Cadde BASiT DOKUNUŞLARLA BU iŞ OLUR

BASiT DOKUNUŞLARLA BU iŞ OLUR

17.01.2013 - 20:07 | Son Güncellenme:

La Torre Restaurant, şık, sofistike bir deneyim vaat ediyor müşterisine. İşin başında genç bir ekip var.

BASiT DOKUNUŞLARLA BU iŞ OLUR

Otelin executive şefi Tarkan Özdemir ve lokantanın mutfağından sorumlu Erol Sarıdoğan. Gerçekten iyi şeyler yapmak için uğraşıyorlar ama bazı hatalar var ki onları düzeltmek şart

Haberin Devamı


Geçen hafta gittim La Torre’ye. Etiler’de yaz başında açılan Le Meridien Otel’in içindeki lokanta, şık, sofistike tatlar peşinde. Mutfakta iddialılar. Ekibin başında genç şef Tarkan Özdemir var. Maalesef o gece yoktu, kendisiyle tanışamadık ama gözünün arkada kalmasına gerek yok çünkü mutfağı emanet ettiği Erol Bey (Sarıdoğan) genç yaşına rağmen oldukça deneyimli, heyecanlı. Gözlerinin içi gülüyor adeta. İddialı bir mutfak yaratmışlar La Torre’de. Ama biraz karışık bir mönü hazırladıklarını söylemeliyim.

Bana göre fazla farklı
Çağdaş meze tabağından başlıyoruz. Karidesli kabakçiçeği dolması, zeytinyağlı enginar mus, kendi imalatları pastırma... Geleneksel, basit lezzetlerden hoşlanan biri olarak bana fazla farklı geliyor bu tadımlıklar. İştah açıcı olarak sundukları uskumru ve zeytin ezmesiyle patlıcan salatası başarılı. Kaşık mezesi olarak gelen ağızda patlayan cacıksa ferahlatıcı.
Ana yemeğe geçmeden birkaç küçük sıcak tatmak istiyoruz. Füme patlıcanlı gnocchi, tavada kızartılmış deniz tarağı, deniz ürünlü risotto ve modern Türk börekleri kreasyonu. Gnocchi, o ana kadar masaya gelen yemeklerin en iyisi. Risotto da başarılı ama tuzu hafif kaçmış. Ülkemizde maalesef iyi deniz tarağı bulmak kolay değil. Kısacası malzeme yetersizse şefin yapabilecekleri sınırlı.
Böreklere gelince; pastırmalı
kadayıf böreği, levrekli baklava böreği ve gülsulu, narlı, içini ördekle doldurdukları güllaç böreğiyle tamamlanıyor kreasyon. Pastırmalı, peynirli kadayıf böreği gayet başarılı, diğerleriyse bana çok hitap
etmiyor.

Haberin Devamı

Tatlılar özel
Ana yemek olarak balık şiş kebap ve kuru dinlendirilmiş süt danası antrikotta karar kılıyoruz. Şişte, karides, somon, kılıç balığı, deniz tarağı ve levrek parçaları var. Sunum iyi. Antrikotun sunumu da öyle. Orta az pişmiş antrikot, sulu sulu, taze olduğu belli. Bir parça daha yağlı olsa çok daha lezzetli olurdu...
Tatlılara da özel ilgi göstermişler La Torre’de. Havva’nın Elması adını verdikleri tabak, sunumuyla birkaç ekstra puanı hak ediyor. Şekerden şeffaf bir kubbe yapmışlar yeşil elmanın üzerine. Beyaz çikolatalı musla yaptıkları naneli, romlu Mojito’ysa son derece ferahlatıcı bir tatlı.

Haberin Devamı

Kalıcı olmak için...
Sonuç olarak, farklı bir mutfak yaratmışlar La Torre’de. Ama dikkat etmeleri gereken bariz noktalar da yok değil. Öncelikle dekorasyona takıldım. Renklerde ve ışıklandırmada sorunlar var. Kahverengi tonları yerine daha açık, pastel renkler tercih edilebilirdi. Haddim olmayarak Ali Rıza Kardüz Hocam’ın eleştirisine de katılıyorum. Şöyle yazmış aynen: “Mutfağının farklılığıyla La Torre müşteri çeker ama... Aması var. Ben olsam o koskoca alanın bir köşesini duvarla böler, ‘fine dining’ lokantası olarak ayırırdım. Çünkü bir yanınızdaki masada sadece bira içen, öbür yanınızdaki masada hamburger yiyen çoluk çocuk varken, onların arasında mutfak ne kadar iddialı ve farklı olursa olsun, hakkını vermek zor.” Üzerine eklenecek sözüm yok.
Şunu söyleyeyim sadece; La Torre iyi bir lokanta, şehirde bu kalibrede yerlerin sayısı çok değil. Sunumuyla, servisiyle başarılı. Mutfakta da sorun yok. Bana çok hitap etmeyen tabaklar, uygulamalar olsa da, heyecanlarını yitirmemeleri, farklı bir şeyler yapma arzularını korumaları önemli. Kısacası, yukarıdaki sorunları aşarlarsa kalıcı olmamaları için önlerinde engel yok.

Haberin Devamı

BASiT DOKUNUŞLARLA BU iŞ OLUR

MÖNÜDEN SEÇMELER

Yedi tabaktan oluşan bir tadım mönüleri var. Bunun ederi, 110 TL, şarapla alırsanız fiyat 145 TL’ye çıkıyor. Çağdaş Türk mezeleri tabağı 28, dana pastırma 32, modern Türk börekleri kreasyonu 26, deniz tarağı 32, patlıcanlı gnocchi 26, deniz ürünlü risotto 29 TL. Süt danası antrikot 44, balık şiş kebabın ederi de 61 TL. Fiyatlar, beş yıldızlı bir otelin restoranı için uçuk değil.
Adres: Cengiz Topel Cad. No: 39 Etiler
Tel: 0 212 384 00 00
www.latorre-restaurant.com