Cadde Amber Heard-Johnny Depp davasında yeni ifadeler! 'Bakalım Elon Musk'ın cesareti var mı?'

Amber Heard-Johnny Depp davasında yeni ifadeler! 'Bakalım Elon Musk'ın cesareti var mı?'

26.05.2022 - 13:34 | Son Güncellenme:

ABD'li aktör Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard'ün birbirini iftirayla suçladığı dava devam ediyor. Depp, bir kez daha ifade verip Heard'ün kendisine şiddet uyguladığını anlatırken; aktrisin ekibi tarafından Johnny Depp'in Heard'e ve Elon Musk'a hakaret ettiği mesajların mahkemede gösterilmesi gündem oldu. Bir metaveri uzmanının ise, Amber Heard'ün şiddete uğradığını söylerken paylaştığı fotoğrafların 'düzenleme programında elden geçirildiğine' inandığını söylemesi, soru işaretlerine sebep oldu. Aynı zamanda Depp, aktrisin 'Aquaman' filmindeki rolü nasıl aldığı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Amber Heard-Johnny Depp davasında yeni ifadeler Bakalım Elon Muskın cesareti var mı

2011 yılında birlikte rol aldıkları 'The Rum Diary' filminin setinde aşk yaşamaya başlayan Johnny Depp ve kendisinden 23 yaş küçük Amber Heard'ün ilişkileri önce nikah masasına, ardından da Hollywood'un en uzun süreli hukuk savaşına uzandı. Johnny Depp'in eski karısı Amber Heard'a karşı açtığı 50 milyon dolarlık iftira davasında altıncı ve son haftanın bitişine yaklaşılıyor.

Haberin Devamı

58 yaşındaki aktörün hayranları, mahkeme salonundaki koltuklardan birini kapma umuduyla, saat 01:00 sıralarında adliye önünde sıraya girmeye başladı. Bazıları, dizüstü bilgisayarlarında idollerinin oynadığı 'Karayip Korsanları' filmlerinden birini izlerken görüldü.

Amber Heard-Johnny Depp davasında yeni ifadeler Bakalım Elon Muskın cesareti var mı

Duruşma başlarken, tanık olarak dinlenen ilk isimlerden biri Johnny Depp'in 1990'lardaki kız arkadaşı olan süper model Kate Moss oldu. Moss, İngiltere'den video konferans yoluyla bağlanarak ifade verdi.

KATE MOSS İFADE VERDİ

Depp'in avukatı Ben Chew, aktörü nasıl tanıdığını sorduğunda Moss, "Onunla bir ilişkim vardı" dedi. Ünlü isim; Depp'in eski eşi Amber Heard'ün ortaya attığı, aktörün süper modeli 90'larda Jamaika'daki bir gezide merdivenlerden aşağı ittiğini öne süren ifadesini yalanladı:

Haberin Devamı

Beni asla itmedi, tekmelemedi ya da herhangi bir merdivenden aşağı atmadı.

Moss, olay yaşandığı ve kendisi merdivenlerden düştüğü sırada, Jamaika'da kaldıkları otel odasından ayrıldıklarını söyledi ve o günü, "Johnny benden önce odayı terk etmişti ve bir yağmur fırtınası vardı. Odadan çıkarken merdivenlerden aşağı kayarak sırtımı incittim. Bana ne olduğunu bilmediğim için çığlık attım, acı çekiyordum. Johnny bana yardım etmek için koşarak geri geldi, beni odama taşıdı ve tıbbi yardım almamı sağladı" şeklinde anlattı.

Moss, ifadesinden sonra Heard'ün hukuk ekibi tarafından çapraz sorguya tabi tutulmadı ve gitmesine izin verildi.

Amber Heard-Johnny Depp davasında yeni ifadeler Bakalım Elon Muskın cesareti var mı

"SONUÇLARI YANLIŞ SUNDU"

Kate Moss'un ardından konuşan adli psikolog Dr. Shannon Curry; Amber Heard'ün psikolojik durumunu değerlendiren ve aktrise, Johnny Depp'in uyguladığı, 'yakın partner şiddeti' olarak tanımlanan durumdan kaynaklanan 'travma sonrası stres bozukluğu' (TTSB) teşhisi koyan klinik psikolog Dr. Dawn Hughes'un bulgularına meydan okudu.

Curry, jüriye, "Dr Hughes, değerlendirmelerde kullandığı testleri ve sonuçları yanlış sundu. Benim testlerimi ve değerlendirmemde elde ettiğim sonuçları da yanlış sundu. Kendi görüşlerini ve Amber Heard'ün beyanını gerçekmiş gibi sunacak şekilde tanıklık yaptı" dedi.

