Cadde Azra Deniz Okyay 'Hayaletler' için destek bekliyor

Azra Deniz Okyay 'Hayaletler' için destek bekliyor

02.07.2019 - 14:54 | Son Güncellenme:

“Küçük Kara Balıklar” ve “Sulukule Mon Amour”un yönetmeni Azra Deniz Okyay, bu sonbahar çekimleri gerçekleşecek olan ilk uzun metraj filmi “Hayaletler”in, ön yapım aşaması için Fongogo’da sanatseverlerin desteğini bekliyor. Kampanya 40 gün sürecek!

Azra Deniz Okyay Hayaletler için destek bekliyor

Kentsel dönüşüm ve yeni yapılandırılan şehrin ekseninde bir araya gelen dört karakterin, İstanbul’un birkaç kilit semtinde düğümlenen 'Hayaletler' büyük bir elektrik kesintisinin yaşandığı tek bir günde geçiyor.

Haberin Devamı

Azra Deniz Okyay’ın destek videosuna https://www.fongogo.com/Project/hayaletler adresinden ulaşılabiliyor.

Yapımcılığını Mimaroğlu ve Bir Başına’nın da yapımcılığını yapan Heimatlos Films’in kurucusu, ödüllü yapımcı Dilek Aydın üstleniyor.

“Hayaletler”, (eski ismi FIGURAS), Selanik Film Festivalinde; Cross-Roads Co-Production'da iki ödül (Jüri Özel Ödülü ve Senaryo Ödülü) aldı.

Azra Deniz Okyay’ın, “Küçük Karabalıklar” ve “Sulukule Mon Amour” isimli kısa filmleri Cannes, IDFA, BFI gibi birçok uluslararası film festivalinde gösterildi. “Küçük Karabalıklar”, IF İstanbul Film Festivali’nin “En İyi Kısa Film” ödülünü aldı. "Sulukule Mon Amour" açılış filmi olarak gösterilirdi.

Azra Deniz Okyay Kimdir?
1983'te İstanbul'da doğdu. 12 yaşında fotoğraf çekmeye başladı. Fotoğraf sanatçısı Dora Günel'in yanında asistanlığa başladı. 16 yaşında ilk kısa filmini çekti. Pierre Loti Lisesini bitirdikten sonra Paris'te Sorbonne Nouvelle'de lisans ve yüksek lisansını tamamladı. Sorbonne'da okurken aynı anda Ecole des Hautes Etudes sicence Sociale'da iki sene Sosyoloji bölümünde izleyici öğrenci olarak devam etti. Aynı anda Partizan'da, Michel Gondry'nin ekibi ile Production reklam şirketinde çalıştı. 2009 senesinde Parisli arkadaşlarına ilk müzik klibini çekti ve San Fransisco'da San Francisco Frozen Film Festivalinde "En İyi Müzik Video" ödülünü aldı. Türkiye’ye döndüğünde Türkiye'nin en büyük reklam ve film şirketi tarafından keşfedilip en genç ve ilk kadın yönetmen olarak 3 sene Depo ile çalıştı. “Küçük Kara Balıklar” ve “Sulukule Mon Amour” isimli kısa filmleri IDFA, BFI gibi birçok uluslararası film festivalinde gösterildi. Video ve filmin çeşitli alanlarında
çalışmaya ve üretmeye devam ediyor.