Atilay Kandemir

Atilay Kandemir

atilaykandemir@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Şaşırtan pasta
İnci Aksoy, arkadaşlarının düzenlediği sürpriz doğum günü partisiyle, yeni yaşını kutladı. İş insanı, pastasını gördüğünde ise ikinci defa şaşkınlık yaşadı.

EKAV Sanat Galerisi sahibi İnci Aksoy’a, yeni yaşı için sanat ve cemiyet hayatından arkadaşları, sürpriz bir organizasyon düzenledi. Küratörlüğünü Osman Çarmıklı’nın yaptığı, Sandra Çavdar ve Koray Aris’in ‘InDreams’ sergisini gezen Aksoy için arkadaşları, sürpriz hazırlayarak, etrafında toplandı. Bir anda dostlarını gören iş insanı, şaşkınlığını gizleyemedi.
Şaşırtan pasta
Aksoy, doğum günü pastasını gördüğünde ise ikinci şaşkınlığını yaşadı. Çarmıklı’nın organize ettiği kutlamada, iş insanının pastasında, geçtiğimiz günlerde katıldığı başka bir sergi davetindeki fotoğrafı vardı. Duygusal anlar yaşayan Aksoy’un kutlamasında, Nezih Çavuşoğlu, Leyla Alaton, Mukaddes Akça ve Zeynep Çarmıklı’nın yanı sıra torunları da yer aldı.


‘Bana
müsaade...’

Şaşırtan pasta
Ahmet Güneştekin, 2019’un ilk günlerinde Madrid Marlborough Sanat Galerisi’nde açtığı ‘Işık Üstüne Işık’ sergisinin ardından, Ankara’daki Güler Sanat’ta ‘Güneşin Doğuşu’yla sanatseverlerin karşısına çıktı. Son dönemde yoğun bir şekilde çalışan sanatçı, “Bana müsaade...” diyerek, İskoçya’ya gitti. Doğayla iç içe olmak için yollara düşen Güneştekin’in, sosyal medyadan
paylaştığı yerel kıyafetli fotoğrafı, ilgi gördü.

Alman-Türk iş dünyası buluştu
Şaşırtan pasta
Alman Konsolosluğu’nun himayesinde, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası AHK Türkiye tarafından düzenlenen 8’inci Geleneksel Yeni Yıl Balosu, Alman ve Türk şirketlerini bir araya getirdi. AHK Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Markus C. Slevogt, Pera Palace’ta düzenlenen etkinliğe, ev sahipliği yaptı. Davete, Demsa Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Demet Sabancı Çetindoğan, İstanbul Alman Başkonsolosu Michael Reiffenstuel, Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Dr. Thilo Pahl, Mengerler Yönetim Kurulu Üyesi Hayrettin Karaboğa ve Roche Genel Müdürü Adriano Treve gibi isimler katıldı.

Tayland’dan ‘namesta’
Şaşırtan pasta
Bizim Çocuklar Derneği’nin yönetiminde görev alan Pervin Ersoy, Fulya Gündoğdu ve Emel Oysal, geçtiğimiz hafta Bursa’da düzenledikleri sosyal sorumluluk gecesinin ardından, tatile çıktı. Rotayı Tayland’a çeviren üç arkadaş, bir haftalık program hazırladı. Ülkenin tarihi ve turistik yerlerini gezen grup, sosyal medyadan paylaşım yapmayı da ihmal etmedi. Arkadaşların ‘namesta’ (Hint selamı) fotoğrafı, beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu.

Herkül Atakule’de
Şaşırtan pasta
Son dönemde eserleriyle adından söz ettiren Emre Yusufi’nin, Atakule için yapmış olduğu; modern ve antik çağın ikonlarını birleştiren, motosikletli Herkül heykeli ‘The Golden Ride’, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 500 kilogram ağırlığındaki eser, üç farklı atölye ve iki farklı şehirde, kendi alanlarında uzman 12 kişilik bir ekiple, üç ayda tamamlandı. Sanatçının, açık alanda sergilenen ilk heykeli olma özelliğini taşıyan yapıt, ilgi gördü.