Cadde Başarılıyken değişen konsept!

Başarılıyken değişen konsept!

14.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Arnavutköy popülerliğinin ilk sebeplerinden biridir Any

Başarılıyken değişen konsept

Arnavutköy popülerliğinin ilk sebeplerinden biridir Any... Akşamüstü sosyalliği, geceyi uzatan sahnesiyle müdavim odaklı konsepti, şimdi yemeklerin sunumunu ve tarzını değiştiriyor. İlk anda ‘zaten başarılıydı’ algısından dolayı bir kumar gibi geldi bana bu değişiklik. Mutfağın başına Bakhodir Djalilov’un gelmesiyle fark başlamış. Şefin CV’si etkileyici... Gordon Ramsay ve Alain Ducasse gibi efsane isimlerin mutfağında çalışmış.
Any gibi bar konseptli bir yerde bu kadar iyi bir çorba içeceğimi tahmin etmiyordum. Çorbalar günlük değişiyormuş! Mantar çorbasını kesinlikle tadın... Salatalarda harika sunumlar sergilense de tercih sebebi olacağını sanmıyorum. Başlangıçtaki uskumru ise fenomen olmaya aday!
Markanın sahibi Hülya Yazdıç, “Biz her ortamda iyi yemeğin insanların hakkı olduğunu düşünüp sunumlarımızı değiştirdik” diyor. Muhteşem, misafirlerini düşünen pozitif bir yaklaşım. Arnavutköy’ün genel kalabalığı biraz daha ‘rahat’ eğlenceye yönelen tipte. Any, bunu kendi müdavimiyle aşabilirse yepyeni, takip edilen bir konsept olabilir...

Gamze Cizreli’nin yeni rüyası

Başarılıyken değişen konsept
“Sevdiğiniz işi yaparsanız, para kazanmazsınız” sözünün hayat bulduğu insanlardan biri Gamze Cizreli. Yaşadıkları, düşüşleri ve tekrar yükselişi... Gerçek anlamda ilham alınacak bir kadın... Big Chefs’i getirdiği durumdan sonra yeni hayali ‘buselik’... Göksu’daki
Hasarbuselik’le başlayan modern meyhane şubesini Tünel Big Chefs’in terasında Tünel Buselik olarak geçtiğimiz hafta kapılarını açtı. İşin başındayken konseptinin bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyordur muhtemelen.
Beyoğlu’nda açılan Tünel Buselik bir şube hissinden daha fazlasını taşıyan kimliğe sahip. Tarihi yarımadanın Haliç’te yoğun olduğu manzaraya, Galata Kulesi siluetine fazlasıyla sahip. Fıstıklı Girit ezmesi, güveçte yaprak ciğer ve İzmir tulumlu köz patlıcan, başarılı lezzetlerden. Günlük gelen küçük balıklar da tadılası… Markanın müzikleriyse 90’lar Türkçe’siyle eğlenenlerin sevdiği tarzdan. Günümüzün ve geçmişin Türkçe hafif pop şarkılarıyla çok iyi bir ambiyans oluyor. Ayrıca mekanın aydınlatması belki de Türkiye’de en iyi uygulanmış rooftop’lardan biri diyebilirim.