Cadde 'Aşkın en çılgın halini anlattık'

'Aşkın en çılgın halini anlattık'

23.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Aşk Olsun’ filminde ‘Ceyda’ karakterini oynayan Selen Seyven, “Türkiye’de bugüne kadar çekilen tüm komedi filmlerini izledim. İddia ediyorum en kaliteli bizimki” dedi.

Aşkın en çılgın halini anlattık

Başrollerini Sedef Avcı ve İlker Aksum’la paylaştığı ‘Aşk Olsun’ daki performansıyla beğeni toplayan Selen Seyven, çekimler sırasında eğlenceli anlar yaşadığını belirtti. Oyuncu, Cadde’ye yeni sinema filmi ve projeleriyle ilgili samimi açıklamalar yaptı.

‘Aşk Olsun’ nasıl bir film oldu?
Bugüne kadar Türkiye’de yapılan bütün romantik komedileri izledim. Kendi bebeğim diye demiyorum ama içlerinde en kaliteli duranlardan biriyiz. Bizimki komedisi daha fazla olan bir film. Komedi yanında romantizm hafif kalıyor. Bu yüzden seyircinin daha çok güleceği bir film olduğunu düşünüyorum. Aşkın en çılgın halini anlattık.

Filmde oynadığınız ‘Ceyda’ nasıl bir karakter?
Manyak, deli ve çok inatçı bir karakter. Sevgilisini talihsiz olaylardan sonra kaybediyor ve bir aşk doktoruna başvurup sevgilisini geri kazanmak istiyor. Bu arada hırsından da delirdiği için komik duruma düşüyor. Aşkını çılgın şekilde yaşayan bir kadın.

Sizin hiç ‘Aşk doktoru’ arayışınız oldu mu?
Şimdiye kadar hiç olmadı ama daha çok gencim. Belki çok fena aşık olacağım. Eğer olursam bende ‘Ceyda’ gibi bir aşk doktoruna giderim. Herkesin farklı fikirleri ve geliştirdiği stratejiler var.
Aşk hepimizin oyuncağı olduğundan bunun bir doktoru olması gerekiyor.

Siz aşkta kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?
Sadık biriyim. Gözüm kimseyi görmez. Aşık olduğumda öz güvenim artar ve kendimi çok daha güzel hissederim.

Yeni projeler netlik kazandı mı?
Yeni projem de yine bir komedi olacak.

Daha çok komedi ağırlıklı işleri tercih ettiğinizi söyleyebilir miyiz?
Aslında ben komediden çok korkan bir oyuncuydum. Çünkü güldürmek çok zor bir iş. Eğer güldüremezsen gülünç duruma düşüp, rezil olabilirsin. Cesaret istiyor. Korkumu ‘Avrupa Avrupa’yla kırdım.
Bu diziden sonra anladım ki komedi bana yakışıyor ve bende seviyorum. Dram da yapıp o bastırdığım ağlayan kız ön plana çıksın istiyorum ama komedi yaptığında insanların aklında daha kalıcı oluyorsun bana göre.

Haberin Devamı

Gerilla bir genç kızı oynamak istiyorum’

Keşke oynasam dediğiniz bir rol var mı?
Doğuda yaşanan olaylarla ilgili haber okurken gördüğüm bir fotoğraftan çok etkilendim. 16 yaşındaki kızların sırtında silahlarla, öfkeli suratlarıyla çektirdiği fotoğraftı. İşin politik kısmıyla ilgilenmiyorum ama dağa çıkmış gerilla bir genç kızı oynamayı çok istiyorum. Böyle bir senaryoyu kimse yazmıyor. Umarım çok büyümeden böyle bir rol gelir.

İnsanların hakkınızda düşündüklerine ne kadar önem verirsiniz?
Yakın çevrem dışındaki kişilerin söylediklerine hiç önem vermem. Kendi kendine ne düşünürse düşünsün, ‘Bana ne der’ geçerim. Ama saygı duyduğum insanlardan mesleğimle ilgili aldığım eleştirilere çok dikkat ederim.

Bu reyting sisteminde sizce oyuncuların artık kendilerine kural koyma lüksü yok mu?
Oyuncular mutlaka belli kurallar koyabilirler ama bunu reyting değerlendirmeleri üzerinden yapmak ya da yapmamak hoş değil. Koyulacak kurallar sadece oyuncularla ilgilide olmamalı. Set işçilerinin de içinde bulunduğu ortak kurallar olmalı. Burada en önemli kural 16 saatten fazla çalışmamak.

Gözünüzle ilgili bir rahatsızlık geçirdiğiniz halde çalıştırılmanıza sosyal medyadan tepki gösterdiniz. Sonrasında neler oldu?
Diziden kovuldum diye haberler çıktı ama onlar yalan. İşin doğrusu kovulmadım, zorla istifa etmek zorunda kaldım. Çünkü set çalışanlarının çalışma koşullarını gördükçe o insanlık dışı duruma dayanamadım ve kendi isteğimle ayrıldım.

Bu yıl başka bir sinema filminde yer alacak mısın?
Evet. ‘Bir Türk’ adlı sinema fimi daha çektik. Mayısta vizyona girecek. Eğlenceli bir iş oldu. Seyircilerin izlerken keyif alacağı, sinemadan çıktıklarında yüzlerinde bir tebessüm oluşacak bir film çıkarığımıza inanıyorum.