Türkiye'nin en güvendiği ünlülüer

MediaCat’in eylül sayısına baktım Ipsos, ekim 2017’de ara verdiği ‘Celebrity Güven Endeksi’ne yeniden başladı.MediaCat’in eylül sayısına baktım Ipsos, ekim 2017’de ara verdiği ‘Celebrity Güven Endeksi’ne yeniden başladı.Ipsos’un 23-31 Temmuz 2019 tarihleri arasında MediaCat için hazırladığı anket, Türkiye nüfusunu temsil eden 12 ilde 15-55 yaş arasındaki bin kişiyle yapıldı.Deneklere fotoğrafları gösterilen 80 ünlünün inandırıcılık ve güvenirlilik endeksini belirlemek için yapılan çalışmaya, yeni bir parametre dahil edildi. Ünlülerin sosyal medyada nasıl karşılık bulduklarına dair veriler de var artık araştırmada.Bilgisayar destekli online görüşmeye katılan deneklerin 10 üzerinden verdikleri puanlarla oluşan ‘Top 20’, yıldızı parlayan ünlülerle pozisyonunu muhafaza edenleri gözler önüne serdi. MediaCat’in deneklere sunduğu 80 ünlüden listeye giremeyen 60 ünlünün kimler olduğu Haluk Kasarcı’nın yaptığı haberde yoktu.

Haberin Devamı

HALUK LEVENT’LE BEYAZ ARASINDA UÇURUM VAR!

Celebrity Güven Endeksi’ne ilk kez dahil edilen ünlülerin sosyal medyada ne kadar konuşulduğu ve gündem oldukları bölümüne dair analizin özeti şu:
Ağustos 2018-Ağustos 2019 arasında, ünlülerden Twitter’da en çok konuşulma hacmi yaratan kişi Haluk Levent.
En güvenilen beş ünlünün sosyal medyada anılma hacminin birincisi Levent ile beşincisi Beyazıt Öztürk arasında uçurumlar kadar fark var.

- Haluk Levent: 646 bin 363
- Tarkan: 438 bin 872
- Müge Anlı: 216 bin 485
- Şener Şen: 64 bin 544
- Beyazıt Öztürk: 24 bin 778

Levent’in sosyal medyada yarattığı etkileşimde, başkanı olduğu AHBAP’la her gün birilerine yardım eli uzatmasının payı büyük.
‘O Ses Türkiye’de jüri üyeliği yapmamış olsa Öztürk’ün sosyal medyada esamesi okunmayacak demek ki!
Benim kanaatim değil bu.

Ipsos’un ‘Arama-Konuşulma Endeksi’nin, ünlülerin ‘zihinlerdeki payı’ diyor bunu. CGE’ndeki ilk beş ünlünün ‘zihinlerdeki payı’ şöyle:

- Haluk Levent: Yüzde 15.2
- Tarkan: Yüzde 10.2
- Müge Anlı: Yüzde 5.1
- Şener Şen: Yüzde 1.5
- Beyazıt Öztürk: Yüzde 0.6

ALPAY’DAN GELEN TELEFON VE DAVET

Haberin Devamı

Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın açılış gecesinde, Alpay’ın, şarkı söylerken aralarında konuşan dinleyicileri fırçalaması ve belediye başkanının hediye ettiği çam fidelerini reddetmesini yazdığım için beni eleştirenler oldu.
Neymiş?
Alpay’ı itibarsızlaştırmaya çalışanlar arasına katılmışım!
Yazdıklarımın belgesi video’yu, Magazin Noteri’nde yayınladım.
Ne yazmışsam o...
Aynı yayında, Alpay’ın Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’i arayıp, açılış gecesindeki eylem ve söylemi yüzünden özür dilediğini de açıkladım.
‘Kraldan çok kralcı’lık yapıp, sosyal medyada benim Alpay’ı itibarsızlaştırmaya çalıştığımı yazanlar, şimdi sıkı durun; çünkü ‘Kral’ın bu tokadı size...
Sanatçı Alpay aradı. “Hakkımdaki tenkit yazısında haklısın. Sahnedeki sanatçıyı dinlemek yerine, aralarında sohbet edenleri fırçalamamalıydım” dedi ve beni yakında İstanbul’da vereceği konsere davet etti.

Günün sözü

“Bir kelime kararını, bir duygu hayatını, bir insan seni değiştirebilir.” (Konfüçyüs)