Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları

İstanbul’da art arda açılan sergiler, sanatseverlerin yüzünü güldürdü. İstanbul Modern’de Canan Tolon’un eserlerini inceleyen katılımcılar, ardından Hasan Pehlevan, Şerife Bilgili ve Sakit Mammadov’un etkinliğine katıldı.

Topluma kulak verdi

Canan Tolon’un, İstanbul Modern’de Türkiye’de ilk kez bir müze çatısı altında gerçekleşen ‘Sen Söyle’ adlı kişisel sergisinde, çizimden fotoğrafa, resimden yerleştirmeye uzanan kendine has teknik arayışını anlattığı eserler sergilendi. Oya-Bülent Eczacıbaşı’nın da katılım gösterdiği etkinlikte konuşan sanatçı, “Sergiye ‘Sen Söyle’ adını verirken, sözün yalnızca benden gelmediğini, öykülemeyi izleyiciye bıraktığımı ifade etmek, başkalarına da kulak verdiğimi vurgulamak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Portre resimler beğeni topladı

Dünyaca ünlü ressam Sakit Mammadov’un, Murat Pilevneli danışmanlığında düzenlenen ‘Opalizm’ sergisi, SOCAR Türkiye desteğiyle, MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde tanıtıldı. Aslı Pamir, Suzan Sabancı, İnci Aksoy, Güneri Cıvaoğlu ve Mert Dorman’ın da yer aldığı konuklarla buluşan sanatçı, portre resimleriyle dikkat çekti. Bir ay boyunca ücretsiz olarak gezilebilecek sergide, 160’ın üzerinde eser yer alıyor. Sanatçının, etkinliğiyle eş zamanlı olarak, kitabı da yine SOCAR Türkiye’nin desteğiyle okurlarla buluşuyor .

Sanat maratonu

Yaşamdan derlemeler

Artweeks@Akaretler bünyesinde ilk kişisel sergisini ziyaretçilerle buluşturan Şerife Bilgili Ercantürk, ‘-2’ adlı çalışmalarında, geniş boyutlu tuval çalışmalarına yer verdi. 22 Eylül’e kadar açık kalacak sergi, sanatçının yaşamında deneyimlediği olayları dışavurumcu yönelimli teknikleriyle anlatıyor. Ercantürk’ü bu özel gününde, Şebnem-Celal Çapa ve Sedefhan Oğuz’un da aralarında bulunduğu dostları yalnız bırakmadı.

Sanat maratonu

Kentsel deneyim

Çukurcuma’daki Pg Art Gallery’de düzenlenen özel bir davetle ‘Anı(t)sal Tahribat’ adlı sergisini açan Hasan Pehlevan, iş birliği yaptığı Enis Karavil’le, ünlü isimleri ağırladı. Mekandaki boşlukları, izleyicinin kentsel deneyim ve yorumlarına bırakan sanatçı, Aliye Simavi, Pırıl Arıkonmaz, Filiz Bulutçu, Merve Gürsel ve Banu Bora Mumcu’nun da yer aldığı dostlarına, eserlerini anlattı. Etkinlik, 25 Ekim’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

Haberin Devamı

Sanat maratonu