid Meydanı’ndaki utanmaz Hollandalılarla, Kızılay’da öldürülenler için taziye dilemekten kaçınanları, “Game of Thrones”un yıldızları, Angelina Jolie ve dini, dili, ırkı ne olursa olsun öldürülen her insanın acısını yüreğinde hissedenlerle aynı kefeye koymak mümkün mü?
Bir tarafta insanlıktan nasibini almamışlar, diğer yanda herkese insanlık dersi verenler.
Demem o ki din, dil, ırk fark etmiyor; dünyanın her yerinde “iyi”ler ve “kötü”ler diye ikiye ayrılıyor insanlar.
Analarından “masum bebek” olarak doğanlardan çoğu insan kalıyor, bazıları da zamanla insanlıktan çıkıyor; kimi sapık, kimi katil, kimi korkak, kimi de hain oluyor!

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

"Bir insan acı duyabiliyorsa canlıdır,
başkasının acısını duyabiliyorsa insandır. (Tolstoy)"