Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

THY’NİNKİ ‘REZİLLİK’SE TÜRKAY’IN YAPTIĞI NE
Oyuncu Tuvana Türkay, Instagram hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Rezilsiniz THY... Uçak hâlâ körükten ayrılmamışken kapıdaki yolcuyu almamak ve yakını burada beklerken... Ben uçaktan ayrılıyorum, siz o yolcuyu almıyorsunuz.”
Türkay’ın paylaşımı haber olunca, THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’den şu açıklama geldi:
“01.06.2019 tarihli TK2572 İstanbul-Dalaman seferinde futbolcu Alper Potuk, 00.45 seferine boarding tamamlandıktan sonra 00.41’de müracaat etmiştir. Geç müracaat bilgisi verdiğimiz Alper Bey, uçaktaki yolcumuz Türkay’ı arayarak, ‘Beni uçağa almıyorlar uçaktan in rötara girsin’ demesinden sonra oyuncu uçaktan inmiş, daha sonrasında sosyal medyadan Türk Hava Yolları adına seferle ilgili paylaşımlarda bulunmuştur. Ayrıca Türkay, boarding sürecinde Alper Bey’in geç kalabileceğini söylemesi üzerine görevli, ‘Eğer yetişemezse uçmak istiyor musunuz?’ diye sorunca, kendisinin uçağa bineceğini söylemiştir.”
179 yolcu mağdur
Oyuncunun yazdıklarını, THY’nin açıklamasını okudunuz. Uçakla sıkça seyahat edenler bilir, THY iç hat uçuşlarında uçuşa 20 dakika kala boardingi kapatır, uçuş kartı vermez.
Her birinin kanla yazıldığı söylenen havacılık kurallarından biri de şudur:
Bindiğiniz uçaktan bir yolcu indiğinde veya indirildiğinde, uluslararası havacılık kuralları gereği pilot, kabinlerdeki tüm el bagajlarının kontrolü için anons yapar. Hostesler, her yolcudan kabin bagajını göstermesini ister. Uçaktaki yolcuların can ve mal güvenliği için yapılması zorunlu bu kontrol 15-20 dakika sürer.
20 dakika rötar
Sevgilisi Alper Potuk alanda kalınca, Tuvana Türkay’ın indiği uçakta da aynı işlem yapıldı. O yüzden 00.45’te kalkması gereken Dalaman uçağı 01.05’te kalktı.
Uçakta 179 yolcu vardı. Marka değeri 15 milyar dolar olan Türkiye’nin gururu THY için “Rezilsiniz” diye yazan Türkay’ın, 179 yolcunun 20’şer dakikasını çaldığı da ortada.
THY’nin kuralları uygulaması ‘rezillik’se, Potuk’un uçağın kalkmasına dört dakika kala uçuş kartı alamayınca sevgilisine, “Beni almıyorlar, sen in uçak rötara girsin” demesi, oyuncunun yaptıkları ve yazdıkları ne?

THY’NİNKİ ‘REZİLLİK’SE TÜRKAY’IN YAPTIĞI NE
INSTAGRAM’DA REKOR
KIRDI, HESABI KAPATILDI

Madrid dönüşü uçakta karşılaştığım Şenes Erzik, “20 yıldır UEFA’nın içindeyim. Şimdiye kadar finalde böyle kötü maç izlemedim” dedi. Benim Erzik kadar deneyimim yok. Dört yıldır Pepsi’nin davetiyle UEFA Şampiyonlar Ligi final maçlarını yerinde izleyen biri olarak, Erzik’le aynı kanaatteyim.
Liverpool-Tottenham maçının tek renkli anı, bir kadın taraftarın 20’nci dakikada üzerinde sevgilisinin YouTube kanalının adı yazılı mayoyla sahaya dalmasıydı. Kinsey Wolanski’nin reklam amaçlı eylemine, İspanya basını prim vermedi. Pazar gazeteleri, söz birliği etmişçesine eylemcinin tek kare fotoğrafına yer vermedi.
Wolanski, sosyal medyada ise adeta patlama yaptı. 2019 yapımı ‘Slasher Party’ adlı filmde oynayan Wolanski’nin takipçi sayısı, 240 binden 2.3 milyona çıktı, ama Instagram, hesabı erişime kapattı. Wolanski adına açılan onlarca sahte hesabı da binlerce kişi takibe aldı. Wolanski’nin 20 gün önce sevgilisiyle tatil yaptıkları Kapadokya’dan paylaşım yaptıkları da ortaya çıktı.

GÜNÜN SÖZÜ
“Amacınız zarar vermekse, güce ihtiyacınız vardır. Diğer her şey için sadece sevgi yeterlidir.” (Charlie Chaplin)