Cadde Berdan kadınları renklendirdi

Berdan kadınları renklendirdi

17.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü modacı Deniz Berdan ‘Bedeninle gurur duy’ mesajıyla feminist söylemleri öne çıkardığı rengarenk koleksiyonuyla izleyicilerden tam not aldı

Berdan kadınları renklendirdi

Deniz Berdan, kadın üzerinden ahlak söylemlerini konu alan Sonbahar - Kış koleksiyonunu dün Mercedes Benz Fashion Week İstanbul kapsamında Karaköy Antrepo7’de tanıttı. Berdan, bu kez kadın bedeni ve kadın haklarına yoğunlaşarak ‘Bedeninle gurur duy’ mesajıyla ahlak kurallarına değindi. Boğucu tonlardan kurtularak, hologram desenler, dans eden uzaylı kadınlar, dondurmalı tavşanlar, canavar kedicikler ve ‘Benim pisipisim, benim kararım’, ‘Mükemmel olduğum için özür dilerim’ gibi feminist sloganlar öne çıkarttı.
Defile öncesi basın mensuplarıyla konuşan Berdan, “Kadın fiziğinin görüntüsünün dilinin ırkının ne olduğunu önemsemedim. Önemli olan kadını kadın olması temalı parçalar sağladım. Sakat olması, yamuk olması, yağlı olması gibi şeyler önemli değil” dedi. Berdan’ın tasarımlarında renkli bol kesimli fileler, yapay kürk geçişli elbiseler dikkat çekerken, Berdan’ın kızıyla beraber altı ay üzerinde çalıştığı ve kendi çizimleri olan baskılı elbiseler büyük beğeni topladı.