Cadde ALTINCI ÇOCUĞA VARIM!

ALTINCI ÇOCUĞA VARIM!

09.03.2015 - 20:09 | Son Güncellenme:

Cemiyet hayatının başarılı iş kadınlarından Ayşe Kucuroğlu, beş çocuk sahibi olmanın eşiyle arasındaki aşkı bitirmediğini söylüyor. Kucuroğlu, “Eşime aşığım ve çocuk, aşkın kimyasında güzel bir formül” şeklinde konuşuyor

ALTINCI ÇOCUĞA VARIM

Pek çok özelliğiyle adından söz ettiren Ayşe Kucuroğlu, ‘MAG’ dergisinin bu ayki sayısına konuk oldu. İşletmeci, aile yaşantısından restoranı Happily Ever After’a, modadan güzellik sırlarına pek çok soruya yanıt verdi.

Haberin Devamı

Kendinizden bahseder misiniz?
Çin dili ve edebiyatı mezunuyum. Kalp sesimi dinleyip, yeme - içme peşine düştüm. Bunun sonucunda ortaya 10 yıldır kurucusu ve yöneticisi olduğum restoran Happily Ever After çıktı. Beş çocuğum var ve eşime aşığım. Metal müzik de dinlerim, özgün müzikler de. Şu sıralar çocuklarıma Çince öğretmeye çalışıyorum. İstanbul’da Bebek’e aşığım. Kız kardeşlerime ve kız arkadaşlarıma düşkünüm.

‘Çocuklar arasında adil olmaya çalışıyoruz’
Başarılı iş hayatınızın yanı sıra beş çocuk annesisiniz. Onları yetiştirirken dikkat ettiğiniz noktalar neler?
Onların hayalleri ve bakış açıları çok önemli. Her anne - baba gibi çocuklarımızın renklerini canlı tutmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. En önemlisi, her zaman ne şartta olursa olsun doğruyu söylemek. Vicdanlı olmak, hayata karşı doğru soruları sorabilmek.

Haberin Devamı

Çocuklarınızın birbirleriyle ilişkileri nasıl?
Birbirleri olmadan yapamazlar. Her zaman iç içeler ama tabii ki arada gürültü patırtı oluyor. Çok kolay değil ama orta yol bulunuyor. Adil olmaya ve her zaman tarafsız durmaya çalışıyoruz.

Hâlâ aşk var diyebiliyor musunuz?
Olmaz mı! Altıncıya da varım aslında. Çocuk, aşkın kimyasında güzel bir formül. Allah, isteyenlere versin.

‘Ailece film izlemeye bayılıyoruz’

Çocuklarınızın her biri için onları anlatacak birkaç kelime söyleyebilir misiniz?
Suna: Müzik.
Kemal: iPad
Osman: Skateboard
Cenk: Angrybird.
Selma: Minnie Mouse

Çocuklarınızla en çok ne yapmaktan keyif alıyorsunuz?
Müzik dinlemekten, sevdikleri restoranlara gitmekten büyük keyif alıyoruz. Birlikte müzelere ve galerilere de gideriz. Resim yapmayı çok seviyorlar. Bazen bir sanat eserinin karşısında dakikalarını harcayabilirler, o eseri çizmeye kalkarak. Lego yapmaya ve ailece film izlemeye bayılıyoruz.

Anneliğin en çok sevdiğiniz yönü hangisi?
Güçlü durmak. En kötü günde bile onların varlığını hissedip, dimdik durabilmek. Böylece, insan korkularından arınıyor. Sevgi, korkudan özgürleşmektir.

Hayatınızın dönüm noktaları neler?
Tabii ki yaptığım beş normal doğum. Hepsi birbirinden farklı onca uzun süren sancıdan sonra bebeğimi kucağıma almak.

Haberin Devamı

‘Taner, iyi bir eş, aydın bir baba’

Eşinizle nasıl tanıştınız?
Çocukluk arkadaşım Eda Kızıl Çetintürk tanıştırdı. Biraz görücü usulü oldu, sonra hiç ayrılmadık.

Mutlu evliliğin sırrını paylaşır mısınız?
Samimiyet, dürüstlük ve kitaplarda yazıldığı gibi, iyi günde, kötü günde sırt sırta vermek. Aynı safta durduğunuz müddetçe, her şey su gibi akar.

Eşiniz size destek oluyor mu?
Eşim her zaman hayatımızın tam merkezinde. Birlikte hareket etmek, kişiye güç sağlıyor. Aldığım kararların her zaman arkasında. Taner iyi bir eş ve aydın bir babadır.

Sizce aşk nedir?
Aşk, huysuzdur ama iyi huyludur. Evdir ve güzel kokar. Aşk, üremektir de biraz. Ondan, çok olmasını istersin. Ona benzesin istersin. Çocuklarsa aşkın şekil değiştirmiş yanı...

Her doğumda 30 kilo

Beş doğum yapmanıza rağmen harika bir fiziğe sahipsiniz. Formunuzu nasıl koruyorsunuz?
Her doğumda 30 kilo aldım desem! Hemen işe dönmek ya da ayaklanmak çok önemli ve mümkün olduğunca emzirmek. Doğum sonraları spora başladım hemen. Uzun yürüyüşler, hatta bebekle yapılan koşular. Doğru beslenmeyle altı ayda kabaca inceldim. Şu sıralar Gomax yapıyorum. Oldukça başarılı, kalıcı ve yararlı bir sıkılaşma sağlıyor.

Haberin Devamı

Sizi her zaman bakımlı ve şık görüyoruz. Bakım ve güzellik sırlarınız neler?
En iyi alışkanlığım, makyajımı eve girer girmez çıkarmak ve cildimi nemlendirmek. Mümkün olduğunca güneşten korunurum. Babam Balkanlı olduğu için cildimiz çok kuru ve kırışmaya müsait. O yüzden nemlendirme çok önemli.

‘Moduma göre giyinirim’

Kıyafet seçimiyle de beğeni toplayan birisiniz... Tarzınızı nasıl belirliyorsunuz?
Moduma göre giyinirim, hava durumu çok umrumda olmaz. Beni güne motive edecek şekilde giyinirim. Tabii ki gittiğim yerlere uygun giyindiğim de oluyor. Modayı seviyorum, her kadın gibi özellikle ayakkabıları...

Stilini beğendiğiniz, özgün ve şık bulduğunuz isimler kimler?
Canım Ece Sükan, Aslı Şen, Lian Kebudi.