Cadde AMiRiM AYAKTA ALKIŞLANDI

AMiRiM AYAKTA ALKIŞLANDI

30.10.2013 - 19:29 | Son Güncellenme:

“Behzat Ç. Ankara Yanıyor”, önceki akşam Maslak TİM’de yapılan galasında ayakta alkışlandı. Salonu hınca hınç dolduran hayranları, sonunda filmi ve oyuncuları övgü yağmuruna tuttu

AMiRiM AYAKTA ALKIŞLANDI

Behzat Ç’yi canlandıran Erdal Beşikçioğlu, galaya katılmayan filmin oyuncularından Nejat İşler’le ilgili, “Bize iyi dileklerini iletti. Nejat’la çalışmak, onunla aynı soluğu alıp vermek kadar güzel bir şey yok” dedi. Serdar Akar yönetmenliğinde Ankara ve Kıbrıs’ta çekilen filmde, dizi oyuncularının yanı sıra Sanem Çelik, Serenay Sarıkaya gibi isimler de rol alıyor.
Film oyuncuları Erdal Beşikçioğlu, Seda Bakan, Fatih Artman ve İnan Konukçu öğle saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nde öğrencilerle bir araya geldi. Gezi eylemine verdiği destekten sonra “Acaba ne zaman gözaltına alınırım?” diye düşündüğünü söyleyen Beşikçioğlu, film için neden reklam yapmadıklarını, “Gerek var mı?
Biz meraklısına bir iş yaptık.
Koca billboard’lara afiş için verilen paralara yazık. Gerek yok; biz o kadar star değiliz” diyerek açıkladı.

Haberin Devamı


AMiRiM AYAKTA ALKIŞLANDI

AMiRiM AYAKTA ALKIŞLANDI

“TADIMIZ TUZUMUZ KALMADI”

“Behzat Ç.”nin başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu, dizinin üçüncü sezonunda RTÜK’ün baskıları nedeniyle çok sıkıldıklarını söyledi. Oyuncu, “Lanet olsun. Bu işi sinemada yaparız” dediklerini belirtti

Bir dönemin fenomen dizisi “Behzat Ç.”nin oyuncuları Erdal Beşikçioğlu, Seda Bakan, Fatih Artman ve Berkan Şal, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün 60’ıncı yıl
sohbetlerine katıldı. Oyuncular,
1.5 saat boyunca öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kahkahanın eksik olmadığı sohbette, keyifli dakikalar yaşandı.
Bir soru üzerine dizinin üçüncü sezonunda RTÜK’ün baskıları nedeniyle çok sıkıldıklarını söyleyen Beşikçioğlu, “Tadımızı tuzumuzu bırakmadılar. Cezalar geldi, şişeler buzlanmaya başlandı. Saçmasapan durumlar oldu. Bu ülkeden 60 milyon varsa 500 tanesi oyuncudur. Bu 500 kişiyle uğraşmanın anlamı yok. ‘Lanet olsun. Bu işi sinemada yaparız’ dedik” sözleriyle tepki gösterdi.

Haberin Devamı

“Dik başlıyımdır”
Erdal Beşikçioğlu, canlandırdığı karaktere benzeyip benzemediği sorusu üzerine, “Evliyim ve iki çocuğum var. Behzat gibi hareket etseydim sanırım evliliğimin sonu olurdu. Öyle bir gerçeklik yok. Biraz dik başlıyımdır ama” yanıtı verdi.

“Behzat’ı başka oyuncular da canlandırmalı”
Beşikçioğlu, sinema filmi serilerinin devam edip etmeyeceği sorularına ise şöyle yanıt verdi:?“Bir 007, bir Behzat Ç... Behzat Ç. eğer bir simge haline geldiyse, 007 ya da Sherlock Holmes gibi. Oynadığım için söylemiyorum... Ben bugün varım yarın yokum. O karakteri canlandıracak başka iyi oyuncuların da olması gerektiğine inanıyorum, Star Trek gibi düşünün. Çocukluğumuzda başka kadro vardı ama hikaye hep devam etti. Bunun da öyle olmasını isterim” dedi.

“Ankara’yı özlüyorum”
Dizinin çekimleri yüzünden üç yıldır İstanbul-Ankara arasında mekik dokuyan Seda Bakan, Ankara’ya yerleşmeyi düşündüğünü söyledi: “Ankara’yı özlüyorum. İstanbul’a gelince bir kargaşanın içine düştüm ve kendimden uzaklaştım.”

“Rakı değil, sulu süt içtik”
Dizide Harun’u canlandıran Fatih Artman, çekimlerde sanıldığı gibi rakı içmediklerini belirtip, “Onlar sulu süttü. O sahneleri sabah çektik. Sabah sulu süt içmek kadar kötü bir şey olamaz” sözleriyle tüm salonu güldürdü.

Haberin Devamı

iZLEYiCiYi ZENGiN BiR KADRO BEKLiYOR

“Behzat Ç.” dizisinin yeni filmi “Behzat Ç. Ankara Yanıyor”un galası önceki akşam Maslak TİM’de yapıldı. Adam Film’in yapımcılığında Serdar Akar yönetmenliğinde çekilen filmin senaryosu Ercan Mehmet Erdem’e ait. Çekimleri Ankara ve Kıbrıs’ta gerçekleşen filmin kadrosunda; Sanem Çelik, Serenay Sarıkaya, Nejat İşler, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal, Seda Bakan, Aslı Tandoğan, Sadi Celil Cengiz, Tuğrul Tülek ve Ekim Mağden var.
Behzat Ç. karakteriyle ciddi hayran kitlesi oluşan Erdal Beşikçioğlu, film için “Şimdi keyifle izleme zamanı. Umarım halk da sever yaptığımızı. Ekibe filmde yeni katılan isimler oldu. Herkesle çalışmak çok keyifliydi” dedi.

FiLMiN KONUSU

Behzat Ç.’nin yokluğunda cinayet büronun başına Himmet adında bir başkomiser atanır. İçişleri Bakanı’nın öldürülmesi teşkilatta büyük bir çalkantıya yol açınca Himmet de bunu kendi açısından bir fırsata dönüştürmeye karar verir ve ekibini terörle mücadeleye yardımcı olmaya yönlendirir. İçişleri Bakanı öldürülmeden önce cinayet büro ekibi, Hakkı adında bir bakkalın ve Alman Konsolosluğu’nda görevli bir Almanın cinayeti üzerinde çalışır. Alman hükümeti, cinayete gözlemci olarak Ulrike adında bir polisini görevlendirir. Başkomiser Himmet, bu cinayetlerine öncelik vermez. Tahsin de bu cinayetlere bakması için Behzat Ç.’yi geçici olarak göreve çağırır. Ancak Behzat Ç. kararsızdır... Film, 1 Kasım’da vizyona girecek.