Aziz Kedi

Aziz Kedi

azizkedi@gmail.com

Tüm Yazıları

Ruhi Su’yu tanımayan Hülya Avşar için her şeye hakim olmasını sağlayacak hızlandırılmış bir program hazırladım

Hülya Avşar, Ruhi Su’dan bihaber olduğunu belli etmesinin hemen ardından, bu kez de Hayrettin Karaoğuz’un ‘Kızsız Adam’ filmini tanımadı. “Aaa, bilgisayarda mı oynamış bu?” diye sordu. “Ne var, ben de bilmiyorum o filmi Allah Allah ya?!” diyebilirsiniz. Ama siz Orhan Tübek isminde bir oto galericisi ya da Merve Yöney adında bir satış danışmanısınız. Paşa gönlünüz ne isterse onu takip edersiniz.
Oysa hanımefendi Hülya Avşar markası altında televizyonda program yapıyor. Bu nedenle yalnızca tek bir derste hemen her şeye
hakim olmasını sağlayacak bir paket hazırladım. Karışık ama karmaşık değil; genel ama savruk değil.
Bir mülakat programında konuklardan biri tek kaşını kaldırıp istihza ile gülümserse izleyici bundan “Adam şimdi koyacak lafı” anlamını çıkarır. Siz yapınca ise “Konuyu hiç bilmiyorum, nasıl toparlayacağımı da bilmiyorum ehehi” anlamını çıkarır.
Türkiye Avrupa’dan Asya’ya geçerken hemen oralarda. Yan yatmış bir kalem kutusu gibi düşünebilirsiniz. Avrupa ve Asya’dan bahsetmek için şimdilik biraz erken.
Yaşar Kemal yaşıyor, Kemal Tahir ve Orhan Kemal rahmetli oldular. Bunların hepsi yazar (Intermediate).
Şair Ece Ayhan, kadın değil erkektir. O da rahmetli oldu. Şiir, böyle alt alta yazılan güzel sözler demek.
Uçankuş, solitaire, e-mail, çok komikkkks ve twitter içeren cihazlara bilgisayar ya da internet denir. İnternet sabah 07.00’de başlar, gece 23.00’te kapanır.
Türkçe’de bazı ekler, bağlaçlar filan ayrı yazılır.
Şimdilik hepsini ayrı yazmakla başlıyoruz, zamanla yerine oturtacağız. Örnek cümle: “Evimdeki en büyük odada Ajda Pekkan’ın dedesinin fotoğrafı var”
Önemli sinema yönetmenlerinden bazıları Teoman, Sinan Çetin ve İbrahim Tatlıses’tir. Bergman, Fellini, Kieslowski filan epilasyon yapmadığı neredeyse kesin olan, sıkıcı ve entelektüel özentisi, sıkıcı, boğucu ve sıkıcı yönetmen müsveddesi taklitleridir.
Mimar Sinan iç mimar değildi. Minimalist ve keyifli yaşam alanları yapmaktan ziyade böyle kocaman kocaman şeyler... Var ya Eminönü’nde filan hani?
İhtiyar heyeti ihtiyarlardan oluşmaz. İhtiyar ‘seçme, seçilen’ demektir. Gayrıihtiyari deriz. İhtiyar heyeti seçimle iş başına gelen köy şeyidir. Yarın programa komple gelirler heyet olarak, “Ama siz çok gençsiniz?” der, tek kaşı kaldırıp gülümsersiniz diye söylüyorum.
Karadeniz’de dağlar denize paralel uzanır. Karadeniz yukarıda, dağ ve deniz belli. Paralel şöyle: // ‰ Sultan İkinci Mahmut rahmetli oldu.
Astroloji çok güzel bir şey. Burç, yükselen, mizaç...
Astronomi yıldızlar, gezegenler, bilmemne. Ahaha her şeyi çözdük, kara delik kaldı, nebula kaldı (kaşı kaldırıyoruz, gülümsüyoruz)...
Şu andaki başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi bazı isimler sayacağım: Naim Talu, Suat Hayri Ürgüplü, Hasan Saka, Bülend Ulusu, Ferit Melen... Bunlar da en az Tayyip Bey kadar başbakandılar. Herhangi birinin ismi geçerse tek kaşı kaldırmayalım.
Ben kendi adıma Sadettin Beyefendiyi çok severim. Bunu araya sıkıştırıyorum. Saygılar Sadettin Bey. Atletikliğinizi gıptayla izliyorum. Kudretinizi ve sanayi alanındaki harikalarınız da. Siz bir başkasınız.
‘Felsefe kitabı’ diye bir şey yoktur. (Fakat neden bir ilke
imza atıp felsefe albümü yapmayasınız??
Okumaları Londra’da halledersiniz. Düzenleme Hasan Cihat Örter. Bence mükemmel olur) ‰ Gündem yaratmaya ya da değiştirmeye dezenformasyon, manipülasyon gibi isimler verilir. Bu konuda tavsiyeye ihtiyaç duymadığınızı bilmekle birlikte son bir önerim olacak: Siz Helin Avşar’ın kızısınız! Aklınıza hiç gelmemişti değil mi? (Kaşı kalkık smiley) Bu gerçeği ağzınızdan kaçırmış gibi yapıp kameralara çıtlatırsanız, gündem dört yıl daha garantidir.

Haberin Devamı


HAFTANIN PANORAMASI
Haftanın birkaç gelişmesine değinmeden geçemeyeceğim.

Haberin Devamı

1- Nil Karaibrahimgil’in reklamcı partneri Serdar Erener’le Mısır’da, Nil kıyısında evleneceği yazıldı. Peki “Volkan Konak Vezüv Yanardağı’nda evlenirken lavlara bulandı” ya da “Nehir Erdoğan Zambezi Nehri’nde dünya evine giriyor” diye şaka yapsam hangisi daha az yaratıcı olurdu?

Haberin Devamı

2-İstanbul Kültür Başkenti oldu. Güzel. Kimsenin bir itirazı yok.
Ancak dün, televizyonda bunu marş söyleyerek kutlayan bir kitle görünce birkaç şehir ismi vermek istedim. Bunlar daha önce kültür başkenti seçilmiş şehirler. Graz, Cork, Patras, Sibiu, Stavanger, Linz, Lille, Stavanger.

3-İzmir’de kısaltması ER Parti olan, Ergenekon Partisi adında bir parti kurulduğunu biliyor muydunuz? Peki ya genel başkanının Tarcan Ülük olduğunu?