Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk Hava Yolları (THY), dünya çapında marka yaratma sıkıntısı yaşayan Türkiye’nin yüz akı olmaya devam ediyor.

Dünyanın ünlü futbol kulüplerine ve basketbol liglerine sponsorluk yapan, dünyanın en ünlü futbolcusu Messi’yi, Drogba’yı ve Los Angeles Lakers’ın yıldızı Kobe Bryant’ı oynattığı reklamlarla büyük sükse yapan THY, bu kez gözünü Hollywood’a dikti.

THY, ünlü oyuncu Kevin Costner’ı oynatarak girdiği Hollywood’da bu kez çıtayı bir tık yükseltti.

Angelina Jolie - Brad Pitt çifti, Charlize Theron gibi Hollywood starlarının yanı sıra her serisi gişe rekoru kıran “Batman” ve “Süperman”in çekilecek yeni serilerinin başrol oyuncuları…

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları’nın “Batman” ve “Süperman”in yapım şirketlerini yaptığı teklif, çekilecek yeni filmlere sponsorluk karşılığında başrol oyuncularını reklamlarda oynatmak.

Konu hakkında bilgisine başvurduğum Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Ali Genç, aralarında Angelina Jolie - Brad Pitt, Charlize Theron gibi Hollywood yıldızlarıyla “Batman” ve “Süperman” filminin yapım şirketleriyle görüşmelerin sürdüğünü, henüz bir anlaşmaya varılmadığını söyledi.

Hadi hayırlısı...

Filmcilerin gözdesi Muğla
Bir ay içinde film ve dizi seti için iki kez Muğla’ya gitmek varmış kısmetimde. Muğla Yeşilyurt’ta çekilen Türkan Şoray’ın yönetmen, kızı Yağmur’un yapımcı ve oyuncu olduğu “Uzaklarda Arama”dan döndükten bir süre sonra bu kez dizi seti için gittim Muğla’ya…
10 haftadır müthiş bir sıcak ve nem altında Köyceğiz’de çalışan başrollerini Yavuz Bingöl ile Deniz Uğur’un paylaştığı ATV’nin “Aşk Zamanı” dizi ekibiyle ilçede beni tanıyanlar, diğer setlere gidip - gitmeyeceğimi sordu. Açıkçası böyle bir soruyla karşılaşıncaya kadar Muğla’da “Uzaklarda Arama”dan başka çekim olduğunu bilmiyordum.
Meğerse Muğla’nın ilçeleri şu sıralar film ve dizi platosu gibi.
Ünlü yönetmen Çağan Irmak, “Nadide Hayat” için Aşı Koyu ve Ortanca’yı mesken tuttu.
Yılmaz Erdoğan, çiftliğinin olduğu Köyceğiz’e bağlı Döğüş Belen’de yeni filmi “Ekşi Elmalar” için devasa bir plato kurdu.
Ege’de çektiği ve yöre halkını oynattığı filmleriyle ünlü Yüksel Aksu da “İftarlık Gazoz” adlı yeni komedisi için Muğla Akyaka’yı doğal plato olarak seçti.
Zirveye çıkmaya ramak kaldı!
OECD’nin Digital Economy Outlook 2015 raporuna göre Türkiye, akılllı telefon üzerinden internet ve sosyal medya kullanımında dünyada ikinci. Türkiye, Periscopeu en çok kullanan ülkeler sıralamasında ise üçüncü.
Allah millet olarak bize, buluş yapma, dünya çapında marka çıkarma yeteneği vermedi, ama insanoğlunun icat ettiği teknolojik her gelişmenin suyunu çıkaracak kadar kullanma özelliğini de esirgemedi.
GÜNÜN SÖZÜ
Güven bitmişse, virgül koyup düşünmeye gerek yok. Noktayı koymanın zamanı gelmiştir. (Jane Austen)