Cadde ANTi-OKSiDANLARIN GÜCÜNÜ BiRLEŞTiRiN

ANTi-OKSiDANLARIN GÜCÜNÜ BiRLEŞTiRiN

26.07.2012 - 21:16 | Son Güncellenme:

Dr. Mehmet Öz, anti-oksidan bakımından zengin bazı gıdaların birlikte tüketilmesinin, faydalarını daha da artıracağını söylüyor. İşte hücreleri yenileyen ve yaşlanmayı geciktiren bu kombinasyonlar

ANTi-OKSiDANLARIN GÜCÜNÜ BiRLEŞTiRiN


CADDE yazarı Dr. Hasan İnsel’in Dr. Mehmet Öz’le yaptığı sohbet devam ediyor. Mehmet Öz, “Kimsenin pek dikkat etmediği ama aslında bizi şişmanlatan kötü bir alışkanlık var. Gazlı veya gazsız diyet içecek alışkanlığı. Diyet içecekler sadece ağızda bir tat oluşturur, içeriğinde yapay tatlandırıcı olduğu için aslında vücudun tatlı ihtiyacını karşılamaz. Gerçekte yapay tatlandırıcılar, beyninizde gerçek tatlı yeme isteği uyandırır. Böylece diyet içecekle daha az kalori aldığınızı düşünürken, sonunda daha fazla kalorili bir tatlı yeme ihtiyacı hissedersiniz ve bu tatlıyı eninde sonunda yersiniz. Bunun yerine bir bardak maden suyunun içine limon veya portakal sıkarak için derim, çok daha faydalı olur” diyor.
H.İ: Mehmet, bazı yiyeceklerin beraber tüketmenin faydalarını artırdığı söylüyorsun. Bunu, okuyucularımız için anlatsana.
M.Ö. Bazı yiyecekleri birlikte yediğinizde, ayrı ayrı yediğinizde gösterdiği faydadan çok daha iyi sonuç vereceğini biliyor muydunuz? İşte sağlığınızı korumanızı sağlayacak ve yaşlanma sürecinizi yavaşlatacak harika yiyecek ikilileri...
Kronik inflamasyon yani yangı (iltihapsız iltihaplanma) vücudunuza hem dışarıdan hem de hücresel seviyede zarar vererek daha hızlı yaşlanmanıza neden olabilir. Şimdi size belirli yiyecek kombinasyonlarının hücresel inflamasyonu azaltarak nasıl yaşlanmayı yavaşlatabileceği ve böylece hem daha iyi görünüp, hem de daha iyi hissedebileceğinizle ilgili yeni bulguları anlatacağım.

Haberin Devamı

ANTi-OKSiDANLARIN GÜCÜNÜ BiRLEŞTiRiN

Hücre hasarını önleme ikilisi: Pembe greyfurt ve avokado

Greyfurt tek başına harika. İnflamasyonu azalttığı ve hücre hasarını önlediği kanıtlanmış bir anti-oksidan olan likopen bakımından zengin. Greyfurtu avokadoyla birlikte tükettiğinizde avokadoda bulunan sağlıklı yağlar, likopen emiliminin artmasına yardımcı olarak bunu, vücudunuzun kullanmasını kolaylaştırır. Greyfurt ve avokado ikilisini haftada 1-2 kere, her ikisinin de yarısını kullanarak tüketin. İkisini birlikte salatalarınıza veya diğer yemeklerinize ekleyebilirsiniz.

Gözleri koruma ikilisi: Brüksel lahanası ve zeytinyağı

Brüksel lahanasında bulunan lutein, katarakt ve körlüğün başlıca nedenlerinden biri olan yaşa bağlı maküler dejenerasyon riskini azaltan en yararlı besin maddelerinden biri sayılabilir. Brüksel lahanasına zeytinyağını eklemek, zeytinyağında bulunan sağlıklı yağların, vücudunuzun depolayabileceği ve emebileceği lutein miktarını artırarak lezzetle sağlık fışkıran bir ikilinin ortaya çıkmasına neden olur. Bu ikiliyi lezzetli bir tarife dönüştürmek için haftada 1-2 kere, karamelize Brüksel lahanaları içeren bir esmer pirinç tabağı hazırlayın. Mikrodalgada pişirilebilir esmer pirinç kullanın ve buharda pişmiş Brüksel lahanalarını zeytinyağında hindi jambonuyla birlikte soteleyin. Esmer pirinç pilavı ve Brüksel lahanalarını karıştırın. Afiyet olsun!

Haberin Devamı

Kalp hastalığını önleme ikilisi: Elma ve çikolata

Lezzetli bir tatlı için, fondüden esinlenin ve elma dilimlerini eritilmiş bitter çikolataya batırıp içine fındık parçaları atın ve buzdolabında soğutun. Ölçülü tüketildiği takdirde her gün yiyebileceğiniz muhteşem bir tatlı! Kalbinizi elmada bulunan kuersetin isimli anti-inflamatuar maddeyle genç tutun. Elma kabuğunda bol miktarda kuersetin bulunur. Elmayı flavanoid bakımından zengin bitter çikolatayla kombine ederek göreceğiniz faydaları artırabilirsiniz. Araştırmalar, ikisini birlikte tükettiğinizde bu anti-oksidanların kalp hastalığı riskinizi azalttığını ve kan pıhtılarının oluşumunu engellemeye yardımcı olduğunu gösteriyor.

Haberin Devamı

Cildi gençleştirme ikilisi: Yeşil çay ve limon

Yeşil çay, içinde doğal olarak bulunan ve güçlü bir anti-oksidan olan kateşin maddesi bakımından zengin. Yeşil çaya bir damla limon damlatarak kateşinin cildinizin genç görünümünü koruma özelliğini maksimum dereceye çıkarabilirsiniz. Limonun suyundaki C vitamini, çaydaki antioksidanların parçalanmasını yavaşlatır ve böylece vücudunuz hazırdan daha fazla kullanabilir. Bu lezzetli karışımı her gün, günde beş kereye kadar tüketebilirsiniz.

YARIN: SAĞLIĞINIZI ELDEN GEÇiRECEĞiNiZ 7 ÖNERi