Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ekonominin sarpa sardığı dönemlerde ilk vazgeçilen, kültür sanat oluyor. ‘Lüks’ten sayılarak, böyle bildiğimiz ve kabul ettiğimiz bir şey bu. Öte yandan, yine sıkıntılı zamanlarda insana iyi bir konser dinlemek, güzel bir film ya da oyun izlemek gibi daha iyi gelen bir şey olmadığı da gerçek ama...

Bu yüzden, bütün olumsuzluklara, zorluklara ve iptal olan sponsorluklara rağmen, ‘Bodrum Caz Festivali’nin, üstelik bir ‘ana sponsoru’ olmadan, ikinci senesini kutlayabilmesinin, şahane olduğunu düşünüyorum. Hem de kelimenin tam anlamıyla, yarımadaya yayılan bir festival bu!

Haberin Devamı

Festival küratörü ve Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu, bu yılın temasını ‘pop ve caz’ olarak belirlemiş, üstelik kendisinin de dediği gibi bu seçimin cazcıları kızdıracağını bile bile.

“Pop ve caz türlerinin birbirlerini nasıl geliştirebileceğini keşfedeceğimiz bir festival hayal ediyorum” diye açıklıyor hedefini ve sonuna yaklaşmakta olan Bodrum Caz Festivali, bu hayali hakkıyla yerine getirdi, getirmeye de devam ediyor. Bir bakıyorsunuz, Bodrum Antik Tiyatro’da ‘İhtimalle’ projesiyle halihazırda caza yelken açmış olan Kenan Doğulu konser veriyor, bir bakıyorsunuz festivalin sponsorlarından Off Gümüşlük’te Nükhet Duru, klasikleşmiş şarkılarını caz esintileriyle birleştirerek seslendiriyor. Deniz Kuvvetleri Yıldızlar Hafif Müzik ve Caz Orkestrası, Belediye Meydanı’nda Sibel Köse’ye eşlik ederken, Shalosh Trio da Yalıçiftlik’teki Stella Jazz Club’da dinleyiciye buluşuyor. Dediğim gibi, yarımadanın dört bir yanı caza kesmiş durumda...

Hele Gümüşlük’te ‘Tek Sahne 2 Festival’ adı altında bir gece düzenlendi ki, sahiden eşine az rastlanır nitelikte bir ikili konserdi. Bir yanda 15’inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali (ki tam burada böyle bir festivali hem de uluslararası niteliğini koruyarak, 15 senedir düzenlemeyi başaran Eren Levendoğlu’nu kutlamak isterim) diğer yanda Bodrum Caz Festivali ve Gümüşlük’ün nadide canlı müzik mekanı Off Gümüşlük, iş birliği yaparak New York merkezli iki sanatçıyı Gümüşlük’te buluşturdu: Oran Etkin ‘Reimagining Benny Goodman Project’ ile İlhan Erşahin ‘İstanbul Sessions’ projesi, peş peşe sahne aldılar. Gümüşlük’ün sahne meraklısı köpekleri de onları yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Bodrum Caz Festivali’nin dokuz günlük maratonu, pazar günü sona eriyor. Bu akşam Off Gümüşlük’te Greg Lamy Trio’yu, Kempinski Hotel Barbaros Bay’de Ayhan Sicimoğlu & All Stars’ı dinleyebilir, programın tamamını bodrumcazfest.org adresinden takip edebilirsiniz.

Bir de tabii iyi dileklerinizi yollayabilirsiniz; memleket, dünya halleri, dolar-euro kuru izin versin de, biz de 3’üncü Bodrum Caz Festivali’ni görebilelim!