Cadde Bal'dan notlar: "Bora, uyuma sahnelerinde gerçekten uyuyordu"

Bal'dan notlar: "Bora, uyuma sahnelerinde gerçekten uyuyordu"

22.02.2010 - 12:14 | Son Güncellenme:

.

Baldan notlar: Bora, uyuma sahnelerinde gerçekten uyuyordu

60. Berlin Film Festivali’nde "Altın Ayı" ödülünü kazanan "Bal" filminin başrol oyuncularından 7 yaşındaki Bora Altaş, bugün Çamlıhemşin’deki okuluna giderek ders başı yaptı. Küçük Bora’yı sınıfına girişte arkadaşları alkışlarla karşıladı.

Çamlıhemşin Atatürk İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Bora Altaş, bu sabah okuluna giderek yeniden derslerine başladı. Okulunda öğretmen ve arkadaşlarının ilgi gösterdiği küçük Bora, arkadaşları tarafından alkışlarla karşılandı. Okul müdürü Yaşar Duman ve sınıf öğretmeni İsmail Kesimal de küçük Bora’yı başarısından dolayı tebrik etti.

Sınıf öğretmeni Kesimal, bir süreden beri aralarında olmaması nedeniyle kendisine veremedikleri ilk dönem karnesini de Bora’ya bu sabah verdi. Bora’nın karnesindeki notlardan, oyunculuk kadar, derslerinde de başarılı olduğu görüldü.

Kesimal, "Bora büyük bir başarı elde etti. Filmdeki gibi sınıfında da başarılı. Onu hepiniz çok seviyoruz" dedi.

Bora Altaş, bütün arkadaşlarına gösterdikleri ilgilen dolayı teşekkür ederek, "Almanya’da filmin gösterimine katıldık. Ödül törenine katılamadık. Kırmızı halıda yürürken çok mutlu oldum. İleride oyuncu olmayı istiyorum" diye konuştu.

Okul müdürü Duman da yaz aylarında çekilen filmde okullarının öğrencilerinden Bora’nın da rol aldığını anımsatarak, "Film görevlileri Bora’da büyük bir yetenek olduğunu söylemişlerdi. Ödül alması bizleri gururlandırdı. Önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılar kazanmasını ve bizleri onurlandırmasını diliyorum" diye konuştu.

"ÖNCEDEN HİSSETTİM"

Bora’nın babası Raşit Altaş ise İzmir’de beyaz eşya tamircisi olarak çalıştığını, emekli olmasının ardından 8 ay kadar önce Çamlıhemşin’e taşındıklarını belirterek, çocuklarının Çamlıhemşin’de yetişmesini istediğini, bu nedenle döndüğünü söyledi.

Çocuğunun elde ettiği başarının hayatlarından pek fazla bir değişikliğe neden olmayacağını, Çamlıhemşin’i sevdiklerini vurgulayan Altaş, Bora’nın film için seçilmesiyle ilgili şu bilgileri verdi.

"Yazın Bora bisikletle çarşıya indi. Orada yönetmen gördü. Filmde oynayabileceğini söylediler. 15 gün denemeden geçtikten sonra oynamasına karar verildi. Filmin ödül kazanmasıyla, bizler de gururlandık. Her babaya Allah böyle bir başarı nasip etsin. Almanya’da filmlerin gösterimin yapıldığı sırada en azından dereceye gireceğini hissediyordum."

Altaş, film çekimleri sırasında Bora’nın genellikle sabah çok erken saatlerde kalktığını, bu nedenle çok yorulduğunu anlatarak, "Yatak sahnelerinde genellikle gerçekten uyurdu. Filmin final sahnesinin çekimi Ayder Yaylası’nda ağaçların altında birkaç dakika sürdü. Orada da uyuma sahnesi vardı. Çekimler sırasında Bora da gerçekten uyudu. Çekim bittikten sonra uyandırdılar" dedi.

Annesi Ümmü Altaş da çocuğunun dünyada adının duyulmasının kendisini çok mutlu ettiğini dile getirerek, "Başarıdan dolayı gururlandık. Her anne babanın böyle bir duygu tatmasını isterim. Çok mutluyum" diye konuştu.

Öte yandan, küçük Bora’nın filmde rol alması karşılığında 3 bin lira kazandığı, yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun da filmde başarılı olmasından dolayı Bora’ya bir bilgisayar hediye ettiği öğrenildi.