Cadde 'Ay ışığı altında konser vermek farklı bir duygu'

'Ay ışığı altında konser vermek farklı bir duygu'

11.07.2016 - 13:45 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 'Piyanonun şeytani meleği' olarak anılan Emre Şen’i konuk etti.

Ay ışığı altında konser vermek farklı bir duygu

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, tarihi taş ocağında Emre Şen’i ağırladı. Piyanodaki üstün başarılarıyla birçok ödüle layık görülen, sıra dışı eğitimciliğiyle de dikkati çeken Şen, Bosch’un sponsorluğunda düzenlenen ’Taşta Klasik’ konserlerinde izleyiciyle buluştu.

Haberin Devamı

2 bin 500 yıllık tarihi taş ocağının olağanüstü atmosfersinde klasik müzikseverlerle buluşan Emre Şen, programda; Chopin, Liszt, Mendelssohn ve Schumann’ın yapıtlarını seslendirdi. İtalyan basınının 'piyanonun şeytani meleği' diye tanımladığı, müzik çevrelerinde 'Emre Chopin' lakabıyla anılan Emre Şen’i, tarihi taş ocağını dolduran çok sayıdaki klasik müziksever izledi.

Gümüşlük’te ilk defa çaldığını belirten Emre Şen, daha önce İtalya’da ve Efes’te de birer açık hava konseri verdiğini belirterek, antik taş ocağını çok beğendiğini, ay ışığı altında konser vermenin farklı bir duygu olduğunu söyledi.

Antik Taş Ocağındaki gecede ilk olarak Frederic Chopin’in 'Barcarolle Op. 60' adlı eserini seslendiren Emre Şen, bu eserin ardından Franz Liszt’ten, 'Sonetto 104 del Petrarca' ve Felix Mendelssohn’dan 'Rondo Capriccioso op. 14' adlı yapıtları seslendirdi. Konserde aradan sonra tekrar sahneye gelen Şen, programın ikinci yarısında Robert Schumann’ın 'Senfonik etüdler Op.13' adlı eserini izleyici ile buluşturdu. Bu eser şu başlıklardan oluşuyordu; Thema - Andante - Etudes - (Variations) - Un poco pi? vivo - Andante - Vivace-Allegro marcato - Vivacissimo - Agitato - Allegro molto - Andante - Presto possibile - Allegro - Andante - Allegro brillante.

Haberin Devamı

İzleyicinin büyük beğenisini toplayan Şen, programın sonunda ayakta alkışlandı.