Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bazı olaylar var, insanın hayatına damgasını vuruyor ve adeta bir milat oluyor. Serhan’ın gidişi öyleydi. “Yaşam ne kadar değerli ve ne kadar kırılgan, hoyrat bir elde nasıl bir anda soluveriyor” dedirten, inanılması imkansız olan ve ağrısı da ömür boyu kalan - kalacak olan...

Daha önce yazdım, tekrar etmek isterim; Şeşen Ailesi’nin 26 yaşında, doktor hata ve ihmalleriyle kaybettikleri oğulları Serhan’ın ardından hayata tutunuş şekilleri herkese örnek olmalıdır. Ortalığı yakıp yıksalar yeriydi, öyle yapmadılar, hukuka güvendiler, birbirlerine kenetlendiler ve Serhan’dan onlara kalan sevgiyi insanlarla paylaşarak büyütmeyi seçtiler.

Serhan Şeşen Müzik, Felsefe ve Yaşama Saygı Derneği, Serhan’ın hayattayken en sevdiği şeyleri; müzik ve felsefeyi, kendisine şiar edindiği ‘yaşama saygı’sıyla birleştirecek faaliyetler sürdürüyor o gittiğinden beri.

Haberin Devamı

YAŞAMA  SAYGI GÜNÜ
Kanlıca’da bahçe içinde çok güzel, sakin bir yerleri var. Türkiye’nin sahici iyi müzisyenlerinin gelip geçtiği bir sahneleri. Bülent Ortaçgil’den Birsen Tezer’e, Jehan Barbur’dan Kubat’a, Hüsnü Arkan’dan Suzan Kardeş’e kimler kimler... Bu akşam da Gündoğarken var dernek sahnesinde.

Seminerler, atölyeler, çocuklara yönelik faaliyetlerle yaşam eksik olmuyor o binadan. Böyle bir kayıp insanı yaşama küstürmez de bağlar mı, eğer kaybettiğin kişiyi yaşatmaksa amacın, yapıyor işte.

27 Şubat Serhan’ın doğum günü. 2008’den beri onsuz kutlanıyor. 34 yaşını bitirecekti yaşasa, kim bilir ne şahane bir genç adam olacaktı.

Ailesi, Serhan’ın doğum gününü Beykoz Omurilik Felçlileri Derneği’ndeki dostlarla kutlayacak bu yıl. Saat 13.00’te Gündoğarken şarkılar söyleyecek Serhan ve sevenleri için. Bu bir çağrı aynı zamanda, isteyen katılabilir. Bilgi almak isteyen 0533 522 47 17 numarayı arayabilir.

Bir çağrıları daha var ama, Serhan’ı kaybettikleri günden beri: 27 Şubat bizim, Serhan’ı tanıyıp onunla bir yerinden hayatı paylaşmış insanların kutladığımız gibi Yaşama Saygı Günü olarak kabul edilsin istiyorlar. Çocuklarını yaşatmayı beceremeyen bir ülkenin en pisi pisine hayattan koparılıp alınmış gençlerinden biriydi Serhan. Bence bunu ona borçluyuz.

Haberin Devamı

Çocukluğumun şarkıları plakta

Erol Evgin ile benim kuşağım arasındaki bağların detayına girmeyeceğim, biz onun şarkılarıyla büyüdük. Tanışıp birbirlerini sevdikleri ana her zaman şükran duyacağım Çiğdem Talu ile Melih Kibar, birlikte dünya güzeli şarkılar yazmış, o da onları şahane söylemiştir.

Bugün bir teki bile eskimemiş o şarkılar 40 yaşına basmış meğer. Erol Evgin de daha önce CD olarak yayınlanan ‘İşte Öyle Bir Şey’ albümünü plak formatında bastırmış. Bir 40’ıncı yaş armağanı olarak. ‘Sevdan Olmasa’dan ‘İçimdeki Fırtına’ya, ‘Aldım Başımı Gidiyorum’dan ‘Hep Böyle Kal’a birbirinden güzel 14 şarkı. Paha biçilmez bir armağan.