Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye bir kez daha sandık başına gitti. Gündüz oy kullanmaya gidenler, sandıklar kapanınca ekran karşısına geçti. Türkiye’de bütün televizyon kanalları, seçim sonuçlarını ekranlara yansıtma konusunda tecrübeli… Oy kullanmanın sona erdiği saatten itibaren onlarca televizyon kanalı, seçim sonuçlarına odaklandı. Televizyon kanalları da seçim nedeniyle ekran karşısına geçenlerden en çok seyirci kapmak için kadrolarındaki en güçlü isimleri ekrana sürdü.
Halef selef bir arada
Kanal D ile CNN Türk, 31 Mart akşamı ortak yayın hazırladı. Kanal D’den Buket Aydın moderatörlük yaptı, CNN Türk programcıları Ahmet Hakan ve Deniz Bayramoğlu ile Demirören Medya’nın deneyimli gazetecileri seçim sonuçlarını yorumladı. TRT Haber’in 13.00’te başlayan canlı yayınlarında görev yapanlar arasında da TRT 1’in eski ve yeni haber spikerleri Canan Reçber’le Işıl Açıkkar da vardı.
FOX’un seçim ekranının kadrosu her zamanki gibiydi. Gülbin Tosun’un sunumuyla başlayan FOX’taki ‘Seçim 2019 Özel’in canlı yayını, İsmail Küçükkaya ve Fatih Portakal’la devam etti.
ATV, A Haber, A Para, A News’ın ortak yayınında Salih Naynam, Cansın Helvacı, Hakan Uysal, Hikmet Öztürk, Hilal Özdemir ve Cem Öğretir gibi ünlü televizyoncular görev yaptı. Show TV’de Ece Üner, gece boyunca açılan sandıkların sonuçlarını ‘Yerel Seçim 2019’un canlı yayınında seyircilerle paylaştı. Star TV’nin seçim ekranında Nazlı Çelik ve seçim sonuçlarını yorumlayan konukları vardı.
NTV’de her zaman olduğu gibi Seda Öğretir’le Oğuz Haksever görev yaptı. Gündüz sandığa gidip oy kullananlar, sonuçlarını öğrenmek için televizyon karşısına geçti. Siz bu satırları okuduğunuzda sadece seçim sonuçları değil, seyircilerin hangi kanalları izlediği de ortaya çıkacak. Bakalım TV kanallarının seçim ekranından kim, ne pay alacak?

GÖREVLİLERDEN ÖNCE
SANDIĞA GİDEN SEZEN

Müzik dünyasında yıldızı parladığı yıllarda Sezen Aksu’nun lakabı Minik Serçe’ydi… İlerleyen yıllarda Aksu’nun her şarkısı hit olunca, Minik Serçe’nin yerini Popun Kraliçesi aldı. Kamuoyu Minik Serçe’yi unuttu, ama Sezen Aksu’nun ‘kuş uykusu’ baki kaldı. Sanatçı, yıllardır kargalardan bile erken kalkar oldu. Erkenci Sezen, 31 Mart’ta yine yaptı yapacağını... Sanatçı, oy kullanmak için sandık başına gitti, ama oyunu kullanamadan eve döndü. Çünkü Sezen Aksu, Beykoz’daki Sedat Simavi Ortaokulu’na gittiğinde oy kullanma işlemi henüz başlamamıştı. Sezen Aksu, kendisi gibi erkenci vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirip, ilerleyen saatlerde tekrar gelmek üzere evine döndü.

SANDIK BAŞINDA SALT BAE!
31 Mart’ta sandık başına gidip, oy kullanan ünlülerin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlardan en ilginci 20.7 milyon takipçisiyle Türkiye’nin Instagram rekortmeni Nusret Gökçe’ninkiydi… Ete tuz ekerken verdiği ‘Salt bae’ pozuyla dünyada fenomen olan Nusret, bu kez aynı fotoğrafı sandığa oy zarfını atarken verdi ve altına, “Election. Türkiye için hayırlı olsun” diye yazdı.

ERONAT’IN PAYLAŞIMI
KAYACI’YI ANIMSATTI

Türkiye’nin seçim için sandığa gittiği gün sosyal medyada en ilginç paylaşımı oyuncu Zeynep Eronat yaptı. İşte Eronat’ın, yıllar önce Aysun Kayacı’nın televizyondaki “Benim oyumla dağdaki çobanın oyu eşit olamaz” söylemini akıllara getiren paylaşımı: “Japonya’da lise mezunu olmayan oy veremiyor. Japonya, bu durumu şöyle açıklıyor. Kendi gelişimini tamamlayamamış bir birey, toplumu ve devleti ilgilendiren konularda söz ve hak sahibi olamaz.”

GÜNÜN SÖZÜ
“Demokrasi demek, ‘ben de senin kadar iyiyim’ değil, ‘sen de benim kadar iyisin’ demektir.” (Theodore Parker)