Cadde Ayla Erduran-Stephane Blet ikilisinden müzik ziyafeti

Ayla Erduran-Stephane Blet ikilisinden müzik ziyafeti

30.07.2016 - 13:23 | Son Güncellenme:

Muğla'nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen 13’üncü Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde, Keman virtüözü Ayla Erduran ile ülkesinde 'Klavyenin Kralı' olarak bilinen Fransız piyanist ve besteci Stephane Blet sahne aldı. Dünyaca ünlü ikili, seslendirdiği eserlerle büyük beğeni kazandı.

Ayla Erduran-Stephane Blet ikilisinden müzik ziyafeti

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Koyunbaba Antik Taş Ocağında düzenlenen konserde, keman virtüözü Ayla Erduran ile Fransız piyanist ve besteci Stephane Blet sahne aldı.

Haberin Devamı

Festivalin sanat danışmanı Gülsin Onay ile yaklaşık 500 sanatseverin izlediği konserde; sanatçılar, Edvard Grieg, Robert Schumann ve Ludwig van Beethoven’ın eserlerini seslendirdi. Klasik müzikseverler tarafından festivalin beklenen konserleri arasında yer alan Ayla Erduran-Stephane Blet konseri, izleyicinin büyük ilgisiyle karşılandı. Daha önce de birlikte aynı sahneyi paylaşmış iki müzisyenin sahnede sergiledikleri uyum ve yorumlamadaki üstün performansı festivalin unutulmazları arasında yerini aldı.

Konser öncesi 82 yaşındaki Ayla Erduran ve Stephane Blet’le birlikte sahneye gelen festivalin sanat danışmanı Piyanist Gülsin Onay, Ayla Erduran ve Stephane Blet’e, festivale katılarak konser verdikleri için teşekkür etti. Onay, Ayla Erduran’ı takdim ederken, 'Türkiye’nin en büyük keman sanatçısı' olarak tanıtması üzerine, Erduran da Onay’a teşekkür ederek, "Bu festivali yarattığınız ve her şeye rağmen sürdürdüğünüz için biz teşekkür ederiz. Bizim için burada olmak büyük onur" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’ye ve halk müziğimize olan yakınlığıyla bilinen Fransız piyano virtüözü Stephane Blet, Gülsin Onay’a ithafen yazdığı ’Trois reves, op. 251’ adlı eseri, izleyicilerin huzurunda Onay’a hediye ettiğini duyurdu.

Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivaline konuk olan ikilinin konserini çok sayıda klasik müziksever izledi. İki saat sahnede kalan Erduran-Blet ikilisi, tarihi taş ocağında seyircinin karşına ilk olarak Edvard Grieg’in, ’Violin Sonata No. 2 in G major, Op. 13’ adlı eseriyle çıktı. Bestecinin bu eseri 1. Lento doloroso - Allegro vivace; 2. Allegretto-tranquillo ve 3. Allegro-animato adlı başlıklardan oluştu. Sayısız ünlü müzisyenle aynı sahneyi paylaşan, dünyanın en prestijli orkestra ve şefleriyle konserler veren ve 82 yaşında olmasına rağmen sahnedeki performansıyla izleyenleri hayran bırakan Devlet Sanatçısı Ayla Erduran ve ülkesinde 'Klavyenin kralı' olarak anılan piyano virtüözü Stephane Blet, programda daha sonra bir Robert Schumann yapıtı olan ’Violin Sonata No.1, Op.105’ adlı eseri seslendirdi.

Haberin Devamı

Sanatçılar, konser sonunda ayakta alkışlandı.