Cadde ANTEP BOĞAZ’A TAŞINDI

ANTEP BOĞAZ’A TAŞINDI

05.04.2013 - 21:11 | Son Güncellenme:

Antep mutfağının şehrimizdeki önemli temsilcilerinden Nezih Kebap Yuvalama, yıllar sonra yeniden Rumeli Yakası’nda.

ANTEP BOĞAZ’A TAŞINDI

Köklü lokanta, “Boğaz’da kebapçı iş yapmaz” diyenlere, hem lezzetli yemekleri hem de duruşuyla ders vermeye aday

Haberin Devamı

İstanbul’daki geçmişleri, 1981 yılına, Eminönü’ndeki Mercan Yokuşu’na dayanıyor. İsmail Hakkı Öztürk’ün kurduğu Nezih Kebap Yuvalama, 10 yıl sonra karşı yakaya, Kazazkere’e taşınıyor. Burada serpiliyor, Anadolu Yakası’nın vazgeçilmezlerinden biri oluyor kısa sürede. Sonra Kozyatağı şubesi açılıyor. Artık İsmail Hakkı Bey aramızda değil ama oğlu Galip Bey, bayrağı yere düşürmeden yola devam ediyor. Ve şimdi Rumeli Hisarı’ndalar.
Hisar’ın hemen yanında, Boğaz’ın §en güzel noktalarından birinde açılmış Nezih Kebap Yuvalama. Henüz bir ayı yeni doldurmuşlar ama yılların getirdiği tecrübeyle aksayan hiçbir şey yok nezih lokantalarında.

ANTEP BOĞAZ’A TAŞINDI

Hisar’da bir lezzet elçisiBir kere çok şık bir mekân yaratmışlar. Dekorasyon son derece elegan. Garsonlar daha siz kıpırdanır kıpırdanmaz yanınızda bitiyor. İşlerinin ehliler, tıpkı mutfak ekibi gibi.
Antep mutfağını temsil ettiklerinin farkında ustalar. Malzeme Antep’ten, maharetli dokunuşlar onlardan.
Gavurdağı salatası, zahter salatası, yeşil zeytin piyazı, muhammarası, 1. sınıf tulum-tereyağı, sıcak pastırmalı humusu, cacığı derken bir anda masayı donatıyor servis elemanları. Sıcak pidemiz de geliyor, lezzet şöleni başlıyor böylece. Her bir tabak vasatın çok üzerinde.
Dur durak yok bize o gece ama. Daha şöyle arkamıza yaslanıp bir nefes alalım diyoruz, yuvalama çorbası konuveriyor önümüze kaşla göz arasında. İçindeki et çok lezzetli, kıvam yerinde. Arkasından fındık lahmacun, içli köfte ve çiğ köfte geliyor. Ve güveçte sıcak Antep peyniri. 2-3 dakikada bir de Galip Bey (Öztürk)... İşin başında durmanın bir işletme için ne kadar önemli olduğunun farkında. Son derece saygılı, kadirşinas bir beyefendi.

Haberin Devamı

ANTEP BOĞAZ’A TAŞINDI

Küşlemeye övgüSıra etlerde. Trakya ve Balıkesir’den geliyormuş etler. Fıstıklı kebap, kuzu pirzola, Adana ve küşlemeden tadıyoruz. Her biri lezzetli ama küşleme çok iyi. Kuzunun bonfilesi olarak da bilinen bu küçük terbiyeli et parçası, olağanüstü nefasette. Yemeğin sonunda tercihimiz baklava tabii. Gün aşırı Antep’ten kargoyla geliyormuş. Bu da utandırmıyor.
Nezih Kebap Yuvalama’nın Boğaz’da tutunamayan kebapçılardan olmayacağına inanıyorum. Lezzet derseniz lezzet, ambiyans derseniz ambiyans, hizmet derseniz hizmet... Yani kısacası, saha ve zemin top oynamaya gayet müsait. Siz siz olun Boğaz’a dalıp bu güzel yemeklere sırtınızı dönmeyin.

Haberin Devamı

KALiTEYi UCUZA SATIYORLAR
Burası lüks bir lokanta ama gözünüz korkmasın. Kaliteyi ucuza satıyorlar.
Birkaç örnek vereyim: Mezeler 8, salatalar 7-10 TL. İçli köftenin adedi 4.5, çiğ köftenin porsiyonu 10 TL. Kebapların fiyatları 18-30 TL arasında. Adana 20, kuzu pirzola 25, küşlemenin ederiyse 30 TL. Tatlılarsa, 7-9 TL arasında fiyatlandırılmış.
Adres: Yahya Kemal Cad. No: 24 Rumeli Hisarı
Tel: 0 212 265 74 55

KAHVALTIDA DA İDDİALILARNezih Kebap Yuvalama, kahvaltısıyla da hem gönlünüzü hem de midenizi fethetmeye aday. Serpme yöresel kahvaltısında 30 farklı çeşit yer alıyor. Hem Antep’e özgü tatlar, hem de Türkiye’nin farklı yörelerinden tedarik edilen ürünler baş köşede. Trabzon’un tereyağı, Ezine’nin peyniri, Kars’ın gravyeri, Afyon’un sucuğu ve kaymağı, Kayseri’nin pastırması, Artvin’in balı, Edremit’in zeytinyağı ve ev yapımı reçeller, tadacaklarınızın sadece küçük bir özeti.