Cadde Altın Küre'ye siyah damgası

Altın Küre'ye siyah damgası

09.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Oscar’ın habercisi niteliğini taşıyan Altın Küre Ödülleri törenine, Hollywood’daki cinsiyet eşitsizliğine ve tacize dikkat çekmek amacıyla düzenlenen ‘siyah protesto’ damgasını vurdu

Altın Küreye siyah damgası

Hollywood Yabancı Basın Birliği tarafından verilen ve Oscar’ın habercisi sayılan 75’inci Altın Küre Ödülleri, önceki gece Los Angeles’taki The Beverly Hilton Oteli’nde düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Angelina Jolie, Nicole Kidman, Emma Stone, Emilia Clarke, Margot Robbie, Gal Gadot, Kendall Jenner, Dakota Johnson, Meryl Streep ve Sharon Stone’un da aralarında bulunduğu nlü yıldızlar, sinema sektöründeki cinsiyet eşitsizliğini protesto etmek ve taciz kurbanlarına destek vermek için kırmızı halıda siyahlar içinde boy gösterdi.

Haberin Devamı

Gecenin sunuculuğunu üstlenen Seth Meyers, “Mutlu yıllar Hollywood! Sene 2018 oldu ve sonunda esrar kullanımı serbest bırakılırken, cinsel tacizlere de yasak geldi” cümleleriyle güldürdü. Yönetmen Fatih Akın’ın ‘In The Fade’ filmiyle ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ ödülünü aldığı gecede, ‘En İyi Mini Dizi/TV Filmi’ seçilen ‘Big Little Lies’ ise Nicole Kidman’a ‘En İyi Kadın Oyuncu’, Laura Dern’e ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ve Alexander Skarsgard’a da ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödüllerini kazandırdı.

Sinemanın ‘EN İYİ’leri:

Aktör (Drama): Gary Oldman, ‘Darkest Hour’
Aktör (Müzikal veya Komedi): James Franco, ‘The Disaster Artist’
Aktris (Müzikal veya Komedi): Saoirse Ronan, ‘Lady Bird’
Yardımcı Kadın Oyuncu: Allison Janney, ‘I, Tonya’
Film (Müzikal veya Komedi): ‘Lady Bird’
Yönetmen: Guillermo del Toro, ‘The Shape of Water’
Yabancı Dilde Film: ‘In the Fade’ Fatih Akın
Müzik: Alexandre Desplat, ‘The Shape of Water’
Şarkı: ‘This Is Me’, ‘The Greatest Showman’
Animasyon Filmi: ‘Coco’

Haberin Devamı

Dizilerin ‘EN İYİ’leri:

Erkek Oyuncu (Mini dizi/TV filmi): Ewan McGregor, ‘Fargo’
Drama Dizisi: ‘The Handmaid’s Tale’
Müzikal veya Komedi Dizisi: ‘The Marvelous Mrs. Maisel’
Erkek Oyuncu (Drama): Sterling K. Brown, ‘This Is Us’
Kadın Oyuncu (Drama): Elisabeth Moss, ‘The Handmaid’s Tale’
Kadın Oyuncu (Müzikal ya da Komedi): Rachel Brosnahan, ‘The Marvelous Mrs. Maisel’

Altın Küreye siyah damgası

Irkçılık vurgusu

Sinema dünyasına önemli katkıları olan kişileri onurlandıran Cecil B. DeMille Özel Ödülü’nü alan Oprah Winfrey, ödüle layık görülen ilk siyahi kadın olarak tarihe geçti. Sunucu, 1964’te Oscar alan ilk siyahi aktör Sydney Poitier’i anarak, “Küçücük bir kızdım. Evde, yerde oturuyordum. Birden sahneye hayatımda gördüğüm en zarif adam çıktı. Benim için ne demek olduğunu tahmin edemezsiniz. Şimdiyse, yine küçük siyahi kızlar bu anı izliyor” dedi. Winfrey, ezilen kadınların artık kendi güçlerinin farkında olma zamanlarının geldiğini ve korkusuzca ses çıkarmanın, en temel özgürlükleri olduğunun altını çizdi.