Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

BARIŞ BARIŞA KARŞI



BARIŞ BARIŞA KARŞI



Bayanlar, baylar bir maceranın daha sonuna geldik. Spor denince heyecanlanan adam Barış Kuyucu, spor denince heyecanlanan 37 özel insanla kendi yarattığı 10A10 oyununda son kez buluştu. Bu kez kendisiyle konuştu!


Elif Şafak'la go-kart, Tan Sağtürk'le bale, Acun ve Begüm Kütük'le futbol, Erdil Yaşaroğlu ve Beyaz'la basketbol, Hayko'yla motosiklet, Metin Şentürk'le hız denemesi, Fırat Doğruloğlu ile (Yaban) halter, Deniz Çakır'la (Ferhunde) aikido, Eda Taşpınar'la salon sporları, Ufuk Özkan'la (Cevahir) misket, Asuman Krause'yle futsal oynadı, Ata Demirer'le de tribünü aratmayacak atmosfer yaratıp, sesi kısılana, canı sıkılana kadar tezahürat yaptı.
Oyun oynamaktan ve 10 A 10'dan hiç sıkılmadı ama farklı bir heyecan için oyuna ara verme kararı aldı. Oyunumuza katılan güzel insanlara, takip eden güzel insanlara, beraber emek ve eğlence paylaştığım takım arkadaşlarıma 10-10-10 puan!
Gelecek hafta Pazartesi günü yeni oyunumuza bekliyorum.
‘Benimle Oynar Mısınız’?



10'A SORDUK BARIŞ KUYUCU YANITLADI

1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Çocukluğumdan beri farklı ebatlardaki topların ve farklı oyunların peşinde oldum. Okul yılları boyunca kızlar da bu sayede benim peşimde oldu. Bir erkek sporcu başka ne isterdi ki :) Değil mi Aslı? :)
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! Liverpoollu efsane yıldız Robbie Fowler gibi liman işçileri için eylem yapabilenini, kazandığı penaltıya haksız olduğu için kendi itiraz edebilenini ve hakemden itirazı sonrası sonuç alamayınca topu kaleciye nişanlayanını severim.
3- ORADAYDIM! Maracana Stadı'nda, Wimbledon Merkez Kort'ta, Messi’yi canlı seyretmek için Neu Camp Stadı’nda, Amerikan Futbolu'nu çözmek için Michigan Big House'da, beyzbolu anlamaya yeltenmek için Detroit Tiger Stadı'nda, Michael Jordan heykelini görmek için Chicago Bulls United Center'da, EURO 2008 finali için Ernst Happel'deydim. Ama bir rüyanın gerçeğe döndüğü anı Arjantin'de, karşı tribünde Diego Maradona'nın olduğu maçta (yemin ederim) Boca - Lanus sezon finali için Bombonera'daydım.
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Sevmiyorum, tapıyorum. Geçmeyen bir hastalıktan bahsediyorum, Michael Jordan'dan... İtiraf ediyorum, ortaokul yıllarında bir yaz tatili boyunca her gün Jordan'ın hayat hikayesini seyredip, idmana gittiğim için annemin psikolojik sağlığımdan şüphe ettiğini hatırlıyorum.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA... -ki hayatımdaki hayallerimden biri de bu- Spor yaparım. Farklı farklı sporları dener, bakan olduğum için mağlubiyete dair bir ihtimali ortadan kaldırırım. Kazanan yine Türk sporu olur :)
6- ARAMIZDA KALSIN! Hayatımda spor olmasaydı özgüvensiz ve sıkıcı bir adam olurdum. Sokak aralarında ve oyun sahalarında ilk hayat derslerimi aldım. Futbol, basketbol, saklambaç, satranç, dokuz aylık, yakan top, topaç, misket, dart, monopoly, kızma birader, Commodore 64 ve nice oyunsal renkler. Sizi seviyorum, özlüyorum.
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Artık yıprandığı için izlenemeyen Betamax kasette yeralan (orta yaşlılar gençlere anlatsın) Jordan belgeseli, lise finalinde en skorer oyuncusu olduğum maçın ispatı olarak skor kağıdı, Fast Break dergisi'nde ayın karmasında yeraldığım sayfa, babamın Gündüz Kılıç tarafından Galatasaray'a transfer edilme çalışmalarının gazete kupürü, yine babamın çivili kramponu, pekçok forma ve sponsorum PUMA'nın yaratıcı koleksiyonu.
8- AH KEŞKE! Babamın eski takım arkadaşının bana şaka yapıp “Gaziantepspor'a seni almayacağım” yaratıcı esprisini 12 yaşında ciddiye alıp, ağlayarak sahayı terkedip, müthiş sol ayağımı futbol dünyasından esirgemeseydim :)
9- ASLA ASLA DENMEMELİ AMA! 10A10'a devam etmeyeceğimi söyleyemem. Bir gün bir yerde tekrar 10A10'da buluşuruz. Gelecek haftadan itibaren de yine Milliyet CADDE'de her Pazartesi yine size oyun oynamaya devam edeceğim.
10-BU SORUYU SORARDIM! Barış Kuyucu soruyor: Lisede mi daha popülerdin, yoksa şimdi mi? Barış Kuyucu cevaplıyor: Kesinlikle lisede. O zamanlar 18 yaşaltı hayranlarım vardı. Şimdi genel izleyici :)



BİREBİR
GAZiANTEPSPOR: TAKIMIM
TAKIMDAN AYRI DÜZ KOŞU: HÜZÜNLÜ
10 NUMARA: YILLARCA SIRTIMDA TAŞIDIM
USAIN BOLT: ÖMER ÜRÜNDÜL'E GÖRE İLERİDE YALNIZ KALAN ADAM :)
EDUARDO GALEANO: GÖLGEDE VE GÜNEŞTE FUTBOL. HASTASIYIZ :)
PICK'N ROLL: ROCK'N ROLL
DAMALI BAYRAK: 4 YIL BOYUNCA CNN TÜRK'TE BENİM İÇİN SALLANDI
MOTOSiKLET: HAYKO CEPKİN'LE 10A10’DAN SONRA EHLİYETİM OLDU
CANTONA: FUTBOLDAKİ KONTUM DRAKULA
TENiS: EDBERG, GRAF, SAMPRAS, SHARAPOVA VE EKSELANSLARI FEDERER




HAYALiNDEKİ FOTOĞRAF
BARIŞ BARIŞA KARŞI



"Kimse 'Yok artık' demesin ama bu kare gerçek. Sharapova ve ben"

ÇOK ÜNLÜ OYUNCULAR!

BARIŞ BARIŞA KARŞI


“Sadece röportaj değil oyun oynayacağız, eğleneceğiz” dedim. Kabul ettiler. Mutlu ettiler. Hiç bilinmeyen oyunbaz yönlerini ilk kez gösterdiler.




TEŞEKKÜR: PUMA - EROL SEYİTOĞLU - DENİZCAN KABAŞ - ASLI AS KUYUCU - OLGA AYKAN