Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geç saatte oturup iyi muamele ve yemek bulabileceğiniz birkaç yer sıralayayım bugün

Gece kuşlarına  yeme-içme rehberi

Taksim CVK Otel’in girişindeki People’s, 02.00’ye kadar açık ve yemekleri çok lezzetli. Mönüye baktığınızda bir kafa karışıklığı var gibi görünüyor, “Türk mutfağı mı, tapasçı mı, İtalyan mı?” diye şaşırabilirsiniz, güvenin, ne yeseniz iyi.

Gece hayatı konusunda zengin bir şehirde yaşadığımız kesin. Ama belli bir saatten sonra yemek yemek neredeyse imkansız. Beyoğlu mesela öyle bir yer ki, öğle vakti canlı müzik eşliğinde halay çekilen türkü bara rastlayabilirsiniz ama saat 23.00 gibi oturacak meyhane bulamazsınız. Geçen gün “Geleneksel meyhane kültürünü yaşatmak” gibi iddialarla açılan Safi Meyhane’de arkadaşların önüne 23.30’da hesap konup kapı gösterilince bir kez daha düşündüm bunu. Akşam bir tiyatro oyununa gitseniz, sonra bir şeyler yemeyi planlasanız, seçenekleriniz Bambi, Kızılkayalar, Marmaris Büfe, Karadeniz Pide Salonu’yla filan sınırlı.
Eğer oturup bir kadeh bir şey içip yemek yemekse amacınız, üzgünüz, sizi ancak eviniz paklar. Mutfaklar 23.00 dedin mi kapanıyor. İnternet sitesine bakıp
The Marmara’nın üstündeki Raika’nın 02.00’ye kadar açık olduğunu mu öğrendiniz? Güvenmeyin, saat 24.00’te gittiğinizde kapı duvar olabiliyor. Ya da “Sadece içki var” sık karşılaştığınız bir cevap. Bu noktada Ece Aksoy’un cümlesini hatırlarım hep, “Burası açıksa mutfak da açıktır.” Halbuki Cihangir kafelerinde “Aşçımız çıktı” diyen garsonla “Mutfağın kapısına kilit mi vurdu? Peynir ekmek de mi yok?” diye tartıştığımı çok bilirim. Tabii ki sonuç alamadığımı... Bu konuda çiğnenmez prensiplere sahipler.

Nereye gitmeli?
Ben yılların deneyimiyle geç saatte oturup iyi muamele ve yemek bulabileceğiniz birkaç yer sıralayayım bugün, sonraki öneriler sizden olsun. Birincilik tabii ki Kurtuluş’taki Aztek’in. Yıllardır her saatte, dilerseniz sabaha karşı pazı dolması, sucuk ve mantı başta olmak üzere muhtelif lezzetli yemekler yiyip içki içebileceğiniz bir yer olarak hizmet vermekte. Son dönemde fazla dile düşüp iğne atsan yere düşmez hale geldiyse de, bu furyanın geçip eski mutlu günlerin geri geleceği yolunda umutlarımız baki.
Taksim CVK Otel’in girişindeki People’s, gerçekten 02.00’ye kadar açık ve yemekleri lezzetli. Mönüye baktığınızda kafa karışıklığı var gibi görünüyor, “Türk mutfağı mı, tapasçı mı, İtalyan mı?” diye şaşırabilirsiniz, güvenin, ne yeseniz iyi.
Karaköy’deki Akın Balık da bir geç saat adresi. Ancak biraz “Her zaman değil, müşteri durumuna göre” hali var orada, gitmeden telefon etmekte fayda var, kötü sürprizle karşılaşmamak için.
Kadıköy’de Sedir Mangalbaşı diye bir yer açılmış, orası da geç vakit gidip kendin pişirip kendin yemek için ideal. ‘Müşteri varsa’ 02.00’ye kadar açık kalabiliyorlar, yoksa da saat 24.00’te kapıdan çevirmiyorlar.
Bebek’teki, Nişantaşı’ndaki
Casita’lar da geç saatler için kurtarıcı niteliğinde. Mantıcı olarak nam salmıştı; şimdi mönülerinde envai çeşit yemek var ve alkol satışı da mevcut.
Son sözüm de yeme-içme işine niyetlenen girişimcilere olsun... Bence saat 21.00’den sonra açılıp geç vakte kadar servis veren bir
restoran iyi fikir...