Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

Yerli ve yabancı güncel sanatı meraklılarıyla buluşturan Contemporary Istanbul, şehri yine bir sanat merkezine dönüştürdü.

Contemporary Istanbul, önceki gün Akbank’ın desteğiyle 13’üncü kez kapılarını açtı. Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi’nde 23 Eylül’e kadar devam edecek etkinlik için özel bir davet verildi. Dünyanın önde gelen galerileriyle sanatçılarının yanı sıra, sanatseverleri ve koleksiyonerleri buluşturan Contemporary Istanbul’da bu yıl, 22 ülkeden 83 galeri, 400’ü yabancı 650 sanatçının eseri yer alıyor. Fuarda, yaklaşık 2 bin eser görücüye çıktı.

Haberin Devamı

Sanat otoritelerince ‘Türkiye’nin en önemli koleksiyoncusu’ kabul edilen Erdoğan Demirören’in koleksiyonundan özel bir seçki de Milliyet Sanat dergisinin etkinlik alanında yer alıyor. Büyük ilgi gören videoyu ziyaret edenler arasında bulunan Caroline Koç, Çiğdem Simavi, Oya Eczacıbaşı, Arzu Sabancı ve Can Has gibi seçkin simalar, eserleri tek tek inceleyerek bilgi aldı.

Katılımcılar ayrıca, derginin 46 yıllık arşivinden seçilmiş sayfalarla, yarım asra yakın bir sanat yolculuğuna çıktı.

İSTANBUL’DA  SANAT RÜZGARI

İSTANBUL’DA  SANAT RÜZGARI

İSTANBUL’DA  SANAT RÜZGARI

İSTANBUL’DA  SANAT RÜZGARI

İSTANBUL’DA  SANAT RÜZGARI

Genç kalmanın sırları

Şah Yaycı moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Genç Kalın, Uzun Yaşayın’ sohbetinde, genç kalmanın sırları konuşuldu. Dr. Ercüment İlgüz, konukların sorularını yanıtlarken, telomer biyolojisi hakkında bilgi verdi. Davet, sanat ve cemiyet dünyasının ünlü simalarını bir araya getirdi.

İSTANBUL’DA  SANAT RÜZGARI