Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Hiçbir şeyin olmadığı, sadece güzel kızlarla oğlanların havalı bir kampüste salındığı bir gençlik dizisi daha herhalde” diye başına iliştim, yerimden kalkamadım.

Daha beşinci dakikadaydık, ben neler olacağını merak etmeye, adım adım Show TV’nin yeni dizisi ‘Arkadaşlar İyidir’in atmosferine kaptırmaya başlamıştım kendimi. Hatta daha jenerikte, Şanar Yurdatapan’ın ‘Arkadaş’ şarkısının Gripin yorumuyla başlamıştı macera. Farklı bir şey izleyeceğimiz belliydi.

Nitekim, star oyuncuların sırtına yaslanarak reyting almayı denemektense anlattığımız

Farklı bir gençlik dizisi
hikayeye odaklanırsak, iyi yazılmış ve iyi çekilmiş bir işin ne kadar izlenebilir olacağını gördük. Üniversite çağında beş arkadaş etrafında gelişiyor olaylar.

Haberin Devamı

Hepsini adı sanı çok az bilinen, parlamaya aday gençler oynuyor: Seda (Aslı Melisa Uzun), Eren (İdris Nabi Taşkan), Gizem (Su Kutlu), Yunus (Akın Akınözü) ve Merve (Hayal Köseoğlu).

Dizi İzmir’de, iki aileyi derinden etkileyen korkunç bir kazayla başlıyor. Bu aynı zamanda çocukluk arkadaşı olan Gizem ve Seda’yı ayıran,

yıllar sonra da suçluluk ve intikam duyguları ekseninde bir araya getiren bir dönüm noktası.

Sadece Gizem ve Seda’nın değil, aynı üniversitede okuyan beş gencin her birinin ayrı travmaları, çocukluktan gelen ya da sonradan aldıkları yara bereleri var ki yavaş yavaş öğrenmeye başladık ilk bölümde.

Bilhassa Ayşecik, Ömercik gibi çocuk oyuncu olduğu ve iyi oynayamadığı zaman babasından dayak yediği günlerden geriye kontrol edemediği öfke patlamaları kalan Eren’in ve eski Türkiye güzeli annesinin gölgesinde kaldıkça kendisini cezalandırmak için yemeğe saldıran Merve’nin hikayeleri müthiş detaylarla örülmüş durumda.

Bu arada Merve’yi oynayan Hayal Köseoğlu’na ayrıca dikkat, çok sahici ve ışıltılı bir genç oyuncu.

Dizinin yan karakterlerinde de çok sağlam oyuncular izliyoruz. Gizem’in annesinde Neslihan Yeldan, Eren’in annesinde Pınar Çağlar Gençtürk, Merve’nin annesinde Ece Dizdar, Seda’nın annesinde Didem İnselel.

Haberin Devamı

Bu arada Gençtürk ve Dizdar yetişkin çocuk annesi oynamak için çok genç, dizi piyasası ne kadar meraklı kadın oyuncuları büyütüp anne rolüne oturtmaya.

Emre Karayel de öğrencilerine ters köşe sorular sorarak onları provoke etmek gibi bir yöntem belirleyen iktisat hocası olarak gidişatı belirleyici bir yer tutuyor hikayede. Bakalım ilerleyen haftalarda neler olacak? Neticede yaratıcı yönetmenliğini Zeynep Günay Tan’ın, yönetmenliğini Deniz Koloş’un üstlendiği ‘Arkadaşlar İyidir’, fazlaca umut veren bir başlangıç yaptı. Tabii bu başarıda en büyük pay, yazar Ekin Atalar’ın. Umarım böyle devam eder, reyting uğruna hikaye klişe yönlere sapmaz ve de ‘Hayatımın Aşkı’nı yazarken elini kolunu bağlayan her ne idiyse, bu işe karışıp bozmaz. Çünkü sahiden farklı ve ekranlarımızda görmek istediğimiz dizilerden.