Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları

Truman Show filmini hatırlıyor musunuz?
Hayatının her anı sürekli canlı yayınlanan bir adamın traji-komik hikayesini?
Uyurken, üşürken, sevinirken, severken, sevilirken, utanırken, şımarırken hep canlı yayında.
“Bu izlediğimiz bizim yaşantımız mı? Yoksa bizim yaşantımız bir film mi?” dedirten, paranoyak bir durum tadında.
Burcu Esmersoy'un filmi pardon hayatı gibi.
Tatilinde sevgilisine nasıl öpücük verdiğini de biliyoruz, 'Spor Aşkı'nı da, en güzel spor sunucuları arasında olduğunu da gaflarını da, Scarlett Johansson'u güzel bulmadığını da, Okan Bayülgen vakasını da, dans tutkusunu da, boşandığını da, da, da ... Daha? Burcu ile ilgili bilmediğimiz bir şey var mı? Olmaz mı?
'Bilen kişi'yi sizin için bulduk, konuştuk, konuşturduk.
Burcu'yu iki yıl eşinden çok gören, spiker değil spor spikeri olması için onu ikna eden, canlı yayın fobisini yenmesi için saatlerini veren, onunla beraber CNN Türk'te Spor Ekspres'te her spor dalını uygulamalı yaparken eğlenen ve öğreten B.K. ilk ve son kez konuştu!
10 A 10 ve CADDE farkıyla!
"Burcu, deli-dolu ve coşkulu. Bazen bir kedi, bazen aslan, bazen kanarya! Bir öğünde yediği porsiyonların kocaman miktarlarına bakıp da şaşırma. Gülüyor diye mutlu, ağlıyor diye üzüntülü sanma. Tanıdığını iddia edip benim gibi komik olma"
Merak edenler için B.K. aşağıdaki 'Birebir'de Burcu Esmersoy'un verdiği yanıtta!
Burcu'nun 'spor aşkı' ne kadar gerçek, o da 10 A 10 oyunumuzda.
Hepsinden önemlisi B.K ile B.E yoğun istek üzerine bir kez daha yan yana :)


HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF

BURCU ESMERSOY


"Michael Schumacher'le aynı podyumda olmak isterdim"
BURCU ESMERSOY

10’A SORDUK BURCU ESMERSOY YANITLADI
1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Spor bana, topuklu ayakkabı olmadan popoyu kaldırmayı öğretti :)
2- BEN SPORCUNUN ... SEVERİM! Ronaldinho gibi yakışıklısını! Gattuso gibi sempatik olanını! John Terry gibi de ahlaksını severim!
3- ORADAYDIM! Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher kariyerini sona erdirme kararı verirken yanıbaşındaydım. Basın toplantısına başlamadan önce haberi sms ile şirkete geçmeye çalışıyordum! Dönüş kararı verirken yanında değildim, bu kez bensiz karar verdi :)
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Atletizm tutkunu müdürüm Fuat Akdağ'ı çok seviyorum :) Fuat Ağabey hep bana inanıyor ve kendime hiç güvenmediğim anlarda bile güveniyor.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Hocaların oyuncularının kafalarına kupa fırlatmamaması için yasa tasarısı çıkarırdım!
6- ARAMIZDA KALSIN! Türkiye'nin Oprah Winfrey'i olacağım demedim! Kendim olacağım, Burcu Esmersoy olacağım diyorum! Oprah'ı seven beni sevmesin :) İnsanlar manşetlere takılıp kalıyor, büyük hata yapıyor.
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Bone, mayo, gözlük, çorap, atlama ipi, ağırlık eldiveni, ayakkabı, yoga pedi. Her şey var! Yok yok! Makyaj çantası yok. İnsanlar makyajla spor yapıyor ya!
8- AH KEŞKE ... Erkek olsaydım da futbolcu olsaydım. Erkeklerin topla olan duygusal ilişkisini anlayabilmeme de yardımcı olurdu!
9- ASLA ASLA DENMEMELİ AMA... Asla 'Curling'i spordan saymayacağım, oynamayacağım, seyretmeyeceğim ve haberlerini de sunmayacağım! Estetik ameliyat da olmayacağım.
10-BU SORUYU SORARDIM! Burcu Esmersoy soruyor: Ne tür eleştirilerden rahatsızsın? Burcu Esmersoy yanıtlıyor: Beni tanımayan insanların beni tanıyorlarmış gibi sanal ortamda yorum yapmalarından.


BİREBİR
BURCU ESMERSOY

54 KİLO: BEN
TWITTER: BİTTİ
EKŞİSÖZLÜK: EKŞİ
GAF: İNSANLIK HALİ
OKAN BAYÜLGEN: İYİDİR
CHRISTIANO RONALDO: GAY Mİ?
AYAKKABI: YÜZLERCE VAR, HÂLÂ YOK!
FERRARİ: ALLAH SAHİBİNE BAĞIŞLASIN!
THIERRY HENRY: İÇİMİZDEKİ İRLANDALI!
CHAMPIONSHIP MANAGER: FUTBOL OKULUM
B.K.: BARIŞ KUYUCU :)


ZEKİYİM AMA AKILLI DEĞİLİM!
Sen nasıl bir sporcusun?
Ahlaklı ama disiplinli değil. Sevdiğim sporları yapan bir oyuncuyum. Kürek de bunlardan biri. Çok eğleniyorum.

Ya takım oyunculuğu?
Görev adamıyım. Her şeyi yapabilirim ama görev verilirse. İnisiyatif almamayı tercih ediyorum. Sorumluluk zor birşey. Joker gibiyim. Verilen görevi, insanların güvenini boşa çıkarmayayım mantığıyla yapıyorum.

Bireysel sporlar?
Kendimle yarışıyorum. Sert ve ağır sporlar yapıyorum. Kadınların tercih ettiklerinden çok zorlayıcı sporlar. Canımın yanması hoşuma gidiyor. "Acı yok" diye kendimi motive ediyorum. "Erkekler yapabiliyorsa ben de yapabilirim" diye düşünüyorum.

İçinde kaç Burcu var?
İki farklı Burcu var. İçimdeki çok agresif, dışımdaki Burcu da çok sevecen. Onlar aralarında anlaşamıyor. Biri uyuyor, diğeri ayakta. İkisi birden uyanınca dengesizlik başlıyor. İçimdeki Burcu şeytan, dışımdaki melek! Heyecanlandığımda ve sinirlendiğim zaman arkadaşlarım içimden bir yaratığın çıktığını söylüyorlar. Şeytan Burcu'nun uyandığı dakikalar yaşanıyor herhalde. O Burcu genelde kendine kızgın. "Bülten sırasında nasıl hata yaparsın, yazıdaki hatayı nasıl farketmezsin" diye. Çok zeki olduğumu düşünüyorum ama çok akıllı değilim demek ki. İkisini bir arada götürmek lazım aslında. Pratik zekam çok gelişmiştir, farkları hemen farkedebilirim, görsel zekam da çok iyidir.

Zeki olmakla akıllı olmak arasındaki fark?
Zeki olan hemen tepki koyabiliyor ama akıllı olan biraz bekliyor galiba.

Ekranda ne kadar gerçeksin?
Olduğum gibiyim. Yayıncıyım ama insanım da aynı zamanda. Kafasına kupa atılan bir sporcuya nasıl üzülüyorsam, hocasına tepki koyabiliyorsam, bunu canlı yayına da taşıyorum. Yayında ikiyüzlü olamam.

Sen ekranda insanları heyecanlandırıyorsun? Sen nelerden heyecanlanıyorsun?
Kişi anlamında öyle biri yok. Genel anlamdaysa denize dair şeyler beni heyecanlandırıyor.

Scarlett Johansson'u nasıl beğenmezsin yahu? :)
Scarlett'le aramız o dönem açıktı :) Şaka bir tarafa öyle demedim! Monica Bellucci'yi beğenmiyorum mesela. Kadında Gisele Bündchen severim. Ama ben erkek değilim, sizin gözünüzle bakamam.

Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak da mı demedin?
Öyle de demedim! “Kimse büyük konuşmasın bazı futbolcular sonra Fenerbahçeli oluyor” dedim. Ama ben Fenerbahçeli olmayacağım. Olsam olsam artık Trabzonsporlu olurum :)

Haberin Devamı


Güzellik neyi kolaylaştırıyor veya zorlaştırıyor?
Kadınlar arasında işini daha da zorlaştırıyor. Erkeklerle çalışma tercihim biraz da bundan. Kadınlar kadınlarla çalışamaz. 'Rahim kavgası' oluyor ister istemez. İşinde yükselmeni hızlandırıyor ama orada kalmanı zorlaştırıyor.

Haberin Devamı


Erkeklerde en çok neye şaşırıyorsun?
Top görünce kalakalıyorsunuz. Çok komik. Top görünce hemen dokunmaya ve vurmaya çalışıyorlar. Topu kıskanıyorum.

Hangi sporu sunmayı seviyorsun, hangisini sevmiyorsun?
Kayak haberini hiç vermek istemiyorum. Formula 1'de seviniyorum. İkili sunumlarda Galatasaray haberleri bana denk geldiğinde gülüyorum. Taraf olmadığımı göstermek için tepki anlamında böyle yapıyorum.