Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bazı insanlar var, on parmağında on marifet oluyor; insanın içine oturan, güzelim şarkılar yazıyor örneğin, çok da özel bir sesi oluyor ama nedense biz onu hak ettiği gibi 5 bin kişilik Açıkhava konserlerinde izleyip radyolarda, ekranlarda şarkılarını dinleyeceğimize döne döne 10 yıl önce çıkardığı tek albümü eskitmek zorunda kalıyoruz. Bir yaz gecesi bir deniz kenarında püfür püfür esen bir sahnede karşımıza çıkarsa da, ikramiye bulmuş gibi seviniyoruz. Birinci yaşını doldurup ikinci sezonunu açan Off Gümüşlük sahnesinde izlediğimiz Müfide İnselel gibi.

Haberin Devamı

Bazı şarkıları kendisinden daha meşhur aslında. Ne bileyim, Funda Arar’ın söylediği ‘Aşksız Kal’, Zeynep Casalini’den dinlediğimiz ‘Refakatçi’, ‘Delilik’, Demet Sağıroğlu’nun ‘Mandalina’sı hep söz-müzik Müfide İnselel imzasını taşıyor. Ama asıl 2016 yılında çıkardığı tek bir albümü var ki, bilenler için gizli bir mücevher gibidir, bilmeyenlerin de acilen dinlemesini öneriyorum.

Neyse, bir süredir Datça’da yaşıyormuş Müfide İnselel. Ve açılış gecesi için Off Gümüşlük sahnesinde toplanan altın seslerden biriydi. Gecenin ‘ev sahibi’ Güvenç Dağüstün ve orkestrasıydı. Sonra bir usta müzisyen geçidine dönüştü sahne trafiği. Birsen Tezer çıktı ‘Delikanlı’yı söyledi, Melis Sökmen şahane şarkıları ‘Hediyem’ ile ‘Özlediğim’i ve tabii Güvenç Dağüstün ile birlikte unutulmaz ‘Gemiler’i. Göksel ile Mabel Matiz birlikte çıkıp ortak şarkıları ‘Denize Bıraksam’ı söylediler, Göksel ‘Yalnız Kuş’u, Matiz ‘Gel’i...

Gitarını aldı geldi...

Bir sürpriz olarak Meltem Cumbul ile Melis Sökmen birlikte ‘Ben Böyleyim’i söylediler. Meltem Cumbul’u önümüzdeki günlerde Off sahnesinde görürsek şaşırmayacağız. Zeynep Casalini ‘Düşünme Hiç’ ve ‘Son Yolcu’nun orijinali ‘Senza Fiote’ ile sahnedeydi. Hani daha ne olsun derken, Müfide İnselel bir ‘bonus track’ oldu. Gitarını aldı geldi, öyle sapsade, tabureye oturuverdi. Kendisinden bir ‘Fasulyeden’, bir ‘Vasati Kırk Çöp’, bir ‘Ben Neredeyim’ ya da o bayıldığım albümünden herhangi bir şarkı dinlemek şahane olurdu ama onun gönlünden Tuna Kiremitçi’nin ‘Mucize’si koptu, insanlığın ihtiyaç duyduğu şey olarak. Ardından da herhalde en bilinen şarkısı olduğu için, “Sen ne istediğini bilmez arsız sevgili / Hiç iyi dileğim yok senle ilgili / En büyük bedduam doğduğumdan beri / Aşksız kal, aşksız kal, yalnız” ile final yaptı.Funda Arar şarkının klibinde ‘arsız sevgili’nin gömleklerini kesip laptop’unu mikro dalga fırına atarak eğleniyordu. Müfide İnselel ise “Ders aldım, beddua insana dönüyor, yazdığım şarkılara dikkat ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Açılıştan sonra Güvenç Dağüstün ve Melis Sökmen konserleri izlediğimiz Off Gümüşlük, Şenova Ülker, Ece Göksu, Sibel Köse, Neşet Ruacan, Can Çankaya Trio ile bir caz haftası geçirdikten sonra Gündoğarken, Deniz Tekin, Zeynep Casalini, Esra Zeynep Yücel, Birsen Tezer ile devam edip bayramı da Nükhet Duru, Sattas, Melik Şah ve Saz Arkadaşları ile kutlayacak. Ayşegül Aldinç ve Bülent Ortaçgil konserleriyle haziran sona erecek.

Basbayağı her akşam başka bir müzisyen çıkıyor, belli ki daha bir dolu sürprizle karşılaşacağız yaz boyunca. Müfide İnselel de temmuz başında bu sürprizlerden biri olacakmış. Umalım ki bu ondan daha çok yeni şarkılar dinleyeceğimiz bir dönemin de başlangıcı olsun. Bir de artık aşksız da kalmasın.