Dr. Curry, Dr Hughes'un, 'kolayca sömürülebilir' oldukları için adli ortamlara uygun olmayan davranış kontrol listesi kullandığını söyledi:

Haberin Devamı

Birine TSSB'nin her semptomunu içeren bir davranış kontrol listesi veriyorsanız, aslında onlara bu teşhisi koymak için aradığımız tüm küçük detayları öğretiyorsunuz demektir.

"LAF SALATASI"

Ardından Johnny Depp, Amber Heard'e karşı açtığı iftira davası sona yaklaşırken, ifade vermek için yeniden kürsüye çıktı. Aktör, daha önce davanın başlarında neredeyse dört gün boyunda ifade vermişti.

Johnny Depp, avukatı Adam Waldman'ın Daily Mail'de Amber Heard hakkında yer alan açıklamalarını, eski eşi kendisine karşı hakaret davası açana kadar görmediğini açıkladı. Ünlü isim, Waldman'ın aktrisin davasının en önemli kısmını oluşturan ifadelerinin, 'laf salatası' gibi göründüğünü de söyledi.

Waldman gazeteye; Heard'ün, Depp'e yönelik taciz iddialarını uydurduğunu anlatmıştı.

Amber Heard-Johnny Depp davasında yeni ifadeler Bakalım Elon Muskın cesareti var mı

ROLÜ YARDIM OLMADAN ALDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

Johnny Depp, Amber Heard'ün 2018 yapımı 'Aquaman' filmindeki rolünü almasına yardımcı olmak için üç üst düzey Warner Bros. yöneticisiyle konuştuğunu anlattı:

Sadece konuşmaların sonunda filmdeki rolü aldığını söyleyebilirim... Bu yüzden Warner Bros.'un Amber ile ilgili endişelerini bir dereceye kadar dizginlediğimi düşündüm.

Heard, daha önce 'Mera' rolünü, Depp'in yardımı olmadan kendisinin aldığını ifade etmişti.

"ALSAYDIM ÖLMÜŞ OLURDUM"

Aktör jüriye, Amber Heard'ün bir keresinde aynı anda sekiz ila on adet uyuşturucu hap aldığına dair ifadesinin yanlış olduğunu söyledi. Avukatı tarafından bu kadar hap alıp almadığı sorulduğunda Depp, "Hayır, almadım... Alsaydım ölmüş olurdum" dedi.

Haberin Devamı

Heard, Depp'in Mart 2015'te Avustralya'da yaşanan kavga sırasında bir avuç uyuşturucu aldığını ve kendisine bir içki şişesiyle cinsel istismarda bulunduğunu söylemişti. Depp, bu iddiaları reddetti ve hayatında sadece on defadan az uyuşturucu hap aldığını düşündüğünü söyledi.

Johnny Depp, Amber Heard'ün kendisine bir içki şişesi fırlatarak parmağının ucunu kopardığını iddia ettiği, Mart 2015'te Avustralya'da gerçekleşen olayı anlattı ve "Parmağımın ucunu özlüyorum" dedi.

Depp, aktris tarafından fırlatılan ilk şişenin başının üzerinden geçtiğini ifade etti. İkinci şişenin ise bar tezgahının üzerinde duran eline çarptığını belirtti. Johnny Depp, bunun üzerine kasabada bulunan doktoru Dr. David Kipper'a mesaj attığını ve bir parmak ucunu kaybettiğini söylediğini anlattı.

Haberin Devamı

"BU OLAY HAKKINDA AMBER'LA KONUŞMUŞTUM"

Johnny Depp, jüri üyelerine Kate Moss'un ifadesinin doğru olduğunu söyledi ve eski eşi Amber Heard'ün, modelin merdivenlerden düşmesi olayını kendi anlatımına uyacak şekilde manipüle ettiğini iddia etti:

Kate'in de ifade ettiği gibi, olay yıllar önceydi ve tam olarak onun anlattığı şekilde olmuştu. Zamanında bu olay hakkında Amber ile konuştuğumu hatırlıyorum. Amber, ona anlattıklarımı kafasında çok çirkin bir şeye dönüştürdü. Kate'i herhangi bir merdivenden aşağı ittiğim bir an asla olmadı, ama Amber bunu daha önce dile getirdi.

Amber Heard-Johnny Depp davasında yeni ifadeler Bakalım Elon Muskın cesareti var mı

"BİRAZ GÖZÜM MORARDI"

Johnny Depp, Temmuz 2015'te efsanevi Şark Eksperi treninde Amber Heard ile yaşadığı sorunlu balayında, sol gözünün altının nasıl morardığı sorulduğunda, "Amber Heard bana vurdu" dedi ve, "Biraz gözüm morardı, ama sonra her şey sona erdi ve aramız düzeldi. Yemeğe gittik" diye ekledi.

Depp'in gözünün altındaki belirgin morluk, bir koruma tarafından çekilen grenli bir fotoğrafta görülebiliyor.

Heard, daha önce balayındalarken kavga ettiğini doğrulamıştı, ancak Depp'i suçlayarak, "Beni gerçekten öldürebileceğini düşündüm. Ölebileceğimi düşündüm" diye konuşmuştu.

"ONU İTTİĞİNİ GÖRDÜM"

Depp, Herad'ün kız kardeşi Whitney Henriquez ile ilişkisi sorulduğunda, ona çok çabuk ısındığını söyledi ve "Çok tatlı bir çocuktu, harikaydı" şeklinde konuştu.

Ancak Depp; Henriquez'in, Heard tarafından bazen "güvenilir bir kız kardeş ve arkadaş", bazen de "uşak" veya "kum torbası" ya da "dart tahtası" olarak görüldüğünü iddia etti. Aktrisin, kız kardeşinin yüzüne içki fırlattığını gördüğünü de söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

Whitney kız kardeşini memnun etmeye çalışıyordu. Amber'ın onu yakaladığını ve ittiğini kesinlikle gördüm.

Depp, sorunlu çiftin Los Angeles'taki dairesinde bir süre kalan Henriquez'in, kavga etmelerinden sonra Heard tarafından kovulduğunu belirtti.

Amber Heard-Johnny Depp davasında yeni ifadeler Bakalım Elon Muskın cesareti var mı

"HİÇBİR İNSAN MÜKEMMEL DEĞİLDİR"

Johnny Depp jüriye, Amber Heard'ün suçlamalarına rağmen hiçbir zaman cinsel veya fiziksel istismarda bulunmadığını söyledi. Depp, Heard'ün yeminli ifadelerini, "korkunç, gülünç, aşağılayıcı, delice, acı verici, hayal edilemeyecek kadar vahşi, zalim ve tamamen yanlış" olarak nitelendirdi.

Depp, "Beni şiddet ve cinsel istismarla suçladığını duymak delilik. Hiçbir insan mükemmel değildir, ama hayatımda asla cinsel veya fiziksel istismarda bulunmadım" dedi. Aktör, çapraz sorgusuna başlanmadan önce, doğrudan ifadesini şu sözlerle sonlandırdı:

Ne olursa olsun, buraya geldim ve doğruyu söyledim. Altı yıldır isteksizce sırtımda taşıdıklarımı dile getirdim.

MESAJLARI GÖSTERİLDİ

Amber Heard'ın avukatı, Johnny Depp'in 22 Şubat 2017'de gönderdiği ve bir kadın hakkında, "Haklı bir şekilde benim! İhtiyacım var, istiyorum, alırım!" şeklinde, argo kelimeler de içeren bir mesajı gösterdi. Depp, mesajların kendi telefonundan gelmesine rağmen, bunları asistanı Steve Deuters'a yazdığını reddetti. Mesajlar, "Molly" adlı bir kadın hakkındaydı, ancak söz konusu kadının kim olduğu belli değil.

Heard'ün takımı tarafından, Depp'in uzaklaştırma kararı almasının ardından aktrisi, 'Aquaman' filminden kovdurmak istediğiyle ilgili kız kardeşine attığı mesaj da gündeme getirildi. Mahkemede okunan mesaja göre aktör, 4 Haziran 2016'da kız kardeşine, "Amber'ın o Warner Bros. filminde değiştirilmesini istiyorum!" yazdı.

Depp, bunu reddetti ve Heard'ü 'gözden geçirdikleri' için Warner Bros. yöneticilerine ulaştığını söyledi.

Amber Heard'ün avukatı, mahkemede Johnny Depp'in, aktrisin 'küresel aşağılanma için yalvardığını' yazdığı iddia edilen bir mesajı okudu. Görünüşe göre Depp, aynı zamanda şarkıcı ve oyuncu Lady Gaga'nın eski nişanlısı olan yetenek menajeri Christian Carino'ya "Amber hak ettiğini alacak" diye yazdı.

Amber Heard-Johnny Depp davasında yeni ifadeler Bakalım Elon Muskın cesareti var mı

HEARD VE MUSK'A HAKARET ETTİ

Aktörün, Ağustos 2016'da attığı mesajda ise, Amber Heard'e ve o zamanlar aktrisle aşk yaşan Elon Musk'a hakaret ettiği görüldü. Depp'in mesajlarından bazıları, "Amber için bir gram merhamet, korku veya herhangi bir duygum yok. Mücadele etmek istediği için çok mutluyum! Sert bir duvara çarpacak. Bu zavallıyı hayatımdan atmak için sabırsızlanıyorum! Tek dileğim, karmanın devreye girmesi ve Amber'ın nefesini ondan alması... Üzgünüm dostum. Ama artık vazgeçmeyeceğim. Bakalım Musk'ın cesareti var mı? Benimle yüz yüze görüşsün, ona daha önce hiç görmediği şeyleri göstereceğim" cümlelerini içeriyordu.

Aktörün, Elon Musk'ın cinsel organını keseceğini söylediği ve Amber Heard'den "zengin erkek avcısı, düşük seviyeli, ucuz kadın" olarak bahsettiği mesajları da jüriye gösterildi.

Depp, bu mesajları neden gönderdiğine dair ifade vererek, "Korkunç eylemlerle ve yapmadığınız şeylerle suçlandığınızda, Amber Heard ve ekibi tarafından sürekli olarak sizinle ilgili dünyaya yayılan çok çirkin şeyler olduğunda, bir insan olarak çok ama çok fazla öfkelenme ve sinirlenme eğiliminiz oluyor. Dışarı çıkıp birini incitecek kadar değil, ya da mobilyaları kırıp dökecek kadar değil ama kızıyorsunuz, bu kişinin bunu neden yaptığını merak ediyorsunuz. Yani evet, çok kızgındım" diye konuştu.

"YÜZÜNDEKİ ÇÜRÜĞÜ GÖSTERMEK İÇİN KAMERAYA DÖNECEKTİ"

Sonrasında, eski bir TMZ çalışanı olan Morgan Tremaine, Johnny Depp'e karşı geçici bir uzaklaştırma kararı başvurusunda bulunduktan sonra Amber Heard'ü filme almak için 27 Mayıs 2016'da Los Angeles adliyesine paparazzi gönderme konusunda ifade verdi.

Amber Heard-Johnny Depp davasında yeni ifadeler Bakalım Elon Muskın cesareti var mı

Tremaine, "Amaçları, Amber Heard'ü adliyeden çıkarken yakalamaktı ve o, bir şekilde durup iddia ettiği şiddet olayının ardından yüzünün sağ tarafındaki çürüğü göstermek için kameraya doğru dönecekti" dedi.

Morgan Tremaine, 12 Ağustos 2016'da TMZ'nin ipucu hattı Dropbox aracılığıyla Depp'in dolaplara vurduğu bir videoyu aldığını da söyledi.

DEĞİŞTİRİLDİĞİNE İNANIYOR

Ardından Johnny Depp'in sonraki tanığı, bir metaveri uzmanı olan Norbert Bryan Neumeister ifade verdi. Amber Heard'ün aynadan çektiği ve kolundaki morlukları gösteren bir fotoğrafı analiz ettiğini açıkladı.

Neumeister, dosyaların yazılımının bir iPhone'dan olmadığını ve düzenleme programında işlendiğini iddia etti. Neumeister, fotoğraflarla ilgili ifadesinde, herhangi bir adli tıp uzmanının bu fotoğrafları doğrulamasının bir yolu olmadığını ve birçoğunun değiştirildiğine inandığını belirtti.

Amber Heard-Johnny Depp davasında yeni ifadeler Bakalım Elon Muskın cesareti var mı

'Karayip Korsanları' oyuncusu, eski eşinin kolundaki morluktan kendisinin sorumlu olmadığını söyledi.

"ALKOL KOKUSU ALABİLİYORDUM"

20019'da Seattle-Tacoma Uluslararası Havalimanı'nda Amber Heard'ü o zamanki sevgilisi Tasya van Ree'ye fiziksel şiddet gösterdiği iddiasıyla tutuklayan polis memuru Beverly Leonard, günün son tanığı olarak duruşma sona ermeden önce konuştu:

Amber Heard partnerine karşı saldırgandı. Kolunu tutmuştu, kolyesini koparmıştı. Pek sabit duramıyor gibiydi, gözleri bulanıktı ve alkol kokusu alabiliyordum.

Depp'in avukatları; davanın sonraki gününde Heard'ün ekibi iddiaları çürütebilecek tanıklar getirmeden önce, bir kişiyi daha kürsüye çağıracak